Full fart på Bilcross.no – også i korona-tid: Sjekk hva og hvem som fenget mest i 2021-sesongen

BILCROSS ER LIVET: – Mange av mine beste venner har jeg fra bilcrossen, sier Robin Celine Stensrud (21) om lidenskapen. Så glad er hun i bilcross, at hun har tatovert en bilcrossbil. Foto: Stian Ormestad.

Nok en unormal sesong er kjørt, men en ting er helt som normalt: Bilcrossinteressen er like stor som før – hvis ikke enda større.

Les også: To hadde den samme gode ideen – helt på likt.

Når bilcrossfolket ikke kan møte opp på løp i korona-tid, så strømmer bilcrossfolket til Bilcross.no som aldri før.

Da blir nyheter, bilder og video på Bilcross.no bare enda viktigere enn ellers – og vi merker en sterk vekst på alle plattformer.

Belønning for strevet

JUNIORENES DAG: Spesielt moro var det at NMK Elverum kjørte en Juniorfestival i korona-tid, for å gjøre stas på juniorkjørerne som har fått spolert to av sine tre junior-år i korona-tid. Foto: Stian Ormestad.

For 2021-sesongen ble nok en sesong helt utenom normalen. Men en arrangør fikk belønning for strevet, da de kjørte løp og cup som planlagt – tross korona-restriksjoner nesten hele sesongen gjennom: NMK Hamar.

Finaleløpet i Ifor Williams-cup 2021 ble nemlig det eneste bilcrossløpet i 2021-sesongen uten restriksjoner, og det var ei stappfull publikumsskrent på Vendkvern under Neglespretten 2021.

Aller mest bilcross-blest skapte nemlig NMK Hamar i løpet av året som gikk.

Kort om løp med flest klikk i 2021-sesongen:

Goldagsløp-abstinenser

SAVN: Goldagsløpet har ikke blitt kjørt på to år – og mimringen tilbake til gamle, gode og folksomme tider på Fuglehaugen ble blant de mest leste sakene i 2021-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Til og med et løp som ikke ble noe av, fenger fortsatt stort: Saken om Goldagsløp-abstinenser, der Norges største billøp gjennom tre tiår ble avlyst for andre korona-året på rad, er blant de mest leste i 2021.

Og bilcrossfolk liker å lese om andre bilcrossfolk. For mange har de siste to sesongene vært ett par litt amputerte bilcross-sesonger, men noen har maksa det hele og kjørt som f….

Gøran Skarten, for eksempel, som vant og vant og var på pallen stort sett hver gang han satte seg bak et bilcrossratt i 2021-sesongen.

Kort om bilcross-profiler med flest klikk i 2021-sesongen:

Bilcrossjubileum

Saker om gode, gamle bilcrossnavn fenger også stort – for eksempel Terje Svare som kjørte som besatt med Ford Escort MK1 i Goldagsløpet for tredve år siden, tilbake i 1991.

Og apropos arkivsaker, så har vi markert bilcrossens 40-årsjubileum denne høsten. Det var populært, og saken om de aller første bilcrossjentene ble aller mest lest.

Men også saken om den aller første vinneren av et bilcrossløp ble godt lest. Og har du enda ikke sett jubileumsfilmen, så anbefaler vi deg å se den. Vel bekomme!

Den dagen med aller flest lesere innom Bilcross.no i hele 2021, var faktisk dagen da vi la ut jubileumssakene – på dagen 40 år etter det første bilcrossløpet her til lands, søndag 17. oktober.

Håper og tror på en normal 2022-sesong

Og vi er ikke helt ferdig med jubileum med det – for i 2022 skal Bilcross.no feires i det nettsiden for norsk bilcross er 20 år. Kampen om domenet har vi allerede skrevet om, og flere saker fra Bilcross.no-historien kommer.

Men vi ser ikke bare bakover, vi ser som vanlig like mye fremover – og kanskje enda mer nå enn før, siden vi kan glede oss til en mer normal bilcross-sesong i 2022 – forhåpentligvis. Sjekk den foreløpige planen her.

På tampen av året ble saken om nyskapningen Fra Namdal til Hell godt lest, og ikke minst saken om mobilmasta som endelig er på plass på Smådøl – før Landsfinalen 2022.

Utsettelser på utsettelser

Saker om arrangører, reglement og klubbdrift er også godt lest – og aller mest lest er saken Hvem starter Norges Bilcrossforbund?

Korona-oppdateringer leses med stor interesse, og spesielt gladsaken om at det endelig kunne bli mye bil på bilcross igjen.

Dessverre er mange av det godt leste sakene om løp som aldri ble noe av. Sesongstarten ble utsatt og utsatt i 2021.

Bilcross.no-cup – på skjermen

Men i mangel på ekte bilcrossløp, sørget Bilcross.no nok en gang for en Bilcross.no-cup på skjermen i korona-tid.

Oppdateringer fra våre virtuelle Bilcross.no-cuper blir nesten like godt lest som saker fra ekte bilcrossløp.

Les om korona-cupene her.

Noen saker lever evig

Noen saker fra arkivet dukker opp i statistikken, selv om de er skrevet og publisert i tidligere år – som denne fra 2019: Det finske bilcrossteamet med de udda bilene, Do diin racing team.

Eller denne saken om alle bilcrossbanene som forsvant opp gjennom årene, skrevet og publisert helt tilbake i 2013.

Og saken om Henrik Hårberg som ga seg for fem år siden, etter femti år som aktiv motorsportutøver.

HOLDER KOKEN: Det blir kjørt bilcross – også i en pandemi. Nå håper vi på en normal 2022-sesong. Foto: Stian Ormestad.

FULL SATSING: Det ble kjempet med nebb og klør, også i 2021-sesongen. Også om plassen på svært begrensede startlister. Publikum måtte stort sett følge med på skjermen, på grunn av korona-restriksjoner. Foto: Stian Ormestad.

HEIAGJENG: NMK Nore Uvdal åpnet opp for et begrenset antall publikum, fordelt på to kohorter. Da må det skrives plakater for å nå frem med budskapet. Foto: Stian Ormestad.

ÅRETS NYVINNING: Juniorfestivalen ble en suksess allerede fra det aller første oppgjøret. Foto: Stian Ormestad.

Her er topp ti-listen over mest lest i 2021-sesongen:

Overveiende flest Bilcross.no-lesere er i alderen 18 til 34 år, dernest i alderen 35 til 44 år. Det er nesten like mange kvinner som menn som besøker Bilcross.no – litt over 45 prosent av de besøkende er kvinner, og dermed litt under 55 prosent er menn. 

I 2022 smeller det – nå legges planen for en helt vanvittig sesong!

,