To seiere på rappen – og nesten den tredje: – En sånn statistikk hadde jeg aldri sett for meg, nei!

I STØTET: Gøran Skarten (NMK Krabyskogen) gjør nesten rent bord i 2021-sesongen med sine Volvoer. Foto: Stian Ormestad.

Volvo er bilen og Gøran Skarten er mannen bak bilcrossrattet så langt denne 2021-sesongen. Etter to seiere ble det pallen nok en gang sist helg, tross en brutal velt.

Sjekk også: Hva rører seg i garasjene til bilcrossfolket?

2021-sesongen er om mulig enda mer amputert enn 2020-sesongen. Men selv om sesongen for mange er spolert, gjør noen det beste ut av det – til de grader:

Volvo-verstingen Gøran Skarten (NMK Krabyskogen) vant sesongstarten på Vinstra den andre helga i mai, og gjentok suksessen på hjemmebanen Krabyskogen helga etter.

Tre Volvoer side om side – da må det smelle, da!

VAKKERT: Her sladder Gøran Skarten inn til seier på hjemmebanen Krabyskogen. Foto: Stian Ormestad.

Sist helg var han igjen med i tetstriden, denne gangen på NMK Aremarks vårløp på Brekka. Der dro han inn ett par heatseiere, før det smalt skikkelig i tredje og siste omgang lørdag:

– Det ble litt trangt med tre Volvoer side om side. Det var ingen som vil gi seg, så klart det må skje noe da, sier Skarten til Bilcross.no.

Han gikk rundt på taket sammen med Kim Lien (Froland motorsport) som kom verst ut av smellen (se video i bunn av saken – filmet av Line Haug).

– Den hadde egentlig bruk for en liten strekk

SÅ GOD SOM NY: Skartens velbrukte Volvo ble nesten oppbrukt – men en lang lørdagskveld og vipps så var en gode, gamle sliteren bedre å kjøre enn noen gang søndag morgen. Foto: Lasse Bruu.

– Det ble litt arbeid utover lørdagskvelden?

– Det ble forsåvidt det. Men den bilen har gått en hel haug løp: Mange før jeg kjøpte den på bud for tre år siden, og i mitt eie har den gått mer enn ti løp. Så den hadde egentlig bruk for en liten strekk.

Resultatet av mekking utover lørdagskvelden var at bilen ble bedre å kjøre enn noen gang: – Den var jo som ny på søndagsmorgen!

– En sånn statistikk hadde jeg aldri sett for meg

VRAK: Smellen gikk verst utover Kim Lien (Froland motorsport) sin Volvo 740. Foto: Lasse Bruu.

Da fortsatte jakten på en ny seier. Skarten kom seg akkurat til A-finale, og med konkurrenter inn og ut av alternativspor hadde han ledelsen en stakket stund.

En slåsskamp gjennom fem finalerunder endte med tredjeplass, og dermed har Volvo-verstingen vært på pallen i samtlige løpshelger så langt denne sesongen:

– En sånn statistikk hadde jeg aldri sett for meg, oppsummerer Skarten drømmesesongen sålangt til Bilcross.no.

Bilcross er ikke bare bil

SEIER I SESONGSTARTEN: Her jager Gøran Skarten seier i sesongstarten på Vinstra. Da kom han seg til A-finalen med et nødskrik, men vant når det virkelig gjaldt tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg har jo alltid et mål om å gjøre det best mulig, og jeg har jo etter hvert kjørt såpass mye at det skal gå an å gjøre det sånn tålig bra, og bilene jeg kommer med går jo greit – men denne helga var det mye bra redskap, så jeg forventa egentlig ikke stort.

– Men bilcross er ikke bare bil  – en må komme til mål og ha litt flaks, også, sier Skarten som understreker: – Jeg må si at på Aremark vant den beste tilslutt. Det var en velfortjent seier til Plumbo.

– Også var det en Volvo til topps, nok en gang. Det er jo alltid moro!

Bilen ble solgt på bud

SEIERHERRE: En eneste konkurrent har klart å ta ifra Skarten seieren denne sesongen: Christer «Plumbo» Olsen (NMK Trøgstad). Og det velfortjent, mener Skarten. Foto: Stian Ormestad.

Christer «Plumbo» Olsen (NMK Trøgstad) hadde dratt frem skikkelig grom skyss til dette løpet:

– Det er veldig moro at folk kommer på et «korona-løp» og bruker rene Landsfinale-bilen. Bilcrossbiler er til for å brukes, også de grommeste, mener Skarten.

Han måtte se sin Volvo bli solgt på bud denne gangen, etter lang og trofast tjeneste i hans eie.

Tre løp på rappen – nå blir det en løpspause

VOLVO-SEIER – IGJEN! «Plumbo» sørget for nok en Volvo-seier denne sesongen. Bildet er fra Sommerfestivalen på samme bane for to år siden. Foto: Stian Ormestad.

Nå vet ikke Skarten hvor nesten spinn blir. – Jeg har egentlig ikke tenkt så langt. Er det ikke noe som heter å gi seg på topp?

– Det har vel ingen klart i bilcross enda….?

– Nei, kanskje ikke. Lysten er der, men nå har det gått i ett og jeg kan ikke bare bruke tiden på meg selv, med familie og barn. Så vi får se hva det neste blir.

Hjemmeseier rager høyest

HÅVER INN: Skarten må investere i en større pokalhylle, etter tidenes sesong sålangt i 2021. Her mottar han den største pokalen i sesongstarten på Vinstra. Foto: Stian Ormestad.

Det eneste som er sikkert er at det blir en ny Volvo, også i neste løp.

– Og det beste med drømmesesongen så langt med to seiere og tre pallplasseringer?

– Det aller beste var å vinne på hjemmebane på Krabyskogen, helt klart!

KORONA-SESONG: Mens 2021-sesongen regnes som en tapt sesong for mange – akkurat som 2020-sesongen – gjør andre det beste ut av det og vel så det. Gøran Skarten er sesongens mann så langt med to seiere og tre pallplasser på tre løpshelger sålangt i denne sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Se bilder fra sesongstarten på Vinstra.

Se bilder fra vårløp på Krabyskogen.

Se rullen på Brekka (filmet av Line Haug):

Sjekk Bilcrosskavalkade 2020:

,