Første med spinn på bakhjulene til topps i Talentracet: – Det var sjukt tøft!

BOBLE-SEIER: Grenland-banen er ikke boblebane, mener folk. – Desto mer moro å vinne, når man er en outsider med boble, mener Jonas Dalseth Jakobsen (NMK Hålogaland). Foto: Stian Ormestad.

– Det er mange om denne seieren, sier Jonas Dalseth Jakobsen. – Dette er noe av det tøffeste jeg har vært med på, faktisk.

Se Bilcross.no-bildene fra Talentracet 2021 – oppdatert!

Talentracet gikk av stabelen litt korona-utsatt den første helga i august 2021, men med et solid startfelt – årets hardeste løp, uten tvil?

Det manglet ikke på favoritter, men likevel: Jonas Dalseth Jakobsen (NMK Hålogaland) må alltid regnes som en av de aller største favorittene.

– Det var sjukt tøft!

BREDT OVER MÅL: Jonas Dalseth Jakobsen (NMK Hålogaland) krysser målstreken først i Talentracet 2021. Foto: Stian Ormestad.

Hvert fall når han stiller opp med en Trøgstad-boble, bygd av svigerfar Even Frøshaug. Og Even fikk ikke mye fri i løpet av helga, der gearkasser måtte byttes over en lav sko.

Men så har aldri noen gang en bakhjulstrekker vunnet dette løpet – det har alltid, hvert eneste år, og i samtlige klasser – vært en forhjulstrekker som stikker av med seieren.

Den trenden skulle nå ta slutt, da nordlendingen krysset målstreken først, foran fortsatt regjerende Landsfinale-vinner Jørn Grinden (NMK Elverum) i Saab og svensken Daniel Samuelsson i Opel Astra – sistnevnte var suverent raskest i innledende omganger.

– Det var sjukt tøft, forteller Jonas i seiersintervjuet med Bilcross.no – du så det på snap: bilcrossno.

Bygger ny bilcrossboble til Landsfinalen

STRØKENT: Lite er råere enn en strøken bilcross-boble. Foto: Stian Ormestad.

For Jonas tok ikke starten. Det måtte flere forbikjøringer til, pluss god alternativspor-taktikk – og så var nordlendingen oppe i solid ledelse. Bak ham kranglet Grinden og svensken om andreplassen.

Nå blir det rallycross for resten av sesongen, neste bilcrossløp blir etter planen Landsfinalen neste år – på Smådøl. Vinnerbobla på Grenland var tiltenkt det løpet.

Den forsvant på bud, ikke overraskende. Nå blir det å bygge en ny, forteller Jonas til Bilcross.no – med god hjelp fra svigerfar og bobleekspert Even Frøshaug.

– Vel så morsomt som rallycross

SUVEREN – TIL SLUTT: Jonas Dalseth Jakobsen (NMK Hålogaland) tok ikke starten – mot normalt – med sin VW boble. Men han vant A-finalen tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

– Blir aldri kvitt denne bilcrossbasillen?

– Nei, dette her er vel så morsomt som rallycross. Det er drittøft, er Jonas Dalseth Jakobsens attest til folkesporten bilcross.

I juniorklassen ble det seier nok en gang til Jonas Spangen (NMK Hamar) i Mitsubishi, som har vunnet juniorklassen i alle tre årene med Talentracet.

I dameklassen gikk Judith Rafoss (NMK Konsmo) til topps med Alfa Romeo.

Her kan du se finaledagen av Talentracet (ekstern lenke).

Her kan du se lørdagens kjøring i Talentracet (ekstern lenke).

Link til liveresultater fra Talentracet 2021 (ekstern lenke).

Les mer om Talentracet på Grenland i Bilcross.no-arkivet.

Alle foto: Stian Ormestad, www.bilcross.no.

Se Bilcross.no-bildene fra Talentracet 2021 – oppdatert!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Bilcross-bloggen: Vi digger gamle bilcrossklipp!