Bilcross-bloggen: Vi digger gamle bilcrossklipp!

PÅ BILCROSSKLIPP-JAKT: Her dokumenteres en skikkelig avkjøring på et bilcrossløp en gang på 1990-tallet. Inne i buskene kan vi skimte konturene av en bilcrossboble. Foto: Rune Sørlie.

I løpet av den forrige måneden nærma Bilcross.no seg en halv million visninger på Facebook. Men for meg det holder at en eneste en jubler over å se igjen akkurat DET klippet, det må ikke være hundretusenvis for å gjøre meg happy.

Ny film hver fredag fra klokka 19.00 – abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

Sjekk alle fredags(bilcross)filmene vi har lagt ut her!

Malen er slik: Hele filmer legges ut på Bilcross.nos YouTube-kanal, mens korte klipp fra filmene legges ut på Bilcross.nos Facebook-side.

Facebook-filmene hadde nærmere en halv million visninger i oktober. Svimlende tall, rett og slett.

Mange fantastiske tilbakemeldinger

Så det er tydelig at det er flere enn meg som synes det er stas med gamle bilcrossklipp. Men det var aldri noe mål å få så et så vanvittig antall visninger.

Vel så moro er det å få tilbakemelding fra den ene som jubler over å få se akkurat DET klippet, DET heatet, DET løpet, eller DEN rullingen.

Kanskje var det hans aller første heat? Kanskje var det bestefars siste løp? Kanskje visste du aldri at den rullingen alle snakket om en sommerdag for 20 – 30 år siden faktisk fantes på film?

Tilbakemeldingene er fantastiske, og de er mange.

Bilcross er mye mer enn bare bilcross

Og tilbakemeldingene er veldig forskjellig. Noen ser igjen sine kjente og kjære. Andre ser igjen bilen de skrudde og slet med i mange sesonger.

Felles for alle er at vi mimrer tilbake til gode bilcross-tider, for som alltid er bilcross mer enn bare kjøring.

Det sosiale og rammene rundt. Alle folkene.

Det er det som ER bilcross.

Alt legges ut gratis

Noen filmer har tålt tidens tann greit. Andre kan være av heller laber kvalitet, og var det allerede den gangen sammenliknet med dagens teknologi.

Men jeg tenker at innholdet er viktigere enn perfekte farger og kontrast. En skurrete, gammel film kan være akkurat den som en der ute setter stor pris på å se igjen. Det er kanskje akkurat DET videoklippet noen alltid har ønsket å få se igjen.

Filmingen har alltid vært i høyst privat og frivillig regi, uten støtte fra noe annet hold enn bilcrossfolket, klubber, sponsorer og frivillige bidragsytere.

Slik er det også med digitaliseringen den dag i dag, der alt legges ut gratis så alle kan se på moroa. Det har jeg som mål og fortsette med.

Topp utstyr

Hele veien har filmingen vært folkefinansiert, helt fra den første VHS-tapen ble solgt på Hannevoldbanen på starten av 1990-tallet.

I dag er det enda enklere å både spre filmer og folkefinansiere det hele. Hvem skulle trodd hva som går an å gjøre i dag, med Facebook, YouTube, Snapchat og alt det andre som har kommet til?

Kvaliteten ble bedre i takt med den teknologiske utviklingen. Og nå har jeg det aller beste utstyr for å digitalisere gamle filmer på aller beste måte.

Alle slags gamle spillere er med diverse Reodor Felgen-patenter kopla sammen for å få teknologien fra forskjellige tidsaldere til å «snakke sammen».

Digitaliserer gjerne din bilcrossfilm – spesielt de eldste årgangene

Hvis du setter pris på den innsatsen som er lagt ned gjennom flere tiår, og klippene som nå digitaliseres jevnt og trutt, så har Bilcross.no vipps: 54 02 81.

Og som om ikke jeg har nok bilcrossfilmer i det enorme videoarkivet, så får jeg faktisk levert flere filmer nå og da. Noen ganger store stabler med filmer.

Spesielt de helt eldste videoklippene er veldig interessant i å få digitalisert, og med det sikre videofilmene fra tidligere tider for ettertiden. 

Ofte kan det å sette bort digitalisering av gamle filmer være dyrt, men Bilcross.no gjør dette gratis – mot å få bruke og dele filmen på våre flater.

Har du en gammel bilcrossfilm? Epost Bilcross.no@gmail.com.

BILCROSS.NO: Det startet med filmer på BETA- og VHS-kassetter, fortsatte med DVDer, før Bilcross.no overtok som plattform for bilder, video og nyheter. Nå er det moro å digitalisere gamle bilcrossfilmer og dele all moroa med våre følgere på alle våre flater. Arkivfoto.

Kort om fyren bak Bilcross.no:

Filmet løp fra tidlig i tenårene. Levert reportasjer til medier over hele landet (og utlandet) som fotograf og journalist i mitt voksne liv. De siste 18 årene gjennom Bilcross.no.

Har også kjørt selv, vært speaker, kurset juniorer, vært med i arrangørstab, stått på flaggpost, i kiosk, billettluke, og stort sett alt det som kan tenkes å gjøres på et billøp, og vært med i styre og stell i egen klubb.

Jeg har sett alle sider av denne sporten. Og derfor vil jeg mene mye, i spalten «Bilcross-bloggen«.

Mvh Stian, Bilcross.no.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Vil du støtte Bilcross.no og jobben som gjøres? Vipps 54 02 81.

, , , ,