Siste: Nå blir det mye bil på bilcross igjen!

FYLLER OPP DEPOT: Etter flere korona-tilpassede løp med veldig begrenset deltakerantall, blir det mye bil på NMK Hamars første løp i årets Ifor Williams-cup 2021 på Vendkvern motorbane. Foto: Stian Ormestad.

NMK Hamar får lov til å åpne slusene mer og prioriterer å få med alle som vil kjøre – dermed er hele 160 biler klare for bilcross til helga! Og du kan følge løpet via livestream.

Sjekk også: Startlistene var fulle og vel så det på under et kvarter!

NMK Hamar kjører full Ifor Williams-cup også i år – med 30.000 kroner i premiepotten og flotte premier – tross korona-vansker på starten av sesongen:

Vårløpet er utsatt til «Vårløp» i anførselstegn den første helga i august, så Sommerløpet til helga 26. – 27. juni blir første løp i cupen. Neglespretten avslutter cupen og sesongen tradisjonen tro i oktober.

Prioriterer alle som vil komme og kjøre

KØ! Så mange ville kjøre på Hamar, at det opprinnelige taket på 100 deltakere ble sprengt på godt under et kvarter med påmelding. Nå får alle kjøre, også alle på venteliste! Foto: Stian Ormestad.

Arrangøren varslet tidligere at de kom tilbake til hvordan det løses med antall deltakere og eventuelt publikum, og i en fersk førermelding (ekstern lenke) får vi svaret:

«Etter åpningen av samfunnet som var på søndag 20. juni har vi i arrangement- og sportskomiteen jobbet for å finne den beste og mest forsvarlige løsningen som vi kan få til på så kort tid. Vi har fått mange spørsmål og mange gode forslag.

Det viktigste for oss har vært å få med alle deltagerne som ønsker å kjøre. Og vi har derfor landet på at vårt arrangement kan tillate inntil 500 stykker med faste tilviste plasser, i samarbeid med kommuneoverlege.

Det blir IKKE publikum på arrangementet».

Flere førere, og flere mekanikere

TITTELFORSVARER: Mari Hoel (NMK Krabyskogen) var suveren dameklassen i fjorårets Ifor Williams-cup på Vendkvern, NMK Hamar. Foto: Stian Ormestad.

Dermed blir den opprinnelige maksgrensa på 100 deltakere – som var sprengt og vel så det på et snaut kvarter med påmelding – utvidet til mer enn halvannen gang så mange deltakere!

Og arrangøren åpner for flere enn en mekaniker med hver fører, mer info om dette finner du i førermeldingen (ekstern lenke). Dermed nærmer maksgrensen seg på 500 kjapt.

Dette blir en fartsfest så opptil gamle standarder som vi kan komme, i denne korona-tida som forhåpentligvis går mot slutten.

MASSE BIL!!! Endelig nærmer også bilcross-verden seg mer normalen igjen, med lengre startlister. Men publikum blir det ikke, så løpet må du følge via livestream på YouTube og her på Bilcross.no. Foto: Stian Ormestad.

– Veldig gøy!

– Vi er så heldige at vi kan ta i mot så mye bil som vi ikke har kunnet på lenge!, jubler Guro Buvik på vegne av NMK Hamar.

– Det er veldig gøy å kunne åpne for flere, og vi gjør alt for å kunne arrangere under de restriksjoner som gjelder.

– Vi må bare få takke alle som stiller opp!

Full fokus på juniorene

NMK Hamar var en av de første arrangørene som skreddersydde et korona-tilpasset løpsopplegg i fjor, og den driftige klubben er blant de få som har holdt hjulene i gang i en ellers trist bilcross-tid.

– Vi synes det er viktig at alle har et tilbud, og spesielt de unge – og ikke bare de som sparker eller kaster ball. Derfor tenker vi mest på juniorene, og derfor har vi også åpnet for junior trening.

Av totalt 160 påmeldte, er nærmere 70 av dem juniorer, fordelt på junior, junior debutant og junior trening. Det er helt fantastisk bra!

At det blir så mye bil – og at restriksjonene rakk å bli lempet på allerede før første løp i årets cup – er perfekt for resten av cupen.

Du kan se hele løpet live

TITTELFORSVARER: Kristian Lien (KNA Solør) tok cupseieren i juniorklassen sammenlagt i fjor. Han startet også denne sesongen suverent, med seier på Krabyskogen. Foto: Stian Ormestad.

– Det er veldig stas, vi er stolte av denne cupen – og at vi får det til, både i fjor og nå i år. Det hadde ikke gått uten Ifor Williams som støtter og sponser. Og det hadde ikke gått uten en stor gjeng med flinke frivillige.

Guro nevner som et eksempel kioskdamene, som nå er i gang med å planlegge en smittefri kioskdrift: – De har blant annet inngått en deal med Pizzabakeren, som kommer med rykende ferske pizzaer hver time.

Arrangøren minner i førermeldingen om: «Vi er heldige som har fått mulighet til å gjennomføre arrangementet. Vi må derfor presisere at alt avhenger av oss selv og streng disiplin på alle områder».

Og i mangel på publikum, kjører NMK Hamar i år som i fjor livestream, der løpet kan ses direkte på YouTube – og også her på Bilcross.no.

Sjekk tilleggsregler og til en hver tid oppdatert startliste her (ekstern lenke).

Sjekk også: En annerledes bilcross-tid – men like stor bilcross-interesse!

TITTELFORSVARER: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) tok sammenlagtseieren i cupen i fjor med sin velkjente Mazda 121 – uten en eneste seier. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Les om fjorårets cup: Kuppet cupen uten en eneste seier; – veldig moro!

Sjekk mer info om løpet på NMK Hamars nettsider (ekstern lenke).

Les mer om arrangørklubben NMK Hamar.