Kuppet cupen uten en eneste seier: – Veldig moro!

TAKTISK KLOK: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) visste at cupseieren var hans, med enda en andreplass i cupfinalen på Neglespretten 2020. Han og hans bittelille Mazda 121 er litt av et syn, for det er en av bilcross-Norges høyeste karer som har funnet seg en av de minste personbilene å bygge bilcrossbil ut av. Foto: Stian Ormestad.

Den trofaste, lille sliteren av en Mazda 121 har vært med Ole Kristian Aamodt i krigen i snart ti år, etter at han bygde den til Juniorlandsfinalen 2011. Sist helg slåss ekvipasjen seg inn til totalseier i Ifor Williams-cup 2020.

Vant Landsfinalen to år på rad: – Det er ganske utrolig å tenke på, selv den dag i dag!

I en korona-sesong der pandemien stakk mange kjepper i hjulene, klarte NMK Hamar likevel å gjennomføre årets Hamar-cup, som ble til Ifor Williams-cup 2020.

Den første runden ble strøket, men de to neste ble kjørt nesten som planlagt – om enn med restriksjoner som seg hør og bør. Imponerende innsats er blitt lagt ned av arrangøren NMK Hamar.

Stor spenning til siste slutt

UDDA BILCROSSBIL: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) i sin velkjente Mazda 121. Foto: Stian Ormestad.

Cupfinalen var lagt til Neglespretten 10. oktober 2020, og det var stor spenning om seieren. Det skulle vise seg at ingen klarte, verken i åpen-, junior eller dameklasse, å vinne begge løpene.

Med begrenset deltakerantall ble startlistene fulle på rekordkjappe 20 minutter, og ventelistene var lange helt frem til løpsstart.

Noen av de som kom med, kom med så sent som på morgenkvisten på løpsdagen.

Vant uten en eneste seier

At cup er cup ser vi klarest i åpen klasse, der seier herren i cupen ikke vant ett eneste løp: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) kjørte inn til to andreplasser, men tok likevel mest poeng sammenlagt.

– Du hadde full kontroll på andreplassen sist helg også?

– Full kontroll kan man vel aldri si i bilcross, men det var veldig moro å vinne cupen og begge løpene gikk veldig bra, sier Ole Kristian til Bilcross.no.

Det var klubbkompis Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) i Saab som ble for sterk i finaleløpet.

God, gammel sliter

NYRIGGET: Mazdaen med mange Reodor Felgen-patenter ble bygd til Juniorlandsfinalen 2011, der Ole Kristian og 121-en suste inn til tredjeplass totalt. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Ole Kristian var uheldig i 2. omgang da fjærbenet knakk, og det ble retting og sveising før 3. omgangen. – Må få rette en stor takk til alle som hjalp til.

Så Mazda 121-en holdt inn til mål, nok en gang. Dette er en noe spesiell bilcrossbil med mange forskjellige deler – en skikkelig Reodor Felgen-bil som har vært med Ole Kristian i snart ti år:

– Ja, det er en artig bil. Jeg bygde den til Juniorlandsfinalen i Valdres i 2011, så var den borte ett par år før jeg fikk den tilbake.

STRØKENT ARRANGEMENT: NMK Hamar er en av landets ledende bilcross-arrangører. Også i korona-tid. Foto: Stian Ormestad.

Og bilen ble beholdt på bud denne helga også, så vi får gleden av å se Ole Kristian ratte den lille loppa til neste sesong også.

Mye arrangør-skryt

Før årets sesong, var det lenge siden hjemmekjøreren hadde vært i noen finale her. Så det smaker godt å være med helt i toppen igjen på Vendkvern.

– Jeg må også få skryte veldig av arrangementet! Veldig bra og effektiv.

– Pluss at det var en veldig bra sending på nettet.

På den måten kunne publikumssporten vises til et stort publikum, om enn med korona-restriksjoner på publikumsplass.

God korona-sesong for Mari Hoel

I dameklassen ledet Mari Hoel (NMK Krabyskogen) etter seier i første løp, og kunne egentlig kontrollere inn til cupseier sammenlagt med en andreplass i finaleløpet – all den tid Juni Mostue (NMK Hamar) ble for sterk i A-finalen på Neglespretten.

Dette var sesongens siste innspurt for Mari, som har hatt en fantastisk sesong til tross for korona.

– Nå skal pengene gå til oppussing igjen, sier Mari til Bilcross.no og ler. Det var tidsfordrivet også mens det var bom stopp for bilcross i Norge.

Sammenlagt i Ifor Williams-cup 2020 ble det Mari foran Juni og med Marte Skjæret Nilsen (NMK Hamar) på tredjeplass blant bilcrossjentene.

Trøbbel for suverene Jonas Grandum Spangen

SEIEREN GLAPP: Tekniske problemer i cupfinalen for den ellers så suverene Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar). Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen lå alt an til å bli juniorhjemmeseier igjen, akkurat som i første løp: Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) kjører fantastisk fort med sine Mitsubishi-er.

Men med problemer i siste innledende omgang, og så problemer igjen i A-finalen – begge ganger i solid ledelse – ville det seg ikke for Jonas denne gangen.

Dermed ble det seierherren i finaleløpet, Kristian Lien (KNA Solør), som tok hjem også sammenlagtseieren juniorklassen i Ifor Williams-cup 2020 etter en fjerde- og førsteplass i de to løpene.

Trekking i trallelotteriet

Arrangøren sørget også for trekning i trallelotteriet, der vinnerloddet var verdt en splitter ny bilhenger fra Ifor Williams.

Trekningen ble direktesendt på Facebook-siden til NMK Hamar, og Bilcross.no delte sendingen på vår Facebook-side.

Det var lodd nummer 270 som ble trukket ut, og den heldige er Markus Elvelund (NMK Hamar).

Her ser du hele livesendingen i opptak:

Sjekk alle bildene fra Sommerløp på Vendkvern 2020.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

,