Torpedo-Lien er straks klar for bilcross-krigen igjen: – Det blir da bil ut av dette igjen!

– Det er jo om å gjøre å slåss seg frem i dette gamet her. Noen ganger går det, andre ganger går det ikke.

Sjekk også: – En sånn statistikk hadde jeg aldri sett for meg, nei!

29-åringen Kim Lien (Froland motorsport) begynte med bilcross som junior i 2009, så hadde han et opphold en stund, før han startet på igjen som voksen.

Nå har det gått fem sesonger slag i slag med massevis av løp gjennom de fem siste sesongene.

– Jeg har vel en litt hard kjørestil?

VRAKET OG TORPEDOEN: Kim Lien (NAF Froland) ved det siste Volvo-vraket sitt, etter stjernesmellen på Kongsberg. Men dette vraket skal det bli Volvo av igjen! Foto: Stian Ormestad.

Vi har sett den gule Volvo 740-en med sjakkmønster på løp over hele Sørlandet og Østlandet. Og denne sesongen har denne ekvipasjen virkelig blitt lagt merke til – Lien shower og satser som seg hør og bør i bilcross:

– De kaller meg bare Torpedo-Lien, bilcrosskameratene rundt her, så det kallenavnet har vel fått fotfeste – også i speakerbua rundt om. Jeg lever godt med det, det er bare gøy.

– Jeg har vel ofte en litt hard kjørestil, sier Kim til Bilcross.no med et stort smil.

Stjernesmell to helger på rad

VRAK: To Volvo-vrak to helger på rad, – men jeg kan ikke kaste begge to!, sier Kim Lien som skal få bilcrossbil ut av den ene, men er litt usikker på den andre. Foto: Lasse Bruu.

For smilet er på plass, selv etter to stjernesmeller to løp på rappen: – Det er jo om å gjøre å slåss seg frem i dette gamet her. Det går noen ganger. Og noen ganger går det ikke.

Først gikk det ikke på Brekka, NMK Aremark: Kim Lien slåss med det heller ikke ubeskrevne bladet Gøran Skarten denne sesongen – og de går kast i kast med den velbrukte 740-en.

Så gikk det like skeis på Kongsberg: Kim Lien går i autovernet med et kjempebrak med en Volvo 240, og så er det skikkelig game over – også her.

– Kan jo ikke kaste begge vrakene!

LITT SKEIV I SKØYTA: Ingenting stemmer på Volvoen etter smellen på Kongsberg. Kim Lien var heldigvis like hel – enda en gang. Foto: Stian Ormestad.

– Blir det en pause fra bilcrossen nå, eller….?

– Neida, svarer en like ivrig og optimistisk Torpedo-Lien; – det er Rallebanen neste, jeg sto på venteliste men kom med nå nylig. Har begynt å rette Volvoen fra Kongsberg, så får vi se om vi rekker det – men den skal på banen igjen!

Vraket etter rullingen på Aremark er han mer usikker på: – Den har gått mange sesonger og var sliten allerede før rullingen der, så det kan hende den blir søppel nå.

Like fin i formen

BÆREHJELP: Torpedo-Lien bruker Volvoene for alt det de er verdt – og litt til. To av tre løp i år har endt med totalvrak. Foto: Stian Ormestad.

Rullingen – som du video av i toppen av denne saken – er nok sesongens verste rundkast så langt i år. Men Kim merket ingen verdens ting etterpå:

– Den var ganske brutal, så jeg er glad for at jeg hadde HANS og ørelapp-stol.

– Jeg var i like fin form etterpå, takket være det.

Rull på rull – Rallebanen neste!

RALLE-RULL: Neste løp på planen er Rallebanen, der Kim Lien rullet på taket senest i sesongavslutningen i fjor. Foto: Stian Ormestad.

– Men du, neste løpet ditt blir på Rallebanen. Og hvis jeg ikke husker feil, så mener jeg å huske at du rullet på taket også der i fjor?

– Ja, det gjorde jeg, ja. Det stemmer vel det? Uffameg, sier Kim og grubler litt:

– Det var med den Volvoen jeg rulla med på Aremark, det!

Finale er alltid målet

VINN ELLER FORSVINN: Det gis ingenting ved dørene i bilcross. Her klatrer Torpedo-Kim ut av Volvo-vraket ved en tidligere anledning. Foto: Stian Ormestad.

Årets høydepunkt blir Talentracet på Grenland 6. – 8. august 2021, og det blir andre året Kim kjører dette storløpet. I fjor vant han D-finalen og kom på andreplass i C-finalen.

– Det var jeg superfornøyd med! I det selskapet var det moro å få kjørt to finaler og henge med sånn cirka i toppen.

For finale er målet, hver gang Kim setter seg bak bilcrossrattet.

Vinn eller forsvinn?

FULL SATSING! Kim Lien (NAF Froland) er blitt en bilcrosspublikumsyndling med sin «friske» kjørestil. Foto: Stian Ormestad.

– Det er moro å kjøre og slåss, men også det å få kjøre finale, sier Kim som har to fjerdeplasser som beste totalresultat – fra Konsmo- og Rugslandbanen. Nå skal det kjøres og slåss mer, for flere gode plasseringer – eller vrak?

– Slik som det er nå, så skal jeg kjøre der det er løp – nesten hvor som helst i landet.

– Så nå er det bare å få slengt seg med på de få løpene som er!

Bilcross.no-vippsen er 54 02 81. Galskap-vippsen er 28882. Støtt gjerne jobben vi gjør!

Det blir cup – også i år: Startlistene var fulle og vel så det på under et kvarter!

Talentracet: Den deilige smaken av storløp – igjen!

Se bilder fra Vårløp på Kongsberg 2021

Les om flere bilcross-profiler.

,