Talentracet: Den deilige smaken av storløp – igjen!

TALENTRACET: En mulighet til å kjempe mot landets beste bilcrossere på en av landets beste bilcross-baner. Årets løpsdato er 6. – 8. august 2021. Foto: Stian Ormestad.

Talentracet var det nærmeste vi kom storløp i korona-sesongen i fjor, og nå har NMK Grenland datoen klar for nok et storoppgjør på en av landets råeste bilcrossbaner!

Les om fjorårets Talentrace: Smak av storløp i en annerledes sesong.

Talentracet rakk ett storoppgjør i 2019 – og for en fartsfest det ble på en av landets råeste bilcrossbaner! Så ble fjorårets oppgjør naturlig nok preget av korona – men det ble likevel en smak av storløp i en ellers ganske stusselig bilcross-tid.

Så også i år, men forhåpentligvis i langt mindre grad nå som samfunnet åpner mer og mer opp igjen. Påmeldingen har eksplodert med 140 påmeldte allerede!

Utsatt fra siste helg i juni til første helg i august

KJEMPET: Hilde Follaug (NMK Kvinesdal) sloss seg til en A-finale i fjor, som endte med stang ut – som det ofte gjør i bilcross. Men gleden over å få kjøre Talentracet overskygget alt for alle i fjor. Foto: Stian Ormestad.

For pandemien stopper ikke den driftige arrangørstaben i NMK Grenland, som var den første bilcrossarrangøren som delte publikum og førere inn i forskjellige kohorter og sørget for publikum på løp i fjor.

I år har også arrangørstaben planene klare for å lage en fartsfest med flest mulig deltakere og publikum innenfor restriksjoner som gjelder der og da.

Løpsdato i år er utsatt fra den siste helga i juni til den første helga i august, 6. – 8. august 2021. Her finner du tilleggsregler for løpet.

Her er påmeldingen, og her kan du sjekke ut en til enhver tid oppdatert startliste.

Talentracet – i ordets rette forstand!

TITTELFORSVARER: Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) vant en fyrverkeri-A-finale i fjor, og er allerede klar for å forsvare seieren med startnummer 5 på startlistene som fyller seg veldig kjapt opp! Foto: Stian Ormestad.

I år som i de forrige oppgjørene står store deler av landets bilcrosselite på startstrek, og det lokkes med store premier og stor status.

Tittelforsvarer er ingen hvem-som-helst: Unggutten Ole Henry Steinsholt (NMK Grenland) gjorde så absolutt ikke skam på løpsnavnet Talentracet, da han gikk av med seieren i fjor – som et av landets største bilsporttalent.

I juniorklassen har en av landets mestvinnende juniorkjørere gjort rent bord to år på rad: Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar). Og i dameklassen er superraske Mari Hoel (NMK Krabyskogen) tittelforsvarer.

Heftig bilcross på en rask bane

DET SATSES! En grom Volvo i godt driv på Grenland motorsportsenter under fjorårets Talentrace. Foto: Stian Ormestad.

Ikke rart NMK Grenland lokker med å kjøre mot landets beste, på en av landets beste baner – som i Talentracet kjøres slik bilcross ble kjørt fra starten av på Grenland motorsportsenter i åpningsløpet for 11 år siden.

Det vil si stor fart og enda større spenning. For selv om banen ikke er en typisk bilcrossbane, så kjøres det jaggu bilcross der – noe A-finalen i fjor viste til det fulle.

Gjenopplev Talentracet på Bilcrosskavalkaden fra i fjor:

FØRSTE MØTE MED MUNNBIND: Arrangøren la til rette for en egen liten kohort med publikum, og dermed ble Talentracet det første løp i korona-tid med jubel fra sidelinja. Og for mange var munnbindpåbudet her det første møtet med et slikt påbud. Foto: Stian Ormestad.

Mimre? Alle bildene fra Talentracet 2020 finner du her.

Mimre enda mer? Alle bildene fra Talentracet 2019.

Les mer om Talentracet.