Her skal det kjøres full bilcross-cup, også i år – og startlistene var fulle og vel så det på under et kvarter!

TRANGT OM PLASSEN: «Alle» vil kjøre Ifor Williams-cup 2021, og arrangøren NMK Hamar håper på å få med flest mulig som vil kjøre. Det kan også bli åpnet for publikum. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Tross utsatt sesongstart, tar NMK Hamar mål av seg å kjøre sin Ifor Williams-cup også i år, med 30.000 kroner i premiepotten. Første løp går til helga – og interessen sprengte påmeldingssystemet.

Sjekk også: En annerledes bilcross-tid – men med minst like stor bilcross-interesse!

Påmeldingen var full – og vel så det – på under et rekordkjapt kvarter! Så stor var pågangen at påmeldingssystemet ikke klarte å ta unna pågangen og korona-maks-grensen på 100 deltakere ble passert:

– Det er moro at interessen er så stor for å kjøre løp på Vendkvern motorbane og Ifor Williams-cup, sier Ole Kristian Aasvestad på vegne av NMK Hamar.

SESONGSTARTVINNER I FJOR: Anders Kongsrud (NMK Nord-Gudbrandsdal) var eneste boble-fører til start i sesongåpningen på Vendkvern i fjor – og boble-helten vant! Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Ønsker å ta i mot flest mulig

– Det som er beklagelig, er at når pågangen var så stor så knelte WRM-påmeldingssystemet og flere fikk problemer.

– Systemsvikt har også gjort at vi nå står med 120 påmeldte – i utgangspunktet 20 for mange. I tillegg står det i skrivende stund ytterligere 41 på venteliste.

– Vi håper at vi skal få med alle som vil kjøre, pluss at vi ser på muligheter for publikum. Men dette må vi komme tilbake til i starten av uka før løpet, etter dialog med kommuneoverlege og med en plan for gjennomføring i praksis i henhold til restriksjoner som gjelder der og da.

– Vi ønsker at flest mulig skal få komme og kjøre hos oss!

Bilcross-cup i åpen, junior og damer

TITTELFORSVARER: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) tok sammenlagtseieren i cupen i fjor med sin velkjente Mazda 121 – uten en eneste seier. Arkivfoto: Stian Ormestad.

NMK Hamar var blant de første arrangørene som kjørte korona-tilpassede løp i fjor, og de er også på hugget i år.

Men lokale innskjerpelser i Hamar-regionen har gjort det umulig å komme i gang med årets sesong før nå. Så nå er både arrangør og deltakere ekstra sulte på å spole Vendkvern-sesongen i gang!

Den driftige arrangøren sikter mot hele tre runder i Ifor Williams Cup 2021. Med første løp 26. – 27. juni, med klassene bilcross åpen, junior, damer, og junior trening.

Alle klasser, bortsett fra junior trening som ikke kjører konkurranse, inngår i cupen.

Populær cup

Den populære cupen til NMK Hamar startet i 2019-sesongen som Hamar-cup, og i fjor ble Ifor Williams hovedsponsor og cupen fikk navn deretter:

– Etter mange år med godt samarbeid i forbindelse med vårt årlige biltrallelotteri, fikk vi i fjor med oss Ifor Williams Norge AS også som hovedsponsor for bilcross-cupen på Vendkvern motorbane.

Det betyr at NMK Hamar kan videreføre fjorårets regelverk og ikke minst premiepotten på hele 30.000 kroner!

I tillegg fortsettes også samarbeidet med ZZmedia, som streamer live fra alle løp på Vendkvern også i år.

Cupfinale med Neglespretten

ACTION: Vendkvern-banen krever sin mann – og dame. Her går det kast i kast for bilcrossjentene i den aller første cupfinalen for ett par sesonger siden. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Første løpet blir altså todagers Sommerløp 26. – 27. juni, så er Vårløpet i mai ikke avlyst, men utsatt til 7. august, – vi kaller det «Vårløp» – i anførselstegn, forteller Ole Kristian Aasvestad.

Så avsluttes cupen tradisjonen tro sammen med bilcross-sesongen med Neglespretten i oktober, årets dato er 9. oktober 2021.

Aasvestad og NMK Hamar lover en tilbakemelding på antall deltakere og eventuelt publikumsmuligheter i løpet av starten av uka som kommer.

– Vi skal være godt innenfor regelverket som gjelder, men vi ser på mulighetene som finnes med gjenåpningen av samfunnet som skjer om dagen.

FØRSTE CUPVINNER: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) sladdet inn til tidenes første sammenlagtseier i cupen. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Påmeldingsfristen går ut først i morgen, mandag 21. juni 2021, så det er fortsatt mulig å melde seg på på venteliste.

Sjekk påmelding, tilleggsregler og til en hver tid oppdatert startliste her (ekstern lenke).

Les om fjorårets cup: Kuppet cupen uten en eneste seier; – veldig moro!

Sjekk mer info om løpet på NMK Hamars nettsider (ekstern lenke).