Hamar-cup ble en stor suksess i fjor – nå fortsetter cupen under nytt navn: Ifor Williams cup 2020

IFOR WILLIAMS CUP 2020: Hamar-cup 2019 er blitt til Ifor Williams cup 2020, med første runde i mai, todagers sommerløp i juni, og siste runde i oktober. Foto: Stian Ormestad.

Nytt navn, men ellers er det meste det samme som i fjor: Alle tre løp på Hamar teller, og det kjempes om en premiepott på 30.000 kroner, Landsfinale-billetter og Eliterace-invitasjoner.

Sjekk også bildene fra cupfinalen Neglespretten i fjor!

Som i fjor er alle tre løpene på Vendkvern motorbane, NMK Hamar, tellende, forteller Guro Haug Buvik på vegne av NMK Hamar til Bilcross.no.

Løpsdatoer er for 2020 følgende:

  • Vårløp lørdag 2. mai 2020 – kvalifiseringsløp for NMKs Landsfinale for åpen klasse.
  • Sommerløp helga 27. – 28. juni 2020 – kvalifiseringsløp for NMKs Landsfinale for juniorklasse.
  • Neglespretten lørdag 10. oktober 2020 – Kvalifiseringsløp til Eliteracet 2021.

CUPVINNER: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) vant cupen sammenlagt i åpen klasse i fjor. Foto: Stian Ormestad.

30.000 kroner i premiepotten

Ideen til cupen kom fra NMK Hamar-medlemmer på en klubbkveld for snart ett par år siden. Cupen gjelder alle bilcrossklassene åpen, junior og damer.

I tillegg til premiering etter hvert løp, lokker NMK Hamar med en premiepott på totalt 30.000 kroner i cupen.

Potten fordeler seg slik: 5.000 kroner til totalvinneren, 3.000 kroner til andreplass, og 2.000 kroner til tredjeplass – i alle tre bilcrossklasser.

Pengepremier, Landsfinale-billetter og Eliterace-invitasjoner

CUPVINNER: Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) vant finaleløpet i fjorårets cup, og dermed sikret han også sammenlagtseieren i juniorklassen. Foto: Stian Ormestad.

CUPVINNER: Mari Hoel (NMK Gjøvik) vant finaleløpet i fjorårets cup, og dermed sikret hun også sammenlagtseieren i dameklassen. Foto: Stian Ormestad.

Verd å merke seg for de som sikter mot årets Landsfinaler: Vårløpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for åpen klasse, og Sommerløpet teller som kvalifisering til Landsfinalen for juniorklasse.

EKSTRA SPENNING: Cupen gir et ekstra spenningsmoment i alle bilcrossløpene på Vendkvern, også denne sesongen. Foto: Stian Ormestad.

De beste i cupfinalen, Neglespretten 2020, får invitasjon til Eliteracet neste år, som i fjor.

I fjorårets cup ble det hjemmeseier i åpen klasse, der Fredrik Tålesen (NMK Hamar) vant 1. runde og klamret seg til ledelsen helt til siste innspurt på Neglespretten:

– Det er noe ekstra med cup!

– Det er kjempeartig og veldig stas! Det er noe ekstra med cup, der du må samle poeng jevnt og trutt, sa Fredrik til Bilcross.no etter cupseieren.

Fredrik vant cupen foran Espen Andre Øwre Kilen og Lasse Rud i åpen klasse. I både dame- og juniorklasse klatret cupvinnerne tilslutt oppover listene i løpet av sesongen:

Mari Hoel vant dameklassen sammenlagt foran Linn Marita Hogstad og Isabell Bye. Juniorklasse ble vunnet av Jonas Grandum Spangen foran Truls Krokengen og Marcus Nysveen Haug.

NEGLESPRETT-FINALE: Hamar-cup 2019 er blitt til Ifor Williams cup 2020, med første runde i mai, todagers sommerløp i juni, og siste runde i oktober. Foto: Stian Ormestad.

Dro til Neglespretten for å selge bil: – Jeg fikk beskjed om å ikke legge inn egne bud, selv om jeg vant…

Les mer om Hamar-cup – nå Ifor Williams cup 2020.

Les mer om NMK Hamar i Bilcross.no-arkivet.