Østlandets første og største kvalløp på Kongsberg?

SESONGENS FØRSTE OG STØRSTE? Det blir garantert kamp om de beste plassene gjennom NMK Kongsbergs todagers kvalløp den siste helga i april 2020. Foto: Stian Ormestad.

Det blir garantert rift om plassene når NMK Kongsberg skal kjøre kvalifiseringsløp til årets Landsfinale som går «rett oppi gata», hos NMK Nore Uvdal. Mange vil nok slåss som besatt for å sikre seg en Landsfinale-billett så tidlig som mulig på sesongen.

Fra arkivet: Seiersjubel på Sølvcrossen for ti år siden – se bildene!

NMKs Landsfinaler for åpen- og juniorklasse går den første og siste lørdagen i august, og de som får stille til start her har slåss seg til en A-finale i ett av kvalifiseringsløpene landet over.

Og det første største kvalifiseringsløpet på Østlandet blir nok på Kongsberg motorsenter, i regi av NMK Kongsberg – naboklubben til årets Landsfinale-arrangør NMK Nore Uvdal.

VANT I FJOR: Bjørn Erik Davidsen (NMK Hurum Røyken) vant sesongåpningen på Kongsberg i fjor. Foto: Stian Ormestad.

Prepper bane og låner ut depotplass

Det inviteres til et todagers kvalifiseringsløp 25 – 26. april 2020 – mye kjøring, med andre ord! Og det blir garantert rift om plassene både på startlistene og blant de seks øverste på resultatlistene i åpen- og juniorklasse.

Ingenting er bedre enn å sikre seg Landsfinale-billett allerede i april.

– Ja, vi satser på at det blir det første store kvalløpet på Østlandet. Vi håper på rundt 120 – 150 startende, forteller Kim Andre Teigen i NMK Kongsberg til Bilcross.no.

VÅRENS VAKRESTE EVENTYR: Med bilcrossbiler høyt og lavt på Kongsberg motorsenter, blir det moro den siste helga i april. Foto: Stian Ormestad.

Han forteller at det skal kjøres samme gode, gamle trase, og at det jobbes med å bedre banedekket.

– Vi prøver og få bort mye av vaskebrettene som har vært på banen, og som var utfordrende i fjor.

Påmelding åpner i løpet av ett par uker

Kim Andre regner med at påmeldingen åpner i løpet av ett par uker nå. Skulle det renne inn med rekordmange påmeldinger, er taket satt på 180 deltakere til dette løpet.

– Det er på grunn av utfordringer med plassen akkurat nå, på grunn av utbygging av industritomter ved siden av motorsenteret. Under arbeidet låner vi bort litt plass i det øvre depot til en brakkerigg.

Taket på antall deltakere blir ikke det samme til sesongens storløp på Kongsberg motorsenter, Sølvcrossen 2020 – som også teller i årets Bilcross.no-cup som selveste finaleløpet.

Sesongavslutning med Sølvcrossen, tradisjonen tro

Da er brakkeriggen fjernet og all plass satt av til en sesongavslutning Sølvcrossen verdig. Også dette løpet går over to dager, helga 19 – 20. september 2020.

– Der ønsker vi alle som vil kjøre hjertelig velkommen!, sier Kim Andre Teigen, som sørger for god plass i depot til sesongavslutningen.

Samme helg som sesongåpningen på Kongsberg, kjøres det også kvalløp på Vinjarmoen, Lånke og Egersund – alle endagsløp. Oversikten over NMKs Landsfinaler og kvalifiseringsløp finner du her.

KLAR FOR KONGSBERG-CROSS: Kim Andre Teigen ha full kontroll på NMK Kongsberg-sesongen, som starter med Østlandets første største kvalløp og avsluttes med Sølvcrossen og finaleløpet i årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no-cup 2020 braker løs på Konsmo, fortsetter på Sigdal, og avsluttes med cupfinale på Kongsberg!

Sjekk også: NMKs Landsfinaler og kvalifiseringsløp i 2020.

Les mer om NMK Kongsberg i Bilcross.no-arkivet.