Straks sesongstart – vil du slåss mot VM-stjernen?

REVANSJESUGEN: Andreas Bakkerud (NMK Bergen) gikk på en skikkelig smell i fjorårets 3-timersløp på Grenland motorsportsenter, og lovet allerede da å komme sterkere tilbake. Full av revansjelyst, skal det bli en festforestilling med VM-profilen bak rattet på en bilcrossbil igjen, i årets sesongstart på Moa. Foto: Stian Ormestad.

I skrivende stund er 13 team påmeldt til sesongstarten 2020, og det er plass til flere. Hvis du tør å bryne deg på spinn ville bergensere da, som nok en gang topper laget med rallycross VM-stjerne Andreas Bakkerud. 

Bakgrunn: Sesongstarten sladdes igang på Moa!

Sak oppdatert: Andreas Bakkerud får ikke tid til å stille, dessverre. Det melder lagkompisene hans til Bilcross.no etter at denne saken ble lagt ut.

Det er NMK Aurskog Høland som dukker opp først på kalenderen for bilcross-sesongen 2020.

Og det blir en sosial sesongåpning, med 3-timers lagløp på Moa lørdag 29. februar. Her melder man på lag med tre førere, der laget med flest runder etter tre timer tar hjem 2020-sesongens første bilcross-seier.

HÅPER PÅ KULDE: Snø kommer det neppe, men kulde må til for å spare banen for den verste slitasjen. Foto: Stian Ormestad.

Full av revansjelyst

Foreløpig er det påmeldt lag fra både NMK Bergen i vest, NMK Melhus i Midt-Norge, og flere østlandsklubber med kortere vei. Bergenserne stiller med hele fem lag (!) og har nok en gang med seg rallycross VM-stjerne Andreas Bakkerud.

Han gikk på en skikkelig smell i fjorårets 3-timersløp på Grenland motorsportsenter, og lovet allerede da å komme sterkere tilbake.

Full av revansjelyst, skal det bli en festforestilling med VM-profilen bak rattet på en bilcrossbil igjen, i årets sesongstart.

Hele startlisten finner du her (ekstern lenke).

Snø blir det neppe – men kulde trengs for å kunne kjøre løp

VRAK: Slik så bilcrossbilen til Andreas Bakkerud ut etter fjorårets 3-timersløp på Grenland motorsportsenter. I år stiller bergenserne med samme lag som i fjor: Eirik Fjeldstad, Marius Havre og Andreas Bakkerud. Foto: Stian Ormestad.

Sesongstarten var egentlig planlagt på snø, men vinteren lar vente på seg og det kan by på utfordringer:

– Det ser ut til at vi kjører løp som planlagt, men endelig avgjørelse tas i morgen lørdag, forteller Hanne Lindgren i NMK Aurskog Høland til Bilcross.no fredag 21. februar.

I tilleggsreglene er det tatt høyde for baneunderlag av alle slag: «Snø, grus eller asfalt, avhengig av forhold løpsdagen», heter det. Per nå er det bar bakke og fem varmegrader.

VINNERLAGET: NMK Grenland-teamet Ole Henry Steinsholt, Finn Erik Løberg og Nicklas Bøhmer vant sesongåpningen på hjemmebane i fjor – og stiller med samme lag i årets 3-timersløp på bortebane. Foto: Stian Ormestad.

– Det ser ut til at det er spådd litt kulde til neste uke, og det er det vi vil ha. Blir det regn og varmegrader, blir det ikke løp, forteller Hanne.

Utvider påmeldingsfristen

Påmeldingsfristen er egentlig ute, men taket på 30 team – og 90 førere – ble ikke nådd innen fristen løp ut.

Derfor er det fortsatt mulig å melde seg på, informerer Hanne til Bilcross.no.

Det gjøres på arrangøren NMK Aurskog Hølands nettside (ekstern lenke).

Himmelsprett med kvalifisering til årets Landsfinaler

Det er to år siden sist NMK Aurskog Høland sto for sesongåpningen, les mer og se video fra løpet her.

Sesongen fortsetter på Moa med den tradisjonsrike Himmelspretten torsdag 21. mai, tellende som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler.

SNØRIK START PÅ SESONGEN? Foreløpig har ikke Kong Vinter tatt skikkelig grep, men litt kulde kunne han spandert så sesongåpningen lørdag 29. februar kan gå som planlagt. Bildet er fra forrige gang sesongåpningen var lagt til Moa, tilbake i 2018. Da var det skikkelig snøvinter! Foto: Stian Ormestad.

Bakgrunn: Sesongstarten sladdes igang på Moa!

Les mer om 3-timersløp i Bilcross.no-arkivet.