Kjempekrasj på Bakkerud – seier til Susanne og gutta!

3-TIMERSLØP PÅ GRENLAND: Mens rallycrosstjernen totalvraket bilen, kjørte Susanne Heller og gutta inn til seier i både finaleløpet og cupen totalt.

Se alle bildene fra 3-timersløp på Grenland – oppdatert!

Sjekk resultatliste totalt for 3-timerscupen 2019.

NMK Grenland3-timerscup 2019 ble avgjort med finaleløp lørdag 16. mars på Grenland motorsportsenter.

PANG! Det smalt en hel haug med biler inn i hverandre. Verst gikk det utover rallycrosstjernen Andreas Bakkerud (NMK Bergen). Foto: Stian Ormestad.

Og for en finale det ble!

På startlisten sto blant annet rallycross-stjerne Andreas Bakkerud (NMK Bergen), som ladet opp med bilcross før VM-åpningen i Abu Dhabi om bare tre uker.

– God kjøretrening, mener Andreas om bilcrossløpet. – Og når kjøredressen kommer på, så kommer hornene!

VM-kjøreren gikk hardt ut og ga bilcrosserne skikkelig kamp. Det holdt i et drøyt kvarter før det ble en av de verste stjernesmellene vi har sett i denne sporten:

Stjernesmell for rallycrosstjernen

HELL I UHELL: Dette er et av de verste bilcrossvrakene vi har sett. Heldigvis gikk det bra med Andreas Bakkerud. Foto: Stian Ormestad.

TOTALVRAK: Det er lite igjen av den nyriggede Opel Corsaen. – Samleobjekt, sier teamkameratene, – den skal ikke kastes! Foto: Stian Ormestad.

Andreas lå midt i en klynge med bilcrossbiler, der en foran fikk problemer.

På det sleipe føret smalt en etter en konkurrent inn i en diger kjedekollisjon, og aller verst gikk det ut over Opel Corsaen med Andreas Bakkerud i.

Setet knakk i det voldsomme sammenstøtet, og flere biler klinket i mens Andreas satt løs i bilen – men han fikk fart på seg ut av bilen, og kom seg i sikkerhet.

– Litt vondt i ryggen, og skrubbsår på kneet – jeg klarer meg, var beskjeden til Bilcross.no etter en grundig sjekk i ambulansen.

– Takk for at dere har bygget en så sikker bil!

BACK TO BASIC: Andreas Bakkerud trives på bilcrossløp. – Noen er her for å vinne, andre for å sladde og ha de moro. Jeg er her for litt av begge deler, sa rallycrosstjernen til Bilcross.no før start. Foto: Stian Ormestad.

SPENNER SEG FAST: – Ja. kanskje alt skal være billlig i bilcross – men sikkerheten kødder du ikke med, sier Andreas Bakkerud. Og får betalt for det. Foto: Stian Ormestad.

Det gikk et kvarters tid før Andreas dukket opp i depot – like hel. Da var det mange lettet folk på Grenland motorsportsenter. Dette kunne gått så betraktelig mye verre.

GA ALT! Susanne Heller kjørte inn til seier med skjermen på snei. Foto: Stian Ormestad.

– Takk for at dere har bygget en så sikker bil, takker rallycrosstjernen sine bilcross-lagkamerater Eirik Fjeldstad Fjelli (NMK Bergen) og Marius Havre (NMK Bergen).

Dermed ble det en jumboplass med bare ti runder kjørt på bergenserne.

Tre pallplasseringer og seier til slutt

På andre enden av resultatlisten finner vi vinneren av både finaleløpet og 3-timerscupen totalt:

VINNERBILEN: Team Heller fosser frem i en Saab 9000. Foto: Stian Ormestad.

JENTA I RØYKEN: Det var bare såvidt Saaben holdt helt inn til mål med Susanne bak rattet på sisteetappen i finaleløpet – men det gikk! Foto: Stian Ormestad.

TEAM HELLER BIL: To Team Heller bil med sjåfører og lagledelse. Foto: Stian Ormestad.

Team Heller bil, med Susanne Heller (KNA Indre Ytre Østfold), Thomas Pettersen (KNA Indre Yre Østfold) og Atle Skaar (KNA Indre Ytre Østfold).

De kjørte inn til tredjeplass i både runde 1 og 2, og klinket til i finaleløpet: – Vi har vært med i toppen hele veien. Da var det deilig å slå til med seier i finalen, bare så det ble en helt fortjent totalseier!

– Du klarte å holde gutta i ørene?, spør Bilcross.no. Før Susanne rekker å svare, sier gutta: – Det er vel helst vi som må holde henne i ørene!

Vinnerteamet skryter veldig av 3-timerscupen:

VINTERLØP: Det har vært snø på Grenland motorsportsenter i alle tre rundene, men i finaleløpet var det stort sett bar asfalt. Foto: Stian Ormestad.

– Vi må bare si at dette er et helt supert initiativ. Vi har storkosa oss, arrangøren fortjener all skryt de kan få!

De tre løpene, 12. januar, 9. februar og 16. mars, har samla mellom 23 og 28 team hver gang.

Ganger vi opp dette med tre på hvert lag, og tar med i beregningen at noen bare har kjørt ett eller to løp, er det opp i mot 100 bilcrossere som har fått seg en rekordtidlig sesongstart i år.

Vi kan ikke huske at noe vinterløp har samlet så mange førere før. Så all kred til NMK Grenland.

– Vi er veldig fornøyd med cupen. Og for vinter-aktivitet, sier Helge Andreas Jensen på vegne av arrangøren NMK Grenland. 

BESTE REKRUTTER: Team Supra fra arrangørklubben NMK Grenland ble beste rekruttlaget totalt. Foto: Stian Ormestad.

GODT BRUKT: Den aldrende Toyota Supraen fikk kjørt seg gjennom tre 3-timersløp, og bar etter hvert preg av å ha vært i krigen. Foto: Stian Ormestad.

PUBLIKUMSVENNLIG: Bred og fin kjøring fra ferskingene i Team Supra! Foto: Stian Ormestad.

SLÅSSING: Av 23 biler til start kom bare 10 seg til mål etter tre timer i finaleløpet. Foto: Stian Ormestad.

TETT: Med biler og forbikjøringer over hele banen, er også 3-timersløp en underholdende form for bilcross. Foto: Stian Ormestad.

MAX ATTACK: Noen velger å bruke brøytekantene litt, i forsøk på å kjøre forbi. Foto: Stian Ormestad.

VINNERTEAMET: Med to tredjeplasser og en seier til slutt i finaleløpet ble det suveren seier totalt i 3-timerscupen til Team Heller, med Atle Skaar, Susanne Heller og Thomas Pettersen (alle KNA Indre Ytre Østfold). Foto: Stian Ormestad.

Se alle Bilcross.no-bildene fra 3-timersløp på Grenland – oppdatert!

Les også: Andreas Bakkerud varmer opp til VM-åpning med 3-timersløp.

Les mer om 3-timersløp i Bilcross.no-arkivet.

Følg også Bilcross.no på snap og insta – legg til bilcrossno.

Bakgrunn: Starter 2019-sesongen grytidlig med 3-timersløp.

,