Bilcross.no-cup 2020 braker løs på Konsmo, fortsetter på Sigdal, og avsluttes med cupfinale på Kongsberg!

TOMMEL OPP! Planen er lagt for Bilcross.no-cup 2020. Hvem er best jevnt over i år, mon tro? Foto: Stian Ormestad.

Årets Bilcross.no-cup blir den sjette i rekken, og i år snur vi opp-ned på rekkefølgen fra i fjor: Åpningen er lagt til Konsmo allerede i midten av april, mens cupfinalen går på Kongsberg i midten av september. Som vanlig kjøres 2. runde på Sankthanscrossen på Sigdal.

Sjekk konkurransereglement for Bilcross.no-cup 2020.

Bilcross.no-cup går over tre helger med todagersløp på tre av landets råeste bilcrossbaner, med mye kjøring og sosialt opplegg på kveldene.

Allerede i midten av april går startskuddet for Bilcross.no-cup 2020: NMK Konsmo inviterer til todagers vårløp 18 – 19. april på Konsmo motorbane.

SEIERSKVINNE: Thea Martinsen (NMK Drammen) fikk en nervepirrende reise til topps i fjorårets Bilcross.no-cup, med bare ett eneste poengs ledelse i damleklassen før finaleløpet. Foto: Arntzen foto.

Godt spredd utover hele sesongen

Så blir det god tid til neste runde, akkurat som arrangørklubbene ønsker det – i tilfelle du vraker eller blir billøs etter 1. runde.

Rett over to måneder etter, helga 20 – 21. juni, kommer Bilcross.no-cup-sirkuset til Sigdal og Sankthanscrossen 2020.

Så går det en sommer og snaut tre måneder til cupfinalen som er lagt til den tradisjonsrike Sølvcrossen på Kongsberg motorsenter 19 – 20. september 2020. Og for en cupfinale det kommer til å bli!

De beste i alle tre cup-løpene får invitasjon til neste års Eliterace på Bjorli, første runde på Konsmo teller som kvalløp til NMKs Landsfinale for junior, andre runde på Sigdal teller som kvalløp til NMKs Landsfinale for junior og senior.

Og finaleløpet Sølvcrossen trenger neppe en lengre introduksjon – det er et storløp i seg selv, gjennom flere tiår.

14 forskjellige vinnere på fem år – hvem blir den neste?

BOMTUR: Det så mørkt ut for junioren Espen Løver med skogtur på Sigdal, men til tross for null poeng fra 2. runde ble det tilslutt seier totalt i fjorårets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

En perfekt plan for den sjette årgangen av Bilcross.no-cup, der over 400 bilcrossere har sanket poeng og som siden første årgang i 2015 har kåret totalt 14 vinnere, fordelt på åpen-, junior og dameklasse:

SEIERHERRE: Morten Sætren (NMK Drammen) var best jevnt over og tok Bilcross.no-cup-seieren i åpen klasse i 2019. Han er veldig lysten på å ta cupen også i år, med finaleløpet på sin favorittbane Kongsberg. Foto: Privat.

Liz Wessel (NMK Drammen), Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg), Mariell Olsen (NMK Konsmo), Thea Martinsen (NMK Drammen) og Ida Marie Eriksen (NMK Konsmo) i dameklassen.

Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal), Jørn Håkon Stølen (NMK Kvinesdal), Per Magne Svardal (NMK Konsmo), Espen Løver (NMK Grenland) og Magnus Simonsen (NMK Kvinesdal) har alle vunnet juniorklassen.

Og i åpen klasse har Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), Espen Kerim (NMK Konsmo), Morten Sætren (NMK Drammen) og Amund Lund Reistad (NMK Modum Sigdal) tatt totalseieren.

Fjorårsvinnerne vil gjøre alt for å forsvare tittelen

– Det er en super cup, og jeg liker det at er tre forskjellige baner. Det blir nok å prøve meg på cupen til neste år også, sa en strålende fornøyd cupvinner i åpen klasse i fjor, Morten Sætren:

– Jeg hadde aldri kjørt på Konsmo før, men herregud så morsom bane! Og ikke minst folkene der nede! Herlig stemning og atmosfære – så dit skal jeg hvert fall tilbake!

SPENNING TIL SISTE SLUTT: Cup er cup, og legger til enda et spenningsmoment i bilcrossløpene som er med i Bilcross.no-cup 2020. Foto: Stian Ormestad.

Morten lanserte allerede der og da sitt kandidatur til seier også i 2020-oppgjøret: – Det hadde vært en drøm å klare å ta cupen to år på rad!

Også juniorvinner Espen Løver og damevinner Thea Martinsen var ivrig på det samme etter suksessen i Bilcross.no-cup i fjor. Les mer i denne saken.

Alle tre vinnerne har som en del av vinnerpremien fått gratis startkontigent i alle tre cupløpene i år.

60.000 kroner i premiepotten

Det er pengepremier til vinnerne i hvert av de tre cupløpene, og ikke minst totalt i cupen – der vinneren får 6.000 kroner, andreplass 3.000 og tredjeplass 1.000 kroner i alle tre bilcrossklassene.

Totalt 60.000 kroner ligger i pengepremiepotten for Bilcross.no-cup 2020.

Løpsdatoene er som følger – med link til arrangørene:

SEIERSKVINNE: Thea Martinsen (NMK Drammen) vant Bilcross.no-cupen sammenlagt i fjor – kan hun bli den aller første som tar to sammenlagtseiere i dameklassen noensinne? Foto: Stian Ormestad.

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.

,