Bilcross.no-cup 2019: Martinsen, Løver og Sætren til topps!

SEIER I FINALELØPET – OG TOTALSEIER I BILCROSS.NO-CUP: Thea Martinsen (NMK Drammen) trodde finaleløpet var over etter en smell i autovernet lørdag, men kom sterkt tilbake og vant på Konsmo foran Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) og Alida Kvål (NMK Sandnes og Jæren). Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Aldri før har Bilcross.no cup vært jevnere helt til siste slutt – i år gjaldt det virkelig å sanke poeng jevnt og trutt:

Se bilder fra finaleløpet i Bilcross.no-cup 2019 (Arntzen foto).

Sjekk sammenlagtresultat i Bilcross.no-cup 2019.

Thea Martinsen (NMK Drammen) vant dameklassen totalt, Espen Løver (NMK Grenland) juniorklassen, og Morten Sætren (NMK Drammen) vant åpen klasse – sistnevnte som den eneste uten en eneste seier fra noen av cup-rundene.

For i Bilcross.no-cup gjelder det å henge med i toppen gjennom tre løp og sanke poeng jevnt og trutt – noe Morten Sætren gjorde med glans:

– Herregud så morsom bane!

KOMMER TILBAKE: Morten Sætren (NMK Drammen) kjørte sitt første – men ikke siste – løp på Konsmo motorbane. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

– Det er en super cup, og jeg liker det at er tre forskjellige baner. Det blir nok å prøve meg på cupen til neste år også, sier en strålende fornøyd cupvinner til Bilcross.no.

– Jeg hadde aldri kjørt på Konsmo før, men herregud så morsom bane! Og ikke minst folkene der nede! 

– Vi i Gnisten motorsport ble tatt i mot med åpne armer, og ble invitert hjem på pizza til selveste presidenten Jørn Rødland. Herlig stemning og atmosfære.

– Så dit skal jeg hvert fall tilbake, sier Morten, som endte på en 9. plass i finaleløpet på Konsmo.

Alle på topp-25 hadde sjanse på seier

TIL TOPPS – TIL SLUTT: Morten Sætren (NMK Drammen) kunne sprette champisen på toppen av pallen tilslutt, selv om det ble «bare» en niendeplass i finaleløpet. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Og det holdt i en cup som aldri har vært mer åpen, enn i år. Før finaleløpet hadde hele topp-25 i cupen så langt en seier innenfor rekkevidde.

For de som fikk det til i 1. runde, trøblet i 2. runde – og nye folk var på toppen nok en gang i det 3. og avgjørende finaleløpet.

Bjørn Erik Davidsen (NMK Hurum Røyken) ledet cupen etter to runder med en seier fra 1. runde og en 13. plass fra 2. runde. På Konsmo stakk et lass med tekniske problemer kjepper i hjulene, og poengjakten endte med en smultring fra siste runde. Det holdt likevel til en andreplass i cupen totalt.

Den alltid poengsankende Kjetil Midtbø (NMK Konsmo), som alltid henger med i den øverste delen av sammenlagtlistene i Bilcross.no-cup, endte på tredjeplass med poeng fra alle tre rundene – og A-finalekjøring i finaleløpet på hjemmebane.

Mista trua på Sigdal etter svartflagg

ALLTID MED I TOPPEN: Kjetil Midtbø (NMK Konsmo) har aldri vunnet Bilcross.no-cupen, men har vært så nære, så nære flere ganger. I år ble det en tredjeplass, bare ett poeng fra andreplass og åtte poeng fra seier. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Men Morten Sætren stakk som sagt av med totalseieren, enda han ikke vant en eneste cup-runde. Det er første gang det skjer i åpen klasse.

STOLT CUPVINNER: Morten Sætren (NMK Drammen) smilte om kapp med høstsola over Konsmo motorbane. Foto: Linn Irene Trollsås.

Med en andreplass Kongsberg som det beste enkelresultatet og en trøblete helg på Sigdal med 20. plass i 2. runde, pluss 9. plassen i finaleløpet, ble det poeng fra alle cuprundene – og det holdt akkurat til totalseier.

– Etter 2. plass på Kongsberg, så var trua på cupen der – men når jeg ble dømt svart i finalen på Sigdal etter alt for hard dømming, så ble avstanden stor opp til Davidsen.

– Men jeg tok han på målstreken i siste cuprunde, og da smakte seieren ekstremt godt!

– Jeg må takke alle som står på i de klubbene som lagd cupen, som gjør dette mulig for oss som kjører, sier Morten til Bilcross.no. – Vil også takke alle sponsorer som gjør det mulig å kjøre så mye som jeg kan.

Morten forteller at han henger gjerne med i Bilcross.no-cupen til neste år: – Det hadde vært en drøm å klare å ta den to år på rad!

– Veldig artig hele opplegget med Bilcross.no-cup!

SKOGTUR PÅ SIGDAL: Her trodde Espen Løver (NMK Grenland) at alt håp var ute i årets Bilcross.no-cup, for etter seier på Kongsberg endte det med en kjempekrasj på Sigdal. Men Espen kom veldig sterkt tilbake i finaleløpet på Konsmo! Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen klaffet alt for Espen Løver (NMK Grenland) i 1. runde på Kongsberg. Men så gikk alt rett vest på Sigdal – der ble det en kjempesmell juniorfinalen og Espen havnet på første plassen på resultatlistene uten poeng i cupen.

– Etter 2. runde på Sigdal så hadde jeg ikke helt trua egentlig. Men siden jeg fortsatt lå greit an i cupen etter seieren på Kongsberg, tenkte jeg at det var greit og være med i finaleløpet hvert fall, forteller Espen til Bilcross.no.

– Og det holdt faktisk inn til 2. plass på Konsmo og seier i cupen! Det var utrolig moro, jubler Espen, som også skryter av arrangørklubbene bak cupen:

– Veldig artig hele opplegget med Bilcross.no-cupen, og ekstra moro å vinne. Så det blir nok å stille på så mange løp som mulig til neste år også.

Ett poeng skilte alle topp-tre i dameklassen før finaleløpet

KJEMPER OM POENG: Thea Martinsen (NMK Drammen), Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) og Jeanette Lilleås (NMK Kongsberg). Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

I dameklassen var det også en som var veldig skuffet på Sigdal: Thea Martinsen (NMK Drammen) ledet Bilcross.no-cup etter seier i 1. runde, men etter en trang A-finalestart ble det ingen seier i 2. runde. 

Og tettere kunne det heller ikke bli før finaleløpet: Det skilte ett poeng fra første- til andreplass – og ett poeng videre ned til tredjeplass i dameklassen. 

Og disse tre var vinneren av 1. runde Thea Martinesen (NMK Drammen), vinneren av 2. runde Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken), og Jeanett Lilleås (NMK Kongsberg).

GULLJENTE: Thea Martinsen (NMK Drammen). Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

Alle tre var med i toppen i finaleløpet, også – og rekkefølgen i dette løpet skulle avgjøre også rekkefølgen på sammenlagtlisten. Thea trakk det lengste strået til slutt: Med seier på Konsmo ble det også seier i cupen.

Deler cupseieren med pappa

– Det er utrolig kult å ha vunnet Bilcross.no-cupen! Spesielt siden det spøkte det litt for om det ble noe mer kjøring på lørdag, siden jeg var i en smell i autovernet etter alternativen.

– Men jeg er så heldig som har så mange fine folk rundt meg som hjelper meg, spesielt pappa! Hadde det ikke vært for han, så hadde ikke løpet endt som det gjorde. Så pappa har like mye æren i seieren som jeg, sier Thea til Bilcross.no.

– Om det blir Bilcross.no-cup til neste år, så har jeg tenkt til å stille til start da også!

Det blir i så fall det sjette året med cupen som går på bra baner, legger vekt på det sosiale på todagersløp, og er raus med pengepremiene: Hele 60.000 kroner legges i premiepotten hvert år.

Bilcross.no takker for samarbeidet med årets arrangørklubber NMK Kongsberg, NMK Modum Sigdal og NMK Konsmo.

BILCROSSNO-CUP 2019, sammenlagtresultat juniorklasse.

BILCROSSNO-CUP 2019 sammenlagtresultat dameklasse.

BILCROSSNO-CUP 2019 sammenlagtresultat åpen klasse.

Se video fra finaleløpet (film: Arntzen foto):

Bilcross.no-cup 2019: Kvalifisering til Landsfinaler og Eliterace – og 60.000 kroner i pengepremier!

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.

,