Vinn eller forsvinn i Bilcross.no-cup – sjekk hvor tett det er i sammendraget etter Sankthanscrossen:

FRA SEIER TIL SMELL: Espen Løver (NMK Grenland) er maks uheldig på Sigdal, etter seier på Kongsberg. Hadde Saaben sklidd noen millimeter lenger, ville det blitt poeng også i 2. runde…. Foto: Stian Ormestad.

De færreste som fikk det til i 1. runde, fikk alt til å stemme i 2. runde – så nå er det helt åpent i cup-sammendraget før finaleløpet på Konsmo. Aller tettest er det i dameklassen.

Se bilder fra Sankthanscrossen – Bilcross.no-cup.

Bilcross.no-cup 2019 – sjekk stillingen etter 2. runde.

Bilcross.no-cup 2019 – det femte året på rad med cupen – åpnet på Kongsberg i april, og fortsatte med Sankthanscrossen på Sigdal i juni:

Alle innenfor topp-25 kan vinne cupen i åpen klasse

CUPKAMP: Leder av cupen, Bjørn Erik Davidsen (NMK Hurum Røyken), i duell med tredjemann i cup-sammendraget. Morten Sætren (NMK Drammen). Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse vant Bjørn Erik Davidsen (NMK Hurum Røyken) på Kongsberg, og på Sigdal ble det en 13. plass tilslutt. Det var viktige poeng å dra med seg, for det holder til fortsatt ledelse i cup-sammendraget.

Bare det å komme seg til finale på Sigdal viste seg å være svært viktig, for flere av de andre som var i toppen på Kongsberg kom seg ikke engang dit – det betyr en smultring i 2. runde på kanoner som for eksempel Rune Grønvold (NMK Sande), med flere.

Derimot seiler guttungen Joachim Grønvold (NMK Sande) opp på 2. plass i cupen, foran Morten Sætren (NMK Drammen) som fikk med seg noen få viktige poeng med en 20. plass på Sigdal, etter en 2. plass på Kongsberg.

Alle innenfor topp-25 har en mulighet til å ta cup-seieren på Konsmo – aldri har det vært jevnere for så mange i toppen av Bilcross.no-cup.

LEDER JUNIORKLASSEN: Kjetil Listul Abrahamsen (NMK Bø) leder Bilcross.no-cup 2019 før finaleløpet. Foto: Stian Ormestad.

Vinn eller forsvinn i juniorklassen

I juniorklassen leder Kjetil Listul Abrahamsen (NMK Bø) med en 2. plass og 3. plass fra de to første cup-rundene, foran Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) med en 2. og 4. plass.

For ingen av juniorvinnerne fra de to forskjellige rundene har tatt poeng i den andre, og de deler tredjeplassen i cup-sammendraget:

Espen Løver (NMK Grenland) vant 1. runde, men havnet langt utenfor banen i C-finalen på Sigdal og endte opp millimeter fra poengplass – bokstavelig talt. 16. plass gir null poeng, 15. plass hadde hvert fall gitt ett poeng.

KLENGETE: Espen Løver (NMK Grenland) fikk en god C-finalestart, men det er tilslutt han det skal gå verst utover… Foto: Stian Ormestad.

Håvard Ø. Johannesen (NMK Modum Sigdal) tok sin aller første bilcross-seier på hjemmebanen Sigdal, og står dermed også med 20 poeng på tredjeplass.

SEIER PÅ SIGDAL: Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) klatrer opp på andreplass i cup-sammendraget med seier på Sigdal. Foto: Stian Ormestad.

Alle innenfor topp-ti i cupsammendraget i junior har en mulighet til å vinne hele cupen.

Ett poeng skiller alle på topp-tre i dameklassen

I dameklassen er det tett som hagl i toppen av cup-sammendraget før finalen på Konsmo i september. For det er bare bilcrossjenter som har klart å kjøre A-finale i begge cup-rundene i år:

Thea Martinsen (NMK Drammen) leder fortsatt cupen – tross stor skuffelse over A-finalen på Sigdal. Der ble det mye platekontakt ut av starten, og Thea trakk det korteste strået og det ble en femteplass etter dramatikken.

Likevel leder Thea cupen, om enn bare med ett eneste poeng ned til Henriette Davidsen (NMK Hurum Røyken) som vant denne runden, etter en sjetteplass i A-finalen på Kongsberg.

Og som om det ikke var nok at det skiller ett eneste poeng mellom topp to – så skiller det bare ett poeng ned til tredjeplass: Jeanett Lilleås (NMK Kongsberg).

Alle på topp-åtte har en mulighet til å vinne cupen på Konsmo.

FORTSATT I LEDELSE: Thea Martinsen (NMK Drammen) leder dameklassen foran finaleløpet, om enn bare med ett poeng til andreplass – som igjen har bare ett eneste poeng ned til tredjeplass. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no-cup 2019 – stillling etter 2. runde.

Les om 1. runde i Bilcross.no-cup på Konsberg.

Bilcross.no-cup 2019: Kvalifisering til Landsfinaler og Eliterace – og 60.000 kroner i pengepremier!

Les mer om Bilcross.no-cup i Bilcross-arkivet.