Hamar-cup skal avgjøres – påmeldingen til Neglespretten er i gang!

FINALELØP: Vinnerne i Hamar-cup 2019 kåres på Vendkvern motorbane lørdag 12. oktober 2019. Foto: Stian Ormestad.

Lørdag 12. oktober rundes 2019-sesongen av for de aller fleste bilcrosserne tradisjonen tro med Neglespretten på Vendkvern.

Ledelsen skifter i Hamar-cup: – Dette blir spennende!

Neglespretten 2019 teller som tredje og siste runde i årets nyvinning: Hamar cup. Løpet teller også som kvalløp for Eliteracet 2020.

Påmeldingen er åpnet (ekstern lenke). Det inviteres til klassene bilcross senior, damer, junior, junior trening og debutanter. Det kjøres også NRC og Crosskart i klassene mini, 85cc, 125cc, 250cc, 650cc og Extreme.

FART OG SPENNING: Bilcrossbanen på Vendkvern er en skikkelig bilcrossbane, der bare de tøffeste vinner frem. Foto: Stian Ormestad.

Over hundre påmeldt på halvannet døgn

Første start går klokka 08.30 lørdag 12. oktober. Det kjøres tre omganger og en hel haug med finaler, hvor mange bestemmes av deltakerantallet i de respektive klassene.

Det settes tak på 150 biler. Etter dette blir det satt opp venteliste, informeres det i tilleggsreglene for løpet (ekstern lenke).

Siste frist for påmelding er fredag 11. oktober klokka 17.00, men mye tyder på fulle startlister lenge før det – for bare i løpet av halvannet døgn etter påmelding åpnet er det allerede over hundre navn på startlistene (ekstern lenke).

Hamar-cup startet på Vårløpet i mai, fortsatte med todagers Sommerløp i juni, og avsluttes nå med Neglespretten i oktober – et tradisjonsrikt avslutningsløp på sesongen for bilcrossere fra mange kanter av landet.

POPULÆRT LØP: Neglespretten har i mange år vært sesongens siste storløp. Foto: Stian Ormestad.

Hvem er best etter tre løp?

Totalt ligger det 30.000 kroner i premiepotten.

I 1. runde vant Fredrik Tålesen (NMK Hamar) åpen klasse, og han tviholder på ledelsen til tross for «bare» en 10. plass i 2. runde.

I dameklassen leder Mari Hoel (NMK Gjøvik) som akkurat ikke klarte pallen i 1. runde, og fikk den sure fjerdeplassen. Men i 2. runde var det ingen bønn for konkurrentene: Mari vant og avanserte opp til cup-ledelse før finaleløpet.

I juniorklassen leder Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) som har en 2. plass fra 1. runde og 1. plass i 2. runde. Les mer om stillingen før finaleløpet her.

Stilling etter 2. runde i Hamar-cup 2019 alle klasser (ekstern lenke).

Les mer om Hamar-cup.

JENTENE FIGHTER: Damenes A-finalestart så slik ut i den 1. runde av cupen. Rita Solvang (NMK Hamar) kom dårligst ut av fighten. Foto: Stian Ormestad.

Se bildene fra Hamar-cup 2019.

Sjekk reglement for Hamar-cup 2019.

Les mer om NMK Hamar i Bilcross.no-arkivet.