Hamar-cup 2019: Alle tre løp på Vendkvern teller

HAMAR-CUP: Startskuddet går i mai, fortsetter i juni, og cupen avgjøres med finaleløp i oktober. Foto: Stian Ormestad.

HAMAR-CUP 2019: Med 30.000 kroner i premiepotten blir det mye å kjempe om på Vendkvern.

Sjekk reglement for Hamar-cup 2019.

Det er ganske så enkelt og greit: Alle tre løpene på Vendkvern motorbane, NMK Hamar, teller i Hamar-cup 2019:

Mai-løpet 19. mai, Sommerløpet helga 22 – 23. juni, og den legendariske Neglespretten 12. oktober – sesongavslutningen for mange bilcrossere, og det største løpet gjennom mange år på Vendkvern.

STORLØP: Neglespretten på Vendkvern, NMK Hamar, har vært sesongens siste storløp gjennom mange år. Foto: Stian Ormestad.

Bra med biler på Hamar

– Vi har alltid bra med biler på Neglespretten, bekrefter Guro Buvik, leder i NMK Hamar, til Bilcross.no.

– Det har også vært bra på Mai-løpet og Sommerløpet, og nå vil vi prøve noe nytt og samtidig gi noe tilbake til kjørerne.

Ideen til cupen kom fra NMK Hamar-medlemmer på en klubbkveld. Cupen gjelder alle bilcrossklassene åpen, junior og damer.

Det gis poeng etter samme poengsystem i hvert løp etter plassering, der de 16 første på resultatlistene får poeng. Det gis også poeng for deltakelse i hvert av de tre løpene.

30.000 kroner i premiepotten

I tillegg til premiering etter hvert løp, lokker NMK Hamar med en premiepott på totalt 30.000 kroner i cupen. Potten fordeler seg slik:

5.000 kroner til totalvinneren, 3.000 kroner til andreplass, og 2.000 kroner til tredjeplass – i alle tre bilcrossklasser.

Pengepremier og Landsfinale-billetter

TØFF BANE: Vendkvern er en krevende bilcrossbane som sjåførene digger, og publikum strømmer til. Her er det ofte vinn eller forsvinn som gjelder! Foto: Stian Ormestad.

Verd å merke seg for de som sikter mot årets Landsfinaler:

Mai-løpet teller som kvalifiseringsløp til Landsfinalen for junior på Konsmo, og Sommerløpet teller som kvalifisering til Landsfinalen for åpen klasse på Gardermoen.

Sjekk reglement for Hamar-cup 2019.

Sjekk også: Liste over kvalifiseringsløp til NMKs Landsfinaler 2019.

Les mer om NMK Hamar i Bilcross.no-arkivet.