Satset alt i 1. runde av Bilcross.no-cup: – Jeg satt med hjertet i halsen gjennom fem finalerunder!

JUBEL: Bjørn Erik Davidsen (NMK Hurum Røyken) vant 1. runde av Bilcross.no-cup 2019. Nå må han endre på sommerplanen for å få med seg resten av cupen. Foto: Stian Ormestad.

Bjørn Erik Davidsen var mer eller mindre alene igjen på banen i A-finalen, men visste ikke om det «plutselig kom en jævel fra alternativsporet». Derfor gasset friskusen for fullt.

Se alle bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2019.

Bilcross.no-cup 2019 – stilling etter 1. runde, alle klasser.

Årets Bilcross.no-cup ble åpnet på Kongsberg motorsenter med godt over 100 biler til start.

Det skulle i tillegg til poeng og pengepremier i cupen også deles ut Landsfinale-billetter i både åpen- og juniorklasse, pluss Eliterace-billetter for neste år.

FOR FLINK, RETT OG SLETT: Rune Grønvold (NMK Sande) har trappet ned bilcross-satsingen, og hadde ikke tenkt å kjøre så mye fremover. Men nå ligger han i toppen av Bilcross.no-cup og har kvalifisert seg til både Landsfinale og Eliterace. Luksusproblem, kan man kalle det. Foto: Stian Ormestad.

Luksusproblem å gjøre det så bra…

Et luksusproblem for bestemann etter fem innledende omganger: Rune Grønvold (NMK Sande):

– Jeg hadde ikke tenkt å kjøre noe særlig mer denne sesongen, og har ingen planer om å satse på noe Landsfinale, eller Eliterace, eller resten av cupen. Så vi får se hva jeg gjør nå som jeg drar inn poeng og er kvalifisert til både det ene og det andre, sier Rune til Bilcross.no før A-finalen.

«Heldigvis» går det skeis i A-finalen, så det ikke ble så mange poeng i cupen som han kunne «risikert»: Rune kommer ut på andreplass og sparer alternativsporet, i det lederen Bjørn Erik Davidsen (NMK Hurum Røyken) går inn ved første anledning.

Det fører til at Rune kommer i trafikk, og en luke så stor som en låvedør stenges kjapt av sladdende Thomas Larsen (NMK Grenland). De raser ut av banen begge to.

Allerede i første runde smeller Christian Hobæk (NMK Larvik) i autovernet i kamp med den samme Thomas Larsen. Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo) måtte kaste inn håndkle allerede etter første sving.

To av seks biler igjen på banen

GUTTEN I RØYKEN: Volvoen til Bjørn Erik Davidsen kaster fra seg noen røykdotter. Dirty tricks? Foto: Odd Sanner.

Dermed er det bare to av seks A-finalister igjen på banen: Bjørn Erik Davidsen i sin Volvo 142 og den mange ganger vinnende Morten Sætren (NMK Drammen) på andreplass – som ikke klarer å gjøre noe med Volvo-kjøreren som kjørte for fullt:

SEIERSKLEM: Konkurrentene i A-finalen gratulerer seierherren i 1. runde av årets Bilcross.no-cup. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg var så nervøs. Jeg ante jo ikke om det kom noen fra alternativsporet eller ikke, så jeg holdt fullt hele veien. Det var først på siste oppløpsside at jeg visste at dette kunne gå, sier Bjørn Erik til Bilcross.no etter seieren.

På Kongsberg-banen er alternativsporet kortere enn ordinærsporet, som en snarvei. I tillegg er det lite oversikt over konkurrentene for de på banen, og som kjent har vi ingen spotter i bilcross.

Derfor var det ikke før målflagget vaiet at Bjørn Erik kunne puste lettet ut, etter å ha stresset maks gjennom fem finalerunder.

Jubelen sto i taket da seieren var sikret – den andre gjennom hele 15 bilcross-sesonger for Bjørn Erik Davidsen. Se det i videoen i bunn av denne saken.

Dette ble rekkefølgen i A-finalen:

1. plass Bjørn-erik Davidsen (NMK Hurum og Røyken)
2. plass Morten Sætren (NMK Drammen)
3. plass Rune Grønvold (NMK Sande)
4. plass Thomas Larsen (NMK Grenland)
5. plass Cristian Hobæk (NMK Larvik)
6. plass Nikolay Rike Grønlund (NMK Konsmo)

Alle sammen på toppen av Bilcross.no-cup og kvalifisert til Landsfinale og Eliterace.

Fantastisk debut i dameklassen

PALLEN I DAMEKLASSEN: Thea Martinsen (NMK Drammen) velfortjent på toppen av pallen etter suveren debut i dameklassen. Foto: Stian Ormestad.

Thea Martinsen (NMK Drammen) var suveren i dameklassen med fem strake heatseiere. Ingen kunne true ungjenta i A-finalen, heller:

– Det er ikke til å tro! Helt sykt at jeg fikk full pott 50/50 poeng! Jeg kan fortsatt ikke forstå at jeg har vunnet. Endelig klaffet alt!, sier Thea til Bilcross.no etter triumfen i sitt aller første løp i dameklassen, etter flere fine år i juniorklassen.

Dette ble rekkefølgen i damenes A-finale:

1. plass Thea Martinsen (NMK Drammen)
2. plass Jeanette Lilleås (NMK Kongsberg)
3. plass Randi Sanner Hansen (NMK Tønsberg)
4. plass Unn-Linea Hjelde (NMK Kongsberg)
5. plass Odfrid Olsen (NMK Bø)
6. plass Henriette Davidsen (NMK Sandefjord)

Alle sammen på toppen av Bilcross.no-cup og kvalifisert til Landsfinale og Eliterace.

Gikk rett i tet – og bare dro ifra

KONTROLLERT: Espen Løver (NMK Grenland) så ut til å ha full kontroll fra start til mål i juniorenes A-finale. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen er Espen Løver (NMK Grenland) nesten like suveren, med 47 av 50 poeng fra innledende omganger og 1. plass før finalekjøring. Her gikk unggutten rett i tet, og dro bare ifra gjennom finalen.

Fjorårsvinner totalt i cupen Simen Løvlid (NMK Modum Sigdal) kjempet seg oppover i feltet, men det tok såpass tid å sno seg vei at han rakk aldri å ta igjen Espen Løver. Tredjeplass gikk til Kjetil Listul Abrahamsen (NMK Bø).

Dette ble rekkefølgen i juniorenes A-finale:

1. plass Espen Løver (NMK Grenland)
2. plass Simen Løvlid (NMK Modum og Sigdal)
3. plass Kjetil Listul Abrahamsen (NMK Bø)
4. plass Hans Ivar Olsen Gjersøe (NMK Tønsberg)
5. plass Benjamin Tveit Halvorsen (NMK Larvik)
6. plass Elise Brekke (NMK Kongsberg)

Alle sammen på toppen av Bilcross.no-cup og kvalifisert til Landsfinale og Eliterace. Syvendeplassen til Håvard Brekka (NMK Tinn) er også kvalifisert til Landsfinalen for junior, siden femtemann i A-finalen allerede var kvalifisert.

Stjernesmell i veteranklassen

HER AVGJØRES DET: Volvo-veteranen Rune Svendsen (NMK Grenland) smetter forbi Jan Haugen (NMK Kongsberg) og Lars Otto Holt (NMK Larvik) som har smelt sammen. Se fotoserien i fotogalleriet fra løpet. Foto: Stian Ormestad.

I veteranklassen ble det også action: Lars Otto Holt (NMK Larvik) og Jan Haugen (NMK Kongsberg) braket sammen. Haugen var suveren gjennom innledende omganger, men var ute av A-finalen med et smell.

Da manøvrerte Rune Svendsen (NMK Grenland) seg vei mellom vrakene, og Volvo-veteranen kronet comebacket med seier i veteranklassen. Et artig gjensyn med en bilcrosser som alltid satser skikkelig!

Rune Svendsen fikk med seg Lars A. Sletten (NMK Tønsberg) og Bror Olav Nordvang (NMK Kongsberg) på seierspallen.

Cupen fortsetter på Sigdal og avsluttes på Konsmo

VOLVO-VETERAN: Et artig gjensyn med en gammel bilcross-gærning: Rune Svendsen (NMK Grenland). Comebacket ble kronet med seier i veteranklassen. Foto: Stian Ormestad.

De første poengene og pengepremiene – i en pott på totalt 60.000 kroner – i Bilcross.no-cup 2019 er med det delt ut. 

Cupen fortsetter på Sigdal i Sankthanshelga, og avrundes med finaleløp på Konsmo i september. Les mer om cupen her.

Erfaringsmessig vet vi at det gjelder å sanke poeng jevnt og trutt for å hevde seg i totalsammendraget. Så dette blir spennende – også i årets femte utgave av Bilcross.no-cup!

Se video fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2019:

Se alle bildene fra 1. runde i Bilcross.no-cup 2019.

Resultatliste dameklasse – 1, runde i Bilcross.no-cup 2019.

Resultatliste juniorklasse – 1, runde i Bilcross.no-cup 2019.

Resultatliste åpen klasse – 1. runde i Bilcross.no-cup 2019.

Resultatliste veteranklasse – 1. runde Bilcross.no-cup 2019.

CLOSE RACE: Ikke mange millimeternes klaring gjennom hårnålsvingen. Foto: Odd Sanner.

Bilcross.no-cup 2019: Kvalifisering til Landsfinaler og Eliterace – og 60.000 kroner i pengepremier!

,