Dro til Neglespretten for å selge bil: – Jeg fikk beskjed om å ikke legge inn egne bud, selv om jeg vant…

SEIER: Henrik M. Krogstad (KNA Nordvest) sørget for at lånebilen ble vinnerbil – og solgt. Foto: Stian Ormestad.

Henrik M. Krogstad reiste fra Ålesund og helt til Hamar og Neglespretten for å selge bil. Og innsalget var så bra at det ble seier – og selvfølgelig salg!

Se bildene fra Neglespretten 2019 – oppdatert!

NMK Hamar sto for den store sesongavslutningen tradisjonen tro med Neglespretten 2019, som også var finaleløp i årets nykommer: Hamar-cup.

PÅ STUMPENE LØS: Bilcrossfolket brukte opp siste rest før vinterpausen. Foto: Stian Ormestad.

I både juniorklasse og dameklasse ble det vinneren av finaleløpet som også stakk av med totalseier i cupen:

Knallstart i A-finalen

Mari Hoel (NMK Gjøvik) ledet cupen før finaleløpet, og gjorde kort prosess i A-finalen:

– Jeg hadde faktisk den beste starten i løpet av hele dagen i A-finalen, der jeg traff skikkelig på grønnlyset – så jeg var jo litt heldig med den, forteller Mari til Bilcross.no.

Og derifra og ut dro Mari bare ifra, uten å være særlig truet i det hele tatt.

SEIERKVINNE: Mari Hoel (NMK Gjøvik) i Mazda. Foto: Stian Ormestad.

– Det gikk kjempebra, jeg krysset bare fingrene for at bilen skulle holde helt inn – for det viktigste for meg var å få en god plassering i A-finalen og samle nok poeng til totalseier i cupen.

Mari Hoel vant Neglesprettens dameklasse foran Marthe S. Nilsen (NMK Hamar) og Linn Marita Hogstad (NMK Hamar). Og Mari Hoel vant Hamar-cup 2019 foran Linn Marita Hogstad og Isabell Bye.

Ikke så mye som en ripe i lakken

Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) var i samme båt: I ledelse før finaleløpet, i juniorklassen.

Han kjørte hele Neglespretten uten å få så mye som en ripe i lakken på sin Mitsubishi Colt. – Ingenting!, sier en fornøyd juniorkjører til Bilcross.no.

PRIKKFRITT LØP: Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar). Foto: Stian Ormestad.

Det har vært litt av en sesong, som ble kronet med seier i siste spinn.

Jonas vant Neglesprettens juniorklasse foran Truls Krokengen (NMK Hamar) og Marcus Nysveen Haug (NMK Hamar). Topp tre i cupen ble Jonas Grandum Spangen, Truls Krokengen og Marcus Nysveen Haug (NMK Hamar).

Vinteren skal Jonas bruke på å bygge flere biler, for de forsvinner kjapt på bud.

– Det er mange som er interessert i bilene mine, ja…

Ingen egne bud på vinnerbilen

Interessert var også folk i Henrik M. Krogstads (KNA Nordvest) Toyota MR2 – eller det vil si, bilen var lånt av en god kompis.

– Bilen fikk jeg låne av Magne Sundgot, og jeg fikk beskjed om å ikke legge inn egne bud. Han skal konvertere til forhjulstrekk, så det ble ingen egne bud – tross seier.

HARDT PRESSET: Men Henrik M. Krogstad (KNA Nordvest) fikk revet seg løs og stakk ifra resten av A-finalefeltet. Foto: Stian Ormestad.

Og vinnerbilen ble solgt, mens Henrik fikk med seg en VW Golf VR6 hjem på bud til kompisen. En perfekt «byttehandel», akkurat som bestilt.

DIGER POKAL: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) vant 1. runden i Hamar-cup 2019, og klamret seg til ledelsen helt til siste slutt. Foto: Privat.

Henrik kjører mest rallycross, og ble kåret til Bilsporttalentet 2015. Han startet med gokart i en alder av 6 år, og har hatt over 120 pallplasseringer i sporten.

21-åringen er tidligere norgesmester i både gokart og racing, pluss skandinavisk mester i racing. Han satser i dag i rallycross, men kjører bilcross for moro skyld ved siden av.

God trening å være i krigen

– Det er alltid god trening å være i krigen, sier Henrik til Bilcross.no og ler. – Og den treningen får man både i rallycross og ikke minst bilcross!

Så da det passet seg å ta en helg i Hamar med bilcross, var ikke Henrik vond å be. Turen fra Ålesund til Hamar tar rundt seks timer.

– Det er faktisk en av de nærmeste banene, Bjorli som det er nesten tre timer til er å regne som hjemmebane.

Vendkvern-banen utenfor Hamar er en krevende bane, og ekstra krevende er det nok med en bakhjulstrukket Toyota MR2 på vått føre.

Vinnerbil til under budpris

SPRETTER UT AV ALTERNATIVSPORET: Henrik M, Krogstad (KNA Nordvest) har dratt ifra nok i tet til å komme ut i ledelse etter å spart alternativsporet lenge. Foto: Stian Ormestad.

– Løpet i seg selv var veldig utfordrende med ikke helt optimale forhold for den bilen, men jeg fikk til en god start i finalen, og fikk kjøre problemfritt hele veien, forteller Henrik om sitt første race med en slik bil.

– Men du skal ikke se bort ifra at det skjer igjen, sier Henrik til Bilcross.no. Mer bilcrosskjøring blir det, nå og da. Og kanskje igjen med MR2?

– Det var gøy å se at det går an å vinne med en bil til under budpris. Motoren var en helt standard Opel rødtopp, forteller han til Bilcross.no.

Rekkefølgen i Neglespretten ble Henrik Krogstad foran ringreven Lasse Rud (NMK Gardermoen) og veteranen Frank Jevne (NMK Rendalen).

To punkteringer og bare tull

GODT DRIV: Når bare lufta holdt seg i hjulene, var Fredrik Tålesen (NMK Hamar) i godt driv med sin Volvo 740. Og da er de en fryd for publikum å se på! Foto: Stian Ormestad.

Henrik hadde ingenting i toppen av Hamar-cup-sammendraget å gjøre, siden han ikke hadde kjørt de to andre rundene.

Og en som kunne juble for at andre kom og rappet de store poengsummene i finaleløpet, var Fredrik Tålesen (NMK Hamar).

Han ledet cupen før finaleløpet etter seier i 1. runde, og en litt mer skuffende plassering i 2. runde. Finaleløpet skulle heller ikke gå helt veien. – Ja, det ble bare tull det der, da jeg punkterte på høyre forhjul i både 2. og 3. omgangen!

Det ble finalekjøring med et nødskrik og en 22. plass totalt. Likevel holdt det til å vinne cupen totalt, siden ingen av de andre argeste konkurrentene til cupseier fikk det til noe særlig bedre i finaleløpet.

Holdt helt inn – tross et elendig finaleløp

LADDER GODT: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) er alltid en publikumsfavoritt med sin brede kjørestil. Foto: Stian Ormestad.

Dermed kan Fredrik smykke seg med tittelen Hamar-cup-vinner gjennom vinteren.

– Det er kjempeartig og veldig stas! Det er noe ekstra med cup, der du må samle poeng jevnt og trutt. Jeg drev og regnet poeng hele dagen, og var veldig lettet da det viste seg å holde helt inn, tross et elendig finaleløp.

Fredrik vant dermed tidenes første Hamar-cup foran Espen Andre Øwre Kilen (KNA Solør) og Lasse Rud (NMK Gardermoen).

Se også Bilcross.no-bildene fra 1. runde i Hamar-cup 2019.

STRÅLENDE GJENNOMFØRT: NMK Hamar har alt på stell. Foto: Stian Ormestad.

TØFFE TAK: Neglespretten ble som vanlig en festfinale på bilcross-sesongen. Se flere bilder fra løpet i fotogalleriet på Bilcross.nos Facebook-side. Foto: Stian Ormestad.