Sladda inn til seier – satser for fullt på resten av cupen

SEIER MED STIL: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) vet å ratte Volvo! Og han vet å showe når seieren endelig sitter. Foto: Stian Ormestad.

Hvem kan klare å matche målgangen til Fredrik Tålesen? Med sitt bredeste glis sladdet han på bredeste vis inn til seier i 1. runde i Hamar-cup 2019.

Se Bilcross.no-bildene fra 1. runde i Hamar-cup 2019.

Sesongen er endelig i gang med Vårløp på Vendkvern motorbane, NMK Hamar, søndag 19. mai 2019.

FØRSTE SEIER: Linn Marita Hogstad (NMK Hamar) tok sin aller første bilcross-seier i dameklassen. Foto: Privat.

Og for en fartsfest det ble i det de aller første poengene i den splitter nye Hamar-cupen skulle deles ut.

Lite slår denne seiersmålgangen

Fredrik Tålesen (NMK Hamar) gikk til slutt til topps i åpen klasse.

22-åringen har alt tima og tilrettelagt for resten av cupen som går over Vårløpet, todagers Sommerløp, og avsluttes med Neglespretten – alle tre løp på Vendkvern, NMK Hamar.

– Jeg hadde et håp om A-finale, og sanke poeng allerede nå i cup-åpningen, forteller seierherren til Bilcross.no.

For hjemme i verkstedet står allerede bilen til 2. runde i cupen klar:

– Det blir en god, gammel Volvo 240 på todagersen. Neglespretten har jeg ingen bil klar til, men det er god tid enda.

ÅRETS FETESTE MÅLGANG – SÅLANGT: Fredrik Tålesen (NMK Hamar) legger sin Volvo 740 svært bredt over målstreken. Foto: Stian Ormestad.

Unggutten begynte å kjøre junior trening i 2011, og vant Bilcross junior challenge i 2013. Han har gjort seg godt bemerket med rask og bred kjøring, men lite slår seiersmålgangen i Vårløpet:

Stort sett hele oppløpet ble brukt til å legge opp til tidenes sladd over målstreken. Med fronten rett mot fotografen var seiersgliset liket bredt som bilen.

TEAM TANGENS: Stor spenning, før full jubel i Team Tangens som fikk to av sine helt til topps i Vårløpet på Vendkvern. Foto: Stian Ormestad.

Og tilslutt smalt Volvo 740-en i autovernet med et smell så fotografer skvatt.

Noen bedre? Nå er oppfordringen sluppet. Bilcross.nos utskremte står gjerne klar med kamera!

– Jeg lever nok lenge på denne dagen!

I juniorklassen ble det også hjemmeseier: Truls Krokengen (NMK Hamar) vant Vårløpet i år, akkurat som han gjorde i fjor.

Når først denne unggutten, som er inne i sitt andre år i juniorklassen, kjører løp så går det som regel veien:

– Jeg vant Elverumfestivalen i fjor også, ellers har jeg ikke kjørt så mange løp enn klubbløp, forteller den raske juniorkjøreren til Bilcross.no.

I dameklassen tok Linn Marita Hogstad (NMK Hamar) sin aller første bilcross-seier. – Det var helt rått!, jubler 22-åringen som kjørte sitt tiende løp i bilcrosskarrieren.

– Da jeg kom ut av alternativen og skjønte jeg var først, så kunne jeg nesten ikke tro det!, jubler den raske bilcrossjenta til Bilcross.no.

Over målstreken var det full jubel inne i Mitsubishi-en og tårene spruta av glede.

BEST NÅR DET GJALDT SOM MEST: Linn Marita Hogstad (NMK Hamar) i Mitsubishi Lanser. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg kunne ikke tro det var sant! JEG VANT, ER DET MULIG! Etter en elendig siste omgang så mista jeg troen på en A-finale, men jeg kom akkurat med, sier Linn Marita som innrømmer at hun ikke helt har landet enda.

HAVNET OPP-NED: Rita Solvang (NMK Hamar) kom ikke spesielt langt i damenes A-finale. Se hele fotoserien i fotogalleriet fra løpet. Foto: Stian Ormestad.

Klarte å kjøre inn til minuspoeng

En som kanskje vil glemme denne dagen så fort som mulig, er Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) – kanskje også den største forhåndsfavoritten blant alle hjemmefavorittene til start.

Mannen i kullsort Saab, som pleier på en mirakuløs måte å få marginene på sin side, fikk så til de grader ikke det denne gang. Og når han tok en tyvstart i en omgang, satte han en kjedelig rekord:

For tyvstart gir to minuspoeng. Lars Erik hadde misforstått, og trodde det var to ganger inn i alternativsporet.

Misforståelsen ble dobbel uflaks, for Saaben smatt to ganger inn i alternativsporet – som gir null poeng i omgangen, pluss de to poengene i minus…

– Er du den første som klarer å få minuspoeng i et bilcrossheat, mon tro?

– Det er nok ikke umulig, sier Lars Erik til Bilcross.no – med en god latter, like blid, og veldig revansjesugen før resten av cupen.

FAVORITT-FIGHT: Christer Fjeldberg (KNA Solør) holder unna for hjemmefavoritt Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar), begge i Saab. Foto: Stian Ormestad.

DOBBEL UFLAKS: Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) er alltid med i toppen – men i sesongstarten på hjemmebane ble det mye tullball for hjemmefavoritten. Foto: Stian Ormestad.

Mange vaker på cuplistene

–  Ja, må satse på litt bedre plasseringer de to neste løpene, sier Lars Erik som likevel sopet inn noen cup-poeng med D-finaleseier og C-finalekjøring – der bilen ikke orket mer.

Man skal aldri avskrive den karen, og det er flere som vaker på cuplistene. Ingenting er avgjort før finaleløpet i oktober.

Neste løp i cupen er Sommerløpet helga 22 – 23. juni, og den legendariske Neglespretten 12. oktober – sesongavslutningen for mange bilcrossere, og det største løpet gjennom mange år på Vendkvern motorbane.