Eliteracet 2019: Bilcross er på sitt beste på Bjorli!

VINN ELLER FORSVINN: Det blir hardt om benet på Bjorli. Foto: Stian Ormestad.

Snart møtes bilcross-eliten på Bjorli, og det gleder vi oss til. For dette blir show for både dere på banen, for publikum, og oss som skal forevige haraballet i nyheter, bilder og film.

Les også: Alt klart for årets Eliterace!

Lørdag 25. mai stiller alle på den samme startstreken, og de har alle sammen mål om å se det samme målflagget.

Enten de har skrudd og finpusset i flere måneder, ja – kanskje år?, på en bil til akkurat dette løpet, eller de har dratt med seg en skrukkete sak som fortsatt holder koken etter forrige løp.

SPENNING: Lite slår å lade opp til Eliteracet, med skruing og forberedelser. Ikke rart nervene står i høyspenn før start. Foto: Stian Ormestad.

Mange små og store seiere

De skal alle ut på den samme bilcrossbanen og ha det moro. Bare det å stille til start i Eliteracet på Bjorli er svære saker. Og den duse drømmen om å bli best av de beste, er bare få forunt.

Denne lørdagen vil det bli delt ut mange små og store individuelle seiere:

Kanskje du makter å slå et bilcrossnavn du ser opp til?

Kanskje man slåss seg til en heatseier?

Kanskje kommer det en nykomling ut av det blå og gruser hele den «etablerte eliten»?

BRA BANE: Bilcrossbanen på Bjorli er en av landets råeste baner, både for kjørere og publikum. Banen er både rask og krevende. Foto: Stian Ormestad.

Vi heier på alle som stiller til start

For i bilcross kan alt skje. Også i Eliteracet.

Vi heier på alle som stiller til start, enten det er de som har en bil bygget spesielt til dette løpet, eller det er de som slenger seg med med noe som er kastet i sammen i siste liten.

Bilcross er begge deler. Både det å bygge bil, kose seg i verkstedet, kanskje bruke noen kroner for mye, men stolt vise frem resultatet når den store løpsdagen kommer. Og BRUKE bilcrossbilen. Så til de grader!

Bilcross er også det å lappe sammen et vrak etter forrige løp, og krysse fingrene for at vraket orker dette ene løpet til.

Lite er mer sosialt enn å skru som besatt – sammen

MAX ATTACK: Du kommer ingen vei i bilcross uten max attack! Foto: Stian Ormestad.

Og det er de som nå står uten verken motor eller girkasse i bilen de tror de skal bruke, med kaffetrakteren på full kok i verkstedet, og skruing dag og natt for å rekke frem akkurat før innsjekk stenger. 

SE! SE! SE! Bilcross på Bjorli er moro for store og små. Foto: Stian Ormestad.

Sammen med venner, teamkolleger og klubbkompiser. Lite er mer sosialt enn å skru som bestatt – sammen.

Vi vet det kommer bilcrossere til Eliteracet av alle disse slag, og enda flere til – vi får et fantastisk inntrykk fra bilcrossverkstedene rundt om i hele landet på bilcrossno-snappen.

Og vi heier på dere alle – enten det er en seier i seg selv å stå på startstreken, eller det er med mål om å vinne hele Eliteracet 2019.

Les også: Alt klart for årets Eliterace!

Les også: Volvo-verstinger mobiliserer til Eliteracet 2019.

STILLE FØR STORMEN: Den tredje utgaven av Eliteracet går lørdag 25. mai 2019. Det er trening fra klokka 17.00 fredag, og første start går klokka 09.00 lørdag. Foto: Stian Ormestad.

Mer info om løpet og påmelding finner du på Eliteracet.no (ekstern lenke).

Les mer om Eliteracet i Bilcross.no-arkivet.

Bilcross.no boltrer seg – nå også på snap og insta!