Nå fortsetter 2020-sesongen: – Vi gleder oss veldig!

SLIPP GALSKAPEN LØS! Her skal det crosses igjen, etter nesten fire måneders bilcrosspause. Det skal igjen kjempes om poeng og plasseringer på Vendkvern motorbane, NMK Hamar. Foto: Stian Ormestad.

NMK Hamar er klubben første klubben på Østlandet som skreddersyr et løpsopplegg i tråd med gjeldende korona-restriksjoner, til stor glede for et bilcrossmiljø som kribler i gassbeinet etter å crosse igjen!

Sjekk også: Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt!

NMK Hamar planlegger bilcrossløp lørdag 27. juni. Det er samme helga som det skulle blitt kjørt todagers sommerløp, etter planen.

NMK Hamar unngår å avlyse, men skalerer heller det hele ned til et smittevernvennlig arrangement innenfor de reguleringer som gjelder.

NMK HAMAR-SEIER: Ett løp er kjørt i årets bilcross-sesong, og det var 3-timers vinterløp på Moa i februar. Da gikk NMK Hamar til topps, med junioren Emil Gjenga Lund, Anders Solberg og Kjetil Stamstad på vinnerlaget. Foto: Stian Ormestad.

Bråstopp for bilcrossen

Dette blir isåfall det tredje bilcrossløpet etter sesongstarten i februar, i en bilcross-sesong som bråstoppet da korona-krisa også stakk kjepper i hjulene for bilcrossfolket.

Så nå, etter nesten fire måneders bilcrosspause i de ellers mest travle bilcross-månedene på vårparten, blir det altså mest sannsynlig løp igjen.

Og det sørger blant annet NMK Hamar for. Det blir meget godt tatt i mot i bilcrossmiljøet.

Klare for løp – med et lite forbehold

– Etter suksessen med Hamar-cup i fjor, har vi fått med oss Ifor Williams som hovedsponsor av cupen i år. Med en så grom sponsor i ryggen, kan vi prøve oss på et løp som isåfall blir det første av to i en noe reduserte cup.

Det forteller Ole Kristian Aasvestad på vegne av NMK Hamar til Bilcross.no. Klubben tar korona-situasjonen på alvor, og vil følge retningslinjer gitt av myndighetene og Norges bilsportforbund.

Derfor er det også et lite forbehold om det blir noe løp:

Maks 100 på startlistene

– For å få økonomien til å gå opp, er vi helt avhengig av at myndighetene endrer antallet tillatte deltakere på et arrangement til 200. Da kan vi la 100 førere kjøre, som alle kan ha med seg en mekaniker hver.

Denne endringen er forhåndsvarslet fra myndighetene, og hvis alt går etter planen vil dette bli en realitet med virkning fra 15. juni.

PUBLIKUMSSPORT UTEN PUBLIKUM: Det blir merkelig med et bilcrossløp uten publikum – dette er jo den nasjonale motorsporten som virkelig trekker folk! Foto: Stian Ormestad.

TOMMEL OPP: Som vi har lengtet etter å se tommel opp, 30-sekunderen, og det grønne lyset! Foto: Stian Ormestad.

I tillegg ser klubben noen ytterligere begrensninger:

Bilcrossløp uten publikum

Det blir ingen anledning til å overnatte i området, det blir ingen adgang for publikum, med mer.

Dette er bestemmelser som må være i tråd med de til enhver tid gjeldende korona-restriksjoner, som kan endres før løpsdato.

– Mer informasjon, som tilleggsregler, påmelding og praktisk informasjon, blir publisert på vår nettside så raskt nødvendige tillatelser og betingelser er avklart, forteller Ole Kristian til Bilcross.no – som vil dekke løpet.

Dugnadsvillig NMK Hamar-gjeng

– Vi gleder oss igjen til å ønske velkommen til Vendkvern motorbane, hilser Ole Kristian på vegne av en heltent arrangørklubb, som i de siste årene har investert mye i oppgradering av Vendkvern-anlegget.

Ole Kristian forteller om et stort engasjement blant medlemmene, med bra oppmøte på dugnader der det legges ned en god arbeidsinnsats for å få alt klart til det alternative sommerløpet.

Nytt for denne sesongen er noe utvidelse av depot, nytt sanitæranlegg, og i disse dager gjøres flere oppgraderinger på banen, der det fjernes en god del autovern som erstattes med curbs og sandfeller.

Sesongåpning 2020: – NMK Hamar til topps!

BÅNN GASS! Bilcross-sesongen 2020 fortsetter på Vendkvern lørdag 27. juni! Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?

Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.