Flere arrangører kaster seg rundt: Snart smeller det!

BILCROSS-SESONGEN FORTSETTER: NMK Bardu, NMK Hamar og NMK Valdres er klubbene som har bekreftet at de har kastet seg rundt i korona-tid og arrangerer bilcrossløp med korona-restriksjoner i sommer. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross.no bommet når vi skrev at NMK Hamar er først ute med bilcrossløp i korona-tid. NMK Bardu kjører løp allerede helga før, og nå kommer enda en klubb på banen: NMK Valdres.

Sjekk også: Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt!

Det er forventet at korona-restriksjonene lempes ytterlige på 15. juni. Det er varlset, men ikke bekreftet.

Flere arrangører har planlagt bilcrossløp innenfor de korona-restriksjoner som er varslet, og vi kan med 99 prosent sikkerhet si at bilcross-sesongen snart fortsetter.

Kortere startlister og redusert publikumsantall

PUBLIKUMSSPORT UTEN PUBLIKUM? Bilcross er den nasjonale bilsportsgrenen med størst publikum. Det blir uvant få på tribunene i korona-tid. Foto: Stian Ormestad.

For det er blitt kjørt ett løp: 3-timers vinterløp på Moa i februar. Men så bråstoppet bilcrossen med korona-krisen.

PRESIDENTENS OPPFORDRING: NMK-president Tom Kristian Lien oppfordret bilcrossfolket til å bruke ventetiden godt, og ha redskapen klar til det endelig er løp igjen. Foto: Stian Ormestad.

Nå ser flere arrangerer mulighet til å kjøre løp igjen, om enn med kortere startlister og få eller ingen publikum.

NMK Bardu er altså først ut helgen 20 – 21. juni, bekrefter Ann Elise Engmo på vegne av klubben.

Dette er allerede helga etter at restriksjonene forventes lempet på.

Det krever sin klubb!

– Skal love at det er ikke enkelt med å arrangere løp i henhold til Folkehelseinstituttets reglement. Det krever sin klubb, og det krever motiverte deltagere, forteller Ann Elise til Bilcross.no.

Videre blir det løp på Vendkvern, NMK Hamar, lørdag 27. juni, deretter på Sundvold motorbane, NMK Valdres, lørdag 4. juli.

Flere løp – som vi ikke vet om? Tips Bilcross.no på bilcross.no@gmail.com!

Forskjellige tilnærminger

NMK Bardu åpner for 50 deltakere, NMK Valdres for 80, og NMK Hamar 100. Her er hvordan de forskjellige arrangørene tenker løse det:

NMK Bardu lar hver fører ha med seg to hjelpere, og eventuelt fylle på med flere førere hvis det er plass opp til begrensningen på 200.

NMK Hamar sikter mot fører pluss en hjelper – det vil si 100 deltakere – og ingen publikum.

NMK Valdres ser på muligheten for å tillate et begrenset antall publikummere, med 40 ledig av 200 med 80 deltakere med en medhjelper hver – det vil si 160 tilknyttet kjøringen. Dette blir det tatt en endelig avgjørelse på nærmere løpsdato.

SESONGEN FORTSETTER: Bare ett eneste bilcrossløp, og en eneste rulling på taket – et halvår ut i sesongen. Ikke rart bilcrossfolket er ivrig etter fart og spenning igjen! Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?

Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.