NMK Valdres drar i gang sommerløp: – Savnet er stort!

KASTER SEG RUNDT I KORONA-TID: Steffen Raaholdt og resten av NMK Valdres-gjengen sørger for sommerløp på Sundvold motorbane 4. juli 2020. Foto: Stian Ormestad.

Steffen Raaholdt og NMK Valdres så på 2020-sesongen som kjørt og en tapt sesong – men så øynet de en mulighet. Utfordringen har de tatt på strak arm – 4. juli blir det sommerløp på Sundvold.

Sjekk også: Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt!

NMK Valdres har ikke arrangert noe som helst i korona-tiden: Ikke treninger, ikke samlinger. De har vært med på dugnaden til punkt og prikke.

– Vi så på 2020-sesongen som kjørt, og kansellerte alle planer, forteller Steffen Raaholdt på vegne av Valdres-gjengen.

SUNDVOLD MOTORBANE: NMK Valdres kjører sommerløp lørdag 4. juli 2020. Foto: Stian Ormestad.

Kaster seg rundt og lager løp

Men nå som det mest sannsynlig blir tillatt med 200 samla på arrangement fra og med 15. juni, kaster klubben seg rundt.

Til uka arrangerer NMK Valdres juniorkurs, og klubben er godt i gang med planen for et bilcrossløp innenfor kommende forventede korona-restriksjoner.

– Vi vil åpne for 80 deltakere i første omgang, der alle må melde på seg selv og en mekaniker. Da kan det bli mulighet for et begrenset publikumantall i tillegg, også med påmelding. Det vil vi komme tilbake til.

Påmeldingen åpner i morgen, 11. juni. Alt tilsier at det blir rift om plassene – og det er førstemann til mølla som gjelder.

Stort pluss i margen – minus i regnskapet?

SUNDVOLD MOTORBANE: NMK Valdres har en krevende bilcrossbane med mye action. Foto: Stian Ormestad.

Bilcrossfolket er sulteforet på fart og spenning. De arrangørene som kaster seg rundt og sørger for bilcrossmoro i korona-tid, får et stort pluss i margen.

BEGRENSET ANTALL PUBLIKUM: NMK Valdres vurderer å åpne for et begrenset antall publikum på sommerløpet. Mer info og eventuelt påmelding for dette kommer på klubbens nettsider. Foto: Stian Ormestad.

Men kanskje også et minus i regnskapet?

– Vi legger på 300 kroner i forhold til ordinær startkontingent, forklarer Steffen – som håper regnskapet da skal gå opp. – Vi har sjelden over 200 bud på våre vanlige løp, så vi tror vi kan få det i havn på et vis.

Og apropos bud: Nå må folkene i budlukene fylle ut budkonvoluttene for deg, og du betaler med vipps.

Gleder oss til lukten av eksos

– Selv hadde jeg vel rukket å kjøre fire – fem løp så langt utpå sommeren, så at savnet er stort – det er helt klart!, sier Steffen som selv er en svært habil sjåfør. Han håper folk tolererer en noe høyere startkontingent for å få økonomien til å gå rundt.

– Vi gleder oss bare til lukten av eksos igjen, sier en ivrig NMK Valdres-ildsjel. Steffen har troen på en ikke altfor stort, men hardt, startfelt. – Nå har ventetiden vært lang for mange, og nå skal deltakerne endelig få rasa fra seg igjen!

Følg med på NMK Valdres sine nettsider (ekstern lenke) for mer info og påmelding. Det blir satt opp venteliste ved over 80 påmeldinger.

SUNDVOLD MOTORBANE: NMK Valdres kjører sommerløp lørdag 4. juli 2020. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?

Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.