Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021

FORSKYVES MED ETT ÅR: NMKs Landsfinale i bilcross på Smådøl skyves til 2021-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Årets NMKs Landsfinale i bilcross på Smådøl motorsenter skulle blitt den 35. Landsfinalen i bilcross i rekken, men den må vi vente på til neste år. Det samme med Damelandsfinalen i Egersund, Juniorlandsfinalen på Brekka, og Veteranlandsfinalen på Vinjarmoen. 

Sjekk også: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

NMKs hovedstyre har kommet frem til beslutningen om å utsette alle NMKs Landsfinaler i 2020, og dermed har også alle kvalifiseringsløp mistet sin status som kvalløp.

NMK-PRESIDENT: Tom Kristian Lien. Foto: Stian Ormestad.

Men løpene kan, hvis korona-restriksjonene lempes på og tillater det, kjøres. Men da uten kvalløp-status.

Starter på skratsj i 2021-sesongen

Det blir heller å starte fra skratsj neste sesong, med både kvalifiseringsløp og NMKs Landsfinaler:

– NMKs hovedstyre er opptatt av at landsfinalene skal kunne gjennomføres på en ordentlig måte, heter det på NMK.no.

NMK-president Tom Kristian Lien forteller til Bilcross.no at det ligger en grundig vurdering til grunn. Å forskyve det hele ett år ble tilslutt det eneste riktige.

– Dette har vi diskutert skikkelig i hovedstyret, med alle tenkelige scenarioer. Men vi måtte til slutt lande en beslutning, der forutsigbarhet for både arrangører og aktive veier tyngst.

Mister mye av kvalløp-sesongen uansett

FORSKYVES MED ETT ÅR: NMKs Landsfinale i bilcross på Smådøl skyves til 2021-sesongen. Foto: Stian Ormestad.

– Dessuten vil det være lite igjen av årets kvalløp-sesong etter at vi tidligst kan kjøre løp igjen 15. juni, og det er ikke sikkert vi kan det da, heller.

– Så det ville uansett blitt en avkortet sesong i så måte, sier Tom Kristian, og viser til at det allerede nå i april og mai normalt ville vært et stort trykk på kvalløpene.

NMKs Landsfinaler skulle i 2020-sesongen gått 13. juni på Vinjarmoen motorbane – NMKs Landsfinale for veteraner, 1. august 2020 på Brekka motorbane – NMKs Landsfinale for junior, 15. august 2020 på Egersund motorsportsenter – NMKs Landsfinale for damer, og 29. august 2020 på Smådøl motorsenter – NMKs Landsfinale i bilcross.

SESONGENS ENESTE SEIER? Denne NMK Hamar-trioen tok seieren i sesongåpningen på Moa, som også er 2020-sesongens eneste løp så langt. Foto: Stian Ormestad.

Nye Landsfinale-datoer for 2021

Det blir det ikke noe av, og nye datoer for 2021 kommer så snart kabalen for neste sesong går opp:

– Hastighetskomiteen, NMK sentralt og hovedstyret vil tett følge opp de fremtidige arrangører og tildele datoer for finaler 2021, står det skrevet i uttalelsen som er signert Heidi E Næss, generalsekretær i NMK.

– Hovedstyret vil følge myndighetenes beslutninger tett og gjøre vurderinger som man håper, selv i et annerledes 2020, kan gi en god grobunn for videre mangfoldig og solid motorsport i Norge.

Den som venter på noe godt….

Avgjørelsen blir godt tatt i mot av årets Landsfinale-arrangører, som nå heller blir neste års Landsfinale-arrangører.

– NMK Nore Uvdal støtter avgjørelsen og begrunnelsen til Norsk motorklubb, så ser vi frem mot og gleder oss til en folkefest i 2021!, sier Stein Rudi i NMK Nore Uvdal til Bilcross.no.

For som kjent: Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

SESONGSTART: Ett bilcrossløp er blitt kjørt i år; 3-timersløpet på Moa i februar. Resten av sesongen lar vente på seg på grunn av korona-situasjonen. Foto: Stian Ormestad.

Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt:

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

, , , ,