Årets heftigste ferie-tour er avlyst – sett av samme uke til neste år!

AVLYSER: En av ildsjelene bak Tour de motorsport Arild Solberg, Foto: Stian Ormestad.

Arrangørklubbene vet det blir liv og røre og mange mennesker på tur under Tour de motorsport, og det er ikke ønskelig i disse korona-tider.

Les også: Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.

Planleggingen av Tour de motorsport 2020 startet allerede rett over på nyåret, og sommerens heftigste ferie-tour var tima og tilrettelagt:

SESONGENS ENESTE SEIER? Denne NMK Hamar-trioen tok seieren i sesongåpningen på Moa, som også er 2020-sesongens eneste løp så langt. Foto: Stian Ormestad.

– Vi kjører to kveldsløp med tre omganger, forklarte en av ildsjelene bak løpet Arild Solberg til Bilcross.no, før finaledagen lørdag 11. juli.

Hele opplegget skyves ett år frem

Det blir ikke noe av, for arrangørklubbene NMK Trysil, NMK Engerdal og NMK Støren velger nå å avlyse – eller det vil si: Hele løpsopplegget skyves frem ett år til samme uke i 2021.

– Selv om samfunnet muligens bedrer seg framover, så kan ikke vi ta ansvaret for å flytte cirka 400 – 500 mennesker fra Støren via Drevsjø til Trysil disse løpsdagene.

– Vi mener det er viktig at vi i motorsporten tar et samfunnsansvar og setter folket foran sporten, heter det på Tour de motorsports Facebook-side.

Ønsket datoer for 2021 er allerede klare

Første start på Støren skulle gått onsdag 8. juli klokka 17.59, før neste dag på Drevsjø torsdag 9. juli, og grand finale på Trysil lørdag 11. juli. 

Tilsvarende datoer for 2021 må bli onsdag 7. juli til lørdag 10. juli.

Bare å sette av datoen, allerede nå.

Sjekk også: Hvem blir raskeste bilcrosser online?

SESONGSTART: Ett bilcrossløp er blitt kjørt i år; 3-timersløpet på Moa i februar. Resten av sesongen lar vente på seg på grunn av korona-situasjonen. Foto: Stian Ormestad.

Sesongåpning 2020: Fighter, smeller og rundvelt:

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!