2020 ble en veldig annerledes bilcross-sesong – men med minst like stor bilcross-interesse!

KORONA-SESONGEN 2020: Munnbind var påbudt på publikumsplass under Talentracet 2020 på Grenland motorsportsenter. Foto: Stian Ormestad.

Med gamle videoklipp og nye påfunn ble 2020-sesongen veldig annerledes, men med minst like stort engasjement som før. Sjekk hva som fenget mest i fjoråret:

Bortsett fra sesongstarten siste lørdag i februar, som gikk helt normalt for seg uten noen korona-begrensninger, så ble 2020-sesongen for øvrig svært preget av pandemien.

RASK – BÅDE PÅ SKJERMEN OG I VIRKELIGHETEN: Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) har lakket pinnestolen i samme farge som bilcrossbilene sine, for å få den rette følelsen bak Playstation-rattet. Foto: Privat.

Men det er aldri så galt at det ikke er godt for noe:

Viral Bilcross.no-cup

Bilcross.no dro i gang en virtuell Bilcross.no-cup og skapte stort engasjement rundt det. Og med færre løp, ble det enda mer tid til å digitalisere gamle bilcrossfilmer, der en ny film legges ut hver fredag.

Samlet sett er det nemlig sakene om Bilcross.nos korona-cup som ble mest lest i 2020-sesongen. Deretter sakene om gamle bilcrossklipp fra arkivet.

Deretter kommer Bilcross.no-saken fra TV-innspillingen til Truls ala Hellstrøm på Sundvold motorbane.

Få, men tøffe løp

Bilcrossløpet som samlet mest oppmerksomhet i 2020-sesongen, var det aller første løpet på Østlandet etter korona-stoppen: Sommerløpet på Vendkvern, NMK Hamar, og Ifor Williams-cup 2020.

ENDELIG! Bilcross-sesongen fortsatte tilslutt, med løp på blant annet Vendkvern, NMK Hamar. Foto: Stian Ormestad.

Deretter Sommerløpet i Valdres, Roppecrossen på Flå, Talentracet på Grenland, og det aller første løpet i Norges land etter korona-stoppen som NMK Bardu sto for.

BILCROSS-TATTIS: Robin Celine Stensrud (NMK Aurskog Høland) har et evig minne om bilcrossbilen sin på skuldra. Foto: Privat.

Også sesongstarten – før korona-tid – med 3-timersløp på Moa i februar kommer med på topplisten over de mest leste sakene i 2020-sesongen.

Heftig tattis

Av alle sakene vi har skrevet om bilcross-profiler, var det saken om Robin Celine Stensruds fantastiske bilcross-tatovering som samlet flest lesere i 2020.

Deretter kommer saken om juniorjenta Emma Michelle Østenstad, som kom hjem fra sommerferie til en stor overraskelse fra egen klubb:

Dugnadsgjengen i NMK Modum Sigdal hadde gjort bilcrossbilen hennes fiks ferdig til trening.

Amputert sesong? Ikke for alle!

Også saken om den superivrige NMK Bergen-jenta Hedda Hosås ble godt lest. Denne blide bilcrossjenta kjørte samtlige løp sør for polarsirkelen til langt utpå sensommeren.

Mens mange lot 2020-sesongen være en pausesesong uten særlig mye kjøring, kjørte Hedda land og strand rundt for å få med seg de få løpene som ble arrangert.

IVRIG BILCROSS-JENTE: Hedda Hosås (NMK Bergen) kjørte alle løp sør for polarsirkelen sommeren 2020. Foto: Stian Ormestad.

Små og store korona-oppdateringer ble også godt lest, både da det ble satt en stopper for all bilcross – og ikke minst da det ble så smått åpnet opp igjen for trening og etter hvert løp.

CAMPING-CROSS: Et av fotoalbumene fra arkivet som ble mimret mest med i fjor, var fra campingcross på Rugslandbanen i 2010. Foto: Stian Ormestad.

Høy mimrefaktor

Vi har også mimret tilbake i arkivene med bilcrossbilder, og her ble fotogalleriet fra Landskamp.no i 2010 aller mest sett.

Deretter kommer mimringen tilbake til camping-cross på Rugslandsbanen sommeren 2010.

Blant alle filmene fra arkivet som vi har kost oss med, har hyllesten til Goldagsløpet gjennom 30 år fenget aller mest på Bilcross.no.

Flere og flere følger Bilcross.no

Og hør bare her: Samlet sett har nye og gamle bilcrossklipp vi har lagt ut på vår Facebook-side i løpet av 2020 blitt sett godt over en million ganger!

Bilcross.no har gjennom korona-året økt med over tusen følgere på Facebook, og vi har fått en stor tilhengerskare i flere sosiale medier.

Ingen tvil om at bilcross-interessen lever i beste velgående, korona til tross.

Nå gleder vi oss bare veldig til alt er tilbake til normalen!

KORONA-SESONGEN 2020: Det meste ble annerledes i 2020-sesongen, men Bilcross.no fenger like mye som før. Foto: Stian Ormestad.

BILCROSS.NO: Dekker bilcross, og får flere og flere lesere – også i korona-tid. Arkivfoto.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

,