Emil Sivesind med Sommerløp-seier tre av tre mulige

MAX ATTACK: Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) satser alt i tet av A-finalen, og vinner denne akkurat som samtlige tre innledende omganger – og de forrige sommerløpene på Sundvold motorbane, NMK Valdres. Foto: Stian Ormestad.

Alle tre junior-årene har Emil Sivesind reist hjem fra sommerløpet i Valdres med den største pokalen – så også i år. I åpen klasse var det aldri noen tvil: Hjemmeseier til boble-helten Petter Leirhol. Og Mari Hoel er uovervinnelig i dameklassen.

Se alle bildene fra Sommerløp i Valdres 2020 – oppdatert!

NMK Valdres var blant de første klubbene til å lansere løp i korona-tid, og fikk fulle startlister på rekordtid. Riktignok med svært begrenset deltakerantall, men det ble en kort, men knallhard, startliste.

Alle tre Landsfinale-vinnerne fra i fjor i åpen-, junior- og dameklasse stilte til start. Men bare en av dem klarte å vinner Sommerløpet i Valdres.

ENDELIG! Sommerløpet i Valdres var egentlig avlyst, men så øynet den driftige arrangørgjengen i NMK Valdres et håp om løp i korona-tid, likevel. Foto: Stian Ormestad.

Tre av tre sommerløp-seiere

Emil Sivesind har gjennom sine junior-år blitt en stor publikumsfavoritt. I fjor ble han landets beste junior – en svært populær seier. Allerede fra sitt første år i junior trening har bilcross-publikumet lagt merke til denne friskusen.

I Valdres viste han til det fulle hvorfor. Volvoen ble kastet rundt banen, der Emil Sivesind (NMK Krabyskogen) danset inn til sin tredje totalseier av tre mulige.

Det store målet ble oppfylt, i hans siste juniorsesong. Da var korona-ventetiden vel verdt, tross alt.

Fra full pott til rull i finalen

Forrige helgs vinner på hjemmebane på Hamar, Jonas Spangen (NMK Hamar) fulgte på andreplass, og Daniel Lindfjord (NMK Elverum) slo til i juniorfinalene med B-finaleseier og deretter pallplass i A-finalen.

Bare en juniorkjører i tillegg til Emil Sivesind sto ubeseiret før A-finalen: Kristian Aasheim (NMK Elverum). A-finalen endte på taket for friskusen.

SEIER – IGJEN: Seier på Hamar sist helg, seier i Valdres denne helga. Mari Hoel (NMK Krabyskogen) virker uslåelig i dameklassen. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen var det ingen som klarte å gjøre noe med Emils klubbvenninne Mari Hoel (NMK Krabyskogen), med tre strake heatseiere og A-finaleseier foran fjorårets Landsfinale for damer-vinner på samme bane; Anne Skollerud (NMK Hønefoss).

SUVEREN: Petter Leirhol (NMK Valdres) er suveren på hjemmebane i sin sedvanlige helsvarte folkevognboble. Foto: Stian Ormestad.

Aldri noen tvil

I åpen klasse var det egentlig aldri noen tvil: Petter Leirhol (NMK Valdres) til topps på hjemmebane – med bilcrossbilen med stor B: Folkevogn-bobla.

Bortsett fra en skikkelig smell i boble-hekken i første sving i A-finalen. Der og da kunne løpet vært over for en sårbar boble med lite å ta i mot med, men det gikk på et vis.

Petter Leirhol dro bare ifra gjennom finalen, med flere og flere meter ned til fjorårets Landsfinale-vinner Jørn R. Grinden (NMK Elverum) – som først vant B-finalen og så tok andreplassen i A-finalen. Siste trinnet på pallen besteg Petter Hoff Hansen (NMK Gardermoen).

Det skal gjøre litt vondt

– Det er skikkelig digg å komme i gang igjen, sier Petter Leirhol til Bilcross.no. Han kjører til vanlig både nasjonal bilcross og internasjonal rallycross, men har måttet som alle andre la det bero denne sesongen.

DIGG Å VÆRE I GANG IGJEN: Korona-tiden har blitt brukt til bilspill, men det kan ikke sammenliknes med «the real deal», forteller Petter Leirhol (NMK Valdres). Foto: Stian Ormestad.

– Jeg har kjørt litt bilspill og selv om det er hele pakka med ratt og pedaler, så blir det aldri helt det samme som å kjøre på ekte, når du kjenner det banker og smeller og gjør litt vondt – og ikke minst veldig godt å vinne!

LITE, MEN ENGASJERT PUBLIKUM: Vi er vant til velfylte publikumsplasser på bilcrossløp, men i korona-tid er det også et svært begrenset publikumsantall. Foto: Stian Ormestad.

Det ble også litt god, gammeldags boble-skruing. Det får du heller ikke på et bilspill med restart og en knapp til å reparere.

Prikkfritt sommerløp

NMK Valdres kjørte et prikkfritt løp med alt bilcross skal inneholde: Tette fighter, action, høy temperatur og seiersbrøl til slutt.

Resultater og link til sending fra løpet finner du på arrangøren NMK Valdres sine nettsider (ekstern lenke).

Alle bildene fra løpet finner du på Bilcross.nos Facebook-side.

Her kommer et utvalg bilder (under annonsene):

 

STØDIG SOMMERLØP: Fantastisk arrangement av NMK Valdres-staben. Foto: Stian Ormestad.

Se alle bildene fra Sommerløp i Valdres 2020 – oppdatert!

,