Sommerløp i Valdres: Kort, men knallhard startliste!

FAVORITT: Fjorårets Landsfinale-vinner Jørn R. Grinden (NMK Elverum) skal kjøre sitt aller første løp på Sundvold motorbane lørdag 4. juli 2020. NMK Valdres. Foto: Stian Ormestad.

Det er ikke lengden det kommer an på, hvert fall ikke når det kommer til bilcross-startlister i korona-tid. Av rundt 70 startende i Valdres, er det flust med kanoner.

NMK Valdres drar i gang sommerløp: – Savnet er stort!

Les også: Fulle startlister på et halvt døgn: – Dette sier alt om bilcross-Norge!

NMK Valdres drar igang Sommerløp på Sundvold motorbane i korona-tid. Det ble fort fulltegnede startlister, om enn med svært begrenset deltakerantall.

VETERAN: Ingen har kjørt flere Landsfinaler enn Frank Jevne (NMK Rendalen). Foto: Stian Ormestad.

Og sjekk bare hvem som vil være med og bilcross-leke:

Bading og bilcross i Valdres

Fjorårets Landsfinale-vinner Jørn R. Grinden (NMK Valdres) stiller.

Han var allerede torsdag på vei til Valdres med en nypreppa Saab 99 på hengeren, for å kombinere bilcross i Valdres med ferieliv på Aurdal fjordcamping i dagene før og etter løpet lørdag 4. juli.

Det som taler i mot Jørn er at han aldri har kjørt løp her før. Men kjenner vi denne karen rett, tar han det kjapt. Og det med favorittbilen:

LANDETS BESTE JUNIOR: Emil Sivesind (NMK Gjøvik) vant fjorårets Juniorlandsfinale på Konsmo. I Valdres trives han godt, og jakter sin tredje strake seier i Sommerløpet her. Foto: Anne Beth Mål Arntzen.

– God, gammel Saab 99 er det som funker best for meg!, sier han til Bilcross.no.

Trives maks i Valdres

Fjorårets Landsfinale for junior-vinner Emil Sivesind (NMK Gjøvik) stiller. Han startet sesongen forrige helg, og er nok revansjesugen etter en liten – og svært sjelden fra hans side – bommert i A-finalen der.

I Valdres trives han maks, med seier begge de to foregående år – nå skal den tredje og siste juniorseieren jaktes her.

Og ikke minst, som vi har omtalt tidligere: Fjorårets Landsfinale for damer-vinner Anne Skollerud (NMK Hønefoss) stiller – og det på samme arena som hun ble landets beste bilcrossjente på i fjor!

Veteraner og talenter om hverandre

HJEMMEFAVORITT: Petter Leirhol (NMK Valdres) har klart mesterstykke å vinne både Juniorlandsfinale og Landsfinale i bilcross. Til helga kjemper han om en ny bilcross-seier – på hjemmebane. Foto: Stian Ormestad.

Så hva har de andre på startlistene å stille opp med? Mye.

For utfordrerne står i kø: Kanskje i første rekke hjemmefavoritt og tidligere Landsfinale-vinner i både junior og senior, Petter Leirhol (NMK Valdres).

LANDETS BESTE BILCROSSJENTE: Anne Skollerud (NMK Hønefoss) vant NMKs Landsfinale for damer i fjor – på samme bane som Sommerløpet skal kjøres på lørdag 4. juli. Foto: Stian Ormestad.

Eller veteranen – også i Landsfinale-sammenheng – Frank Jevne (NMK Rendalen).

Eller skal Joakim Bævrevoll (NMK Nord Gudbrandsdal) klare å kopiere klubbkamerat Anders Kongsrud bragd på Hamar forrige helg – med boble-seier også i Valdres?

Langveisfarende kanoner

Sølve Østbø (NMK Vikedal) kjører alltid noen gule lyn med svarte fartsstriper. Eller kanskje raser en annen langveisfarende fra alle konkurrentene: Rune Raugstad (NMK Sandnes og Jæren).

Også stiller to av de tre som nok har regjert på toppen lengst i bilcross-historien: Anders Solberg (NMK Hamar) og Kjetil Stamstad (NMK Hamar) var begge på vinnerlaget i det som var 2020-sesongens eneste løp lenge: Vinterløpet på Moa i februar, før korona-stoppen.

De kunne nyte å stå ubeseiret i hele fire måneder, før bilcrossen endelig spola i gang igjen.

Raske juniorer tar steget opp i åpen klasse

RASK JUNIOR: Lars Løstegård (NMK Gol) er klar for åpen klasse, etter en fantastisk juniorkarriere. Foto: Stian Ormestad.

Det kommer stadig opp raske juniorkjørere som tar steget opp i åpen klasse, så også i år:

Johnny Hansen (NMK Sande) er en av de første vi legger merke til i så måte, han hadde en av de mest pokal-innbringende juniorkarrierene vi har sett i bilcross.

Det samme hadde Lars Løstegård (NMK Gol). Disse skal bli en fryd å følge videre i ny klasse, der de nok setter mang en rutinert bilcrosser betraktelig på plass.

STILLER I BÅDE ÅPEN- OG DAMEKLASSE: Mari Hoel (NMK Gjøvik) kommer rett fra seier på Hamar forrige helg. Foto: Stian Ormestad.

Stiller i både åpen- og dameklasse

I juniorklassen er det alltid uoversiktelig, for her kommer det alltid mange nye talenter opp og frem.

Men Jonas Spangen er nok en av de fremste utfordrerne til Emil Sivesind – han tok seieren forrige helg på Hamar.

Det samme gjorde Mari Hoel (NMK Gjøvik) i dameklassen, og til helga stiller hun opp i både dameklassen og i åpen klasse, ifølge startlistene.

Og Mari blir en skummel utfordrer for både mannlige og kvinnelige konkurrenter.

Alt kan skje!

I juniorklassen må vi også nevne sigdølingen Henrik Hofton (NMK Modum Sigdal) som kjører fantastisk med boble. Eller kanskje blir det noen av de andre som slår til denne gang.

Det som er så deilig med bilcross, er at ingen vet. For i bilcross kan alt skje – og det skjer!

Løpet streames av lokalavisa, Galskap motorsport har varslet at de vil være på plass, og Bilcross.no dekker også løpet.

Du finner startlisten her, og du finner ventelisten her. All info og påmelding finner du på arrangøren NMK Valdres nettside (eksterne lenker).

JAKTER NYE SEIERE: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) har vunnet de store løpene. Her Eliteracet. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?

Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.