Fulle startlister på et halvt døgn: – Dette sier alt om bilcross-Norge!

PÅ VENTELISTE: Arrangøren NMK Valdres oppfordrer alle som er interessert i å kjøre bilcross igjen til å melde seg på ventelisten, selv om løpet allerede er fulltegnet. Det kan åpne seg opp en mulighet, som for for eksempel Jørn R. Grinden (NMK Elverum) som står øverst på ventelisten i skrivende stund. Foto: Stian Ormestad.

– Vi er ikke akkurat bortskjemt med fulle startlister tolv timer etter påmeldingen åpner, sier Steffen Raaholdt og ler. Han er takknemlig for responsen fra bilcrossmiljøet.

NMK Valdres drar i gang sommerløp: – Savnet er stort!

– Dette sier alt om bilcross-Norge. At vi stiller opp og gjør det beste ut av det, oppsummerer Steffen Raaholdt på vegne av NMK Valdres.

Klubben hadde egentlig kvittert ut hele 2020-sesongen på grunn av korona-krisen, men kaster seg rundt når det mest sannsynlig blir mulig å kjøre løp igjen.

SUGEN PÅ Å KJØRE: Savnet har vært stort i lang tid for bilcrossfolket. Foto: Stian Ormestad.

Stor pågang – mye skryt

Og det blir tatt veldig godt i mot i bilcross-Norge:

Tilbakemeldingene har vært gode over hele linja, og forståelsen for noen hundrelapper dyrere startkontingent for å få det økonomiske til å gå rundt er også helt OK for bilcrossfolket.

Det er også flere førere som har meldt seg på uten mekaniker, og det gir jo plass til flere – enten man fyller på med flere deltakere eller eventuelt publikum.

– Det er flott om folk tenker seg om både når det gjelder mekaniker, og når det gjelder plass:

– Både på startlistene, der folk må være flinke til å melde seg av hvis de ser det ikke blir kjøring, og i depot – vi håper folk dropper busser og kommer med bil og henger.

Fyller på med så mange som mulig

For interessen er stor, og NMK Valdres vil ha flest mulig deltakere med i løpet. Selv om startlistene er fulltegnet, kan det ramle av noen.

Derfor er det satt opp venteliste, og Steffen oppfordrer folk å melde seg på der.

Det blir fyllt på med navn fra ventelisten etter hvert som det eventuelt kommer avbud, eller de ser det er mange som i solidaritet med arrangørklubben dropper mekaniker og gir plass til flere innenfor korona-maks-antallet 200.

Kanoner på venteliste

En av kanonene som allerede står på venteliste, er ingen ringere enn regjerende Landsfinale-vinner Jørn R. Grinden, som ble beste bilcrosser både i fjor og tilbake i 2008.

Både vi og han krysser fingrene for at han kommer med, noe vi vet er høyst sannsynlig at skjer av erfaring fra tidligere løp. Det blir stort sett noen avbud frem til løpsdato.

Du finner startlisten her, og du finner ventelisten her. All info og påmelding finner du på arrangøren NMK Valdres nettside (eksterne lenker).

Bilcross.no vil dekke løpet.

LANDSFINALE-VINNER x 2: Beste bilcrossjente er allerede påmeldt, Anne Skollerud (NMK Hønefoss). Beste bilcrosser etter seier i NMKs Landsfinale for åpen klasse er også interessert i å kjøre og står øverst på ventelisten i skrivende stund: Jørn R. Grinden (NMK Elverum). Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?

Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.