Endelig er sesongen i gang igjen: – Fantastisk moro!!!

MÅLFLAGGMANN PÅ SIN POST: Kristoffer Kucukovic Johnsen er et fast innslag med målflagget på Bardu motorsenter. Han ble den store snakkisen under todagersløpet 20 – 21. juni 2020. Foto: Privat.

Når det endelig skulle deles ut bilcross-seiere igjen, ble vinnerne vinket i mål på det mest underholdende vis. – Ja, det har visst falt i smak at noen lager litt show, sier målmannen til Bilcross.no. Se hele løpet i bunn av saken!

Les også: Flere arrangører kaster seg rundt: Snart smeller det!

Fra sesongstarten i februar til sankthanshelga i juni har det ikke vært mulig å kjøre bilcrossløp på grunn av korona-situasjonen.

Men med lettelser på korona-restriksjoner og alle smitteverntiltak på plass, er det endelig bare å fyre opp igjen. Og NMK Bardu var først ute, endelig skulle det ruses opp igjen helga 20 – 21. juni 2020.

SPRELLEMANN: Kristoffer Kucukovic Johnsen er rette showmann til jobben. Foto: Privat.

For en målflagging!

På Bardu motorsenter var gjensynet hjertelig. Det har vært en trist tid for oss som elsker fart og spenning og motorsportfellesskap.

Selv om løpet var lukket for publikum, fikk mange igjen føle på den gode bilcross-stemningen. Løpet ble direktesendt på YouTube.

Og der fikk vi se skikkelig bilcross med tette dueller dørklinke mot dørklinke og fighter helt inn til målflagget.

Og for en målflagging!

Fast mann på målpost

Målflaggmannen ble kjapt en snakkis og en aldri så liten bilcrosskjendis:

I blått bastskjørt og gul funksjonærvest danset han rundt med målflagget, tok splitthopp og fant på mye sprell.

Navnet på showmålmannen er Kristoffer Kucukovic Johnsen, og han har vært et artig innslag på Bardu-løp gjennom ett par år:

– Hei, Stian fra Bilcross.no her! Fet målflagging i helga! Digg at bilcrossen er i gang igjen?

Sørger for god stemning

– Hei! Takker, det er helt fantastisk moro!!! Kunne nesten ikke hatt bedre vær, i tillegg så det er jo bare god stemning ++!

– Og den gode stemningen står jo du også for?

– Ja, det har visst falt i smak at noen lager litt show, chatter Kristoffer med Bilcross.no.

Han jobber som lærling i billakkering i Tromsø, og hjelper venner i bilcrossmiljøet i nord med smått og stort. Men han har aldri prøvd å kjøre selv.

Spent på finalene

– Gleder deg til å flagge inn vinnerne nå da?, spør vi når det bare gjenstår finalene i nord:

– Ja, men jeg synes det er moro å flagge inn alle sammen! Er meget spent på hvordan finalene blir!

Og finalen ble som de ofte blir i bilcross: Tett som hagl og spenning helt til siste slutt.

Vinnerne fikk ekstra hard kamp helt inn til målstreken i både dame- og juniorklasse.

Kamp inn til siste meter

PALLEN I DAMEKLASSEN: Henriette Andersen (NMK Lofoten) på toppen, omkranset av Veronika Pettersen (NMK Midt-Troms) og Ann Karin M. Tay (NMK Bardu). Foto: Privat.

Henriette Andersen (NMK Lofoten) fikk Veronika Pettersen (NMK Midt-Troms) helt oppe i bakruten på sin VW Golf MKI på siste runden, da de møttes fra ordninær- og alternativspor.

JUNIORPALLEN: Henrik Pedersen (NMK Lofoten) på toppen av pallen, omkranset av Rasmus N. G. Hansen (NMK Bardu) og Kris Ronny Kristiansen (NMK Alta). Foto: Privat.

Men det holdt for Henriette, supertett fulgt av Veronika, og med hjemmefavoritt Ann Karin M. Tay (NMK Bardu) på tredjeplass.

Samme story i juniorklassen, der Henrik Pedersen (NMK Lofoten) fikk nærkontakt av tredje grad med hjemmefavoritt Rasmus N. G. Hansen (NMK Bardu) gjennom sisterunden.

Nydelig å se et så maksa attack som Rasmus leverer inn til målstreken, men det holder såvidt det er for Henrik.

Kris Ronny Kristiansen (NMK Alta) tok tredjeplassen og klartet opp på det siste trinnet på seierspallen.

Hjemmeseier i veteranklassen

HJEMMESEIER! Kjell Arne Sjølli (NMK Bardu) sikret arrangørklubben en hjemmeseier på hjemmebane i veteranklassen, omkranset av Roald Gout (NMK Midt-Troms) og Frode Gundersen (NMK Dyrøy). Foto: Privat.

I veteranklassen ble det hjemmeseier til Kjell Arne Sjølli (NMK Bardu) foran Roald Gout (NMK Midt-Troms) og Frode Gundersen (NMK Dyrøy).

PALLEN I ÅPEN KLASSE: Christoffer Andersen (NMK Lofoten) på toppen av pallen, omkranset av Svein Arne Larsen (NMK Alta) og Rune Johansen (NMK Tromsø). Foto: Privat.

I åpen klasse klarte ingen å hamle opp med Christoffer Andersen (NMK Lofoten) og hans lille, raske Toyota Starlet. Fantastisk kjøring med en bitteliten bil med godt med krefter på bakhjulene!

Resten av seierspallen fikk Svein Arne Larsen (NMK Alta) og Rune Johansen (NMK Tromsø) få bekle, i det bilcrossen endelig var i gang igjen i Norges land!

Endelig!!!

Fantastisk flott å endelig si at bilcross-sesongen 2020 fortsetter, etter en merkelig stille senvinter, vår og forsommer i disse korona-tider.

NMK Bardu var først ut, til helga følger NMK Hamars sommerløp etter, deretter NMK Valdres’ sommerløp, og NMK Nedre Hallingdal med Roppecrossen 2020.

Les mer om alle løpene her på Bilcross.no.

Se lørdagens kjøring i opptak her:

Se søndagens kjøring i opptak her:

Se video fra sesongåpningen med 3-timersløp på Moa 2020:

Nå fortsetter 2020-sesongen: – Vi gleder oss veldig!

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Fulle startlister på et halvt døgn: – Dette sier alt om bilcross-Norge!

,