Sommerløp: 11 ledige plasser – slenger du deg med?

METALL MOT METALL: Endelig skal det kjempes om poeng og plasseringer på Vendkvern igjen – til helga kjøres Sommerløpet 2020. Foto: Stian Ormestad.

Sesongen fortsetter på Østlandet, fire måneder etter sesongstart før korona-krise og bom stopp for all bilcross. Kribler det i gassfoten, er det 11 plasser ledig rett før siste påmeldingsfrist.

Les også: Endelig er sesongen i gang igjen!!!

NMK Hamar kjører bilcrossløp lørdag 27. juni. Det er samme helga som det skulle blitt kjørt todagers sommerløp, etter planen.

Den driftige klubben så sitt snitt til å skalere det hele ned og kjøre løp, innenfor de korona-restriksjoner som gjelder.

BILCROSS-GLEDE! Første løp i korona-tid gikk på Bardu motorsenter forrige helg, og NMK Hamar er neste arrangør ut til helga. Målmannen tok helt av i ekstase over at bilcrossen er i gang igjen! Foto: Privat.

Du finner påmelding og mer info om løpet på arrangøren NMK Hamar sine nettsider – her kommer du rett til påmeldingsskjema, og her ser du startlisten (ekstern lenker).

Lukket løp – men livestreaming

Det var kjapt mange påmeldt – hele 73 påmeldinger på den aller første timen. Så mange var sugne på å starte opp igjen, etter lang korona-pause.

I skrivende stund, tre timer før påmeldingen stenger onsdag kveld 24. juni klokka 23.00, er det 11 ledige plasser med 89 påmeldt.

Løpet blir lukket for publikum, men arrangøren vil streame løpet live – uten betalingsmur.

De håper på flere bidrag til spleisen (ekstern lenke) for å få til dette – spleisen er oppe til og med fredag.

Store korona-konsekvenser for bilcross-Norge?

Uten publikum og med et strengt makstall på antall kjørere med mekaniker, så sier det seg selv at økonomien i det er ikke den beste.

I en pressemelding kommer det frem at korona-situasjonen får store konsekvenser også for bilcross-Norge: For

NMK Hamar sin del anslår de at tapte inntekter i april og mai utgjør drøyt 150.000 kroner, grunnet avlyste arrangementer – både løp og treninger.

– Avhengig av graden av restriksjoner videre kan klubben tape inntekter opp mot en halv million i år, heter det i pressemeldingen.

Store utgifter – ingen inntekter

Midt oppe i dette har klubben fått krav om utbedringer av banen, etter en baneinspeksjon. Det har medført en kostnad på drøyt 200.000 kroner, samt en betydelig innsats av dugnadstimer.

Det har en dugnadsvilling gjeng fått på plass, så nå er alt klart for bilcrossløp igjen – enten det blir med de 89 på startlistene nå, eller det slenger seg med 11 til helt på tampen av påmeldingen.

Dette blir sesongens tredje bilcrossløp, etter sesongstarten i februar, første løp etter korona-stoppen sist helg på Bardu motorsportsenter, og nå NMK Hamar neste ut med Sommerløp på Vendkvern. 

Videre blir det Sommerløp i Valdres, Roppecross på Roppemoen, med mer. Bilcross-Norge er i gang igjen! Bilcross.no vil dekke Sommerløpet på Vendkvern, følg med her på nettavisa!

BARE Å HOPPE I DET! Vil du kjøre, må du være raskt ute med påmelding. Det er bare 11 plasser ledig i skrivende stund, og påmeldingen stenger om tre timer – onsdag 24. juni klokka 23.00. Foto: Stian Ormestad.

Sjekk også: Ingen Landsfinaler i 2020 – alle forskyves til 2021.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Større aktivitet i bilcross-garasjene enn noen gang?