Gamlingene tok revansje til slutt: – Hadde aldri trodd!

LOFTSTUE FOR «BARNA»: Ole Skredderberget (NMK Gol) slo til i finalen – med pute bak ryggen og anti-skli-sokker på potene? Foto: Eldbjørg Nedrestøl.

Ungguttene og -jentene fikk bank i Bilcross.no-cup-finalen: Ole Skredderberget på straks 41 år stakk av med seieren, og Arvid Gustavsen på snart 62 år ble den eldste til å ta poeng i vår virtuelle Bilcross.no-cup.

Sjekk sammenlagtstillingen tilslutt i Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Det har stort sett vært ungguttene – og jentene som dominerer i vår virtuelle Bilcross.no-cup, akkurat som ellers i gaming-verden.

POTTETRENING: Ole Skredderberget bærer på potta si under Goldagsløpet for sju år siden. «Du blir aldri for gammel for pottetrening», var den tørre kommentaren. Foto: Stian Ormestad.

Men helt på tampen av cupen fikk gamlingene opp farten:

Dobbelt så gammel som de andre på toppen

Ole Skredderberget (NMK Gol) er så å si dobbelt så gammel som de fleste andre i toppen av cupen. Men det hindret ham ikke fra å flise fra alle sammen i finaleløpet.

41-åringen har kjørt hele cupen, men innimellom har nervene tatt overhånd. Det har gått stor prestisje i en cup «alle» snakker om:

– Jeg blir faktisk nervøs når jeg skal kjøre, så det går jo mye dårligere enn når jeg bare trener, sier Ole til Bilcross.no med en litt oppgitt latter.

Litt bedre forberedt til finaleløpet

På timeattack ser vi nicket til Ole langt oppe med mange gode tider, helt oppe i verdenstoppen. Men så har det skåret seg en del ganger når det gjelder i løpet – der du har null restarter eller repareringsmuligheter.

Men så skjedde ikke i finaleløpet: – Jeg ble litt irritert i forrige løp i samme trase, for da rakk jeg ikke å trene noe i det hele tatt – så to timer før løpet stengte så måtte jeg begynne å lære meg løypa.

– Og det gikk ikke så bra, så nå tenkte jeg at jeg skulle være litt mer forberedt!, sier Ole med et lurt smil – for forberedt var han. Hver lille tust og stein i Skottland var sjekket ut.

BILCROSS I BLODET: Ole Skredderberget tok en lang pause fra bilcross, men lysten tok igjen overhånd da NMKs Landsfinale kom til hjemmebanen Fuglehaugen. Foto: Privat.

«Dette er seriøse greier, skjønner jeg»

Nesten såpass at familiefreden var truet? Tidligere i korona-cup-tid la kona til Ole ut en lettere oppgitt Facebook-status, med bilde av mannen i gaming-positur med puter i ryggen og full kons:

«Ja, det var lurt. Med egen TV i oppstua, så gutta kan spille eller se på TV der. Så slipper de å forstyrre hele stua nede», sa far. «Gutter, dere må være nede for jeg hører ikke kartleseren», sa far.

Og bildet fikk flere hundre likes og drøssevis med kommentarer: Det er seriøse greier, skjønner jeg, kommenterer utenforstående. Som ikke har skjønt hvor viktig dette er. For dette gikk det prestisje i!

Drasset med stol, ratt og pedaler på hytta

Det gikk heldigvis opp for kona til Ole etter hvert: – Kjerringa ble litt oppgitt når jeg kom drassende med rallystolen på hytta, fordi jeg måtte være med å kjøre løp på Playstation, sier Ole og ler.

– Kanskje kona skjønner hvorfor du drasser med deg alt på hytta, nå som du kan skryte av seier i finaleløpet over hyttefrokosten fremover?

– Hun synes det er litt moro, også. Jeg kjørte mye bilspill før, men de siste årene har det blitt lite. Helt til du starta bilcross-cupen. Da tenkte jeg at jeg fikk hive meg med!

Vokste opp på bilcross – og har kjørt mye selv

Da Ole var ungdom, kom bilcrossens juniorklasse. Der slang han seg med som 16-åring. Hele oppveksten var han med på bilcross omtrent hver helg, der pappa og storesøster kjørte mye.

Etter noen aktive juniorår, ble det et langt opphold fra bilcrossen. Men da NMK Gol fikk NMKs Landsfinale i bilcross tilbake i 2012, klarte ikke Ole å holde seg unna lenger. Det ble kjørt kvalløp og Landsfinale, og bilcross-ballet var igang igjen!

– Men de siste årene har jeg ikke kjørt annet enn klubbløp, det blir litt for lite tid til bilcross, dessverre.

Overrasket seierherre: – Hadde jeg aldri trodd!

FERDIGKJØRT: Finaleløpet er kjørt og sluttstillingen klar. Hele 460 deltakere totalt, derav bare 41 som har klart å ta poeng, og tre står igjen på pallen som vinnere av fine premier fra TK sport. Foto fra spillet.

Det har også vært litt vrient å få nok tid til denne korona-crossen også. Ole skulle gjerne ha trent mer, men akkurat til finaleløpet ble det trent nok:

Seieren kom uventet på seierherren selv, innrømmer han til Bilcross.no:

PETTER PÅ PINNESTOL: Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) kjører fort med alt – også bilspill på en pinnestol. Foto: Privat.

– Det er tøft – og det hadde jeg aldri trodd!

Kom som en kanon midtveis i cupen

Ole Skredderberget vant foran galningen fra sør, Petter Von Zernichow Olsen (NMK Konsmo) – som kom som en kanon midtveis i cupen.

Da hadde 26-åringen ventet på ny PC altfor lenge, og slang seg med og kjørte inn på fire av åtte løp nok poeng til pallplass med ekte «vinn eller forsvinn»-mentalitet.

Også i finaleløpet var Petter en tur på taket. En skikkelig villmann som det er en fryd å se på både reell og virtuell bilcross – alltid en publikumsfavoritt!

Premier til pallen og trøstepremier til enda flere

Andreplass i cupsammendraget går til Joakim Gjønnes (NMK Verdal Levanger) som er en av tre deltakere som klarte mesterstykke å kjøre inn til poengplass i alle åtte løpene.

Det mesterstykket klarte også den superraske bilcrossjenta Kristine Salte (NMK Egersund). 24-åringen ble beste kvinnelige deltaker med 9. plass totalt.

Vinneren har vi allerede kåret og skrevet om: Odin Enger Foss fra Gjøvik, som hadde seieren i boks allerede før finaleløpet. I løpet av cupens gang har Odin rukket å bli myndig, fra 17 til 18 år. Og etter veddemål med pappa har unggutten også sikret seg en nyrigget bilcrossbil, med totalseier i cupen!

BONUSPREMIER: DVD-er fra Galskap motorsport. Foto: Privat.

Alle de tre på pallen sammenlagt får fine premier fra TK sport, og vinneren av finaleløpet Ole Skredderberget får DVD i posten fra Galskap motorsport.

Ny cup til vinteren?

Det gjør også Arvid Gustavsen på snart 62 år, som etter det vi vet er den eldste som har tatt poeng i cupen. Hadde det vært en egen veteranklasse, hadde Arvid vunnet den! Men uansett – han vinner en DVD fra Galskap motorsport som påskjønnelse.

Den siste DVD-en går til deltakeren som har flest seiere i cupen: Christian Hobæk. 20-åringen vant åpningsløpet, pluss to bakhjulstrekk-løp til, men så gikk det skeis og pallen og premier røyk. Men det blir en bilcross-DVD til trøst.

Vi takker alle som har hengt med på moroa, alle som har sponset premier, alle som har sendt inn bilder og film av sin kjøring – og vi planlegger en ny cup til vinteren, for å slå i hjel ventetiden mellom sesongene.

Så følg med her på Bilcross.no!

SUVEREN: Odin Enger Foss (18) vant vår virtuelle Bilcross.no-cup i korona-tid. Foto: Privat.

PREMIE TIL PALLEN: De tre beste sammenlagt i cupen vinner kjøresko, ballaklava og kjørehansker fra TK sport. Foto fra nettbutikken.

Hele 460 medlemmer i BILCROSSNO-klubben på Dirtrally2.com har deltatt, og rett over 200 har sendt inn navn, nick og adresse til startlisten. Av alle disse deltakerne klarte bare 41 å ta poeng i ett eller flere løp. Bare tre har klart å ta poeng i samtlige løp.

Vant første løp i vår virale Bilcross.no-cup: – Sykt kult, og veldig spennende!

Odin kjørte fra alle – inkludert pappa: – Vinner jeg hele cupen, skal han bygge bilcrossbil til meg!

Sjekk alt om Bilcross.no bakkeløpcup 2020.

Bilcross.no har alltid vært og vil alltid være gratis. Men mange spør om å likevel få bidra, så derfor har vi somla oss til å opprette Vipps: 54 02 81. Alle monner drar, bidra bare hvis du har lyst!

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!