Juniorfestivalen: – Mye kjøring og enda mer premier!

JUNIORENES DAG: NMK Elverums egne juniorer har laget løpet, foran fra venstre Anniken Lindfjord, Elias R. Grinden, Tobias Østbye, Sunniva R. Grinden, andre rekke nedenfra venstre Emma Julie Østbye, Marie Bryhn, Vilde Emilie Holen, Benedicte Holen, Ørjan Haugen, Lars Rivenes, tredje rekke Petter Fossum, Jørgen Svensberget, bakerste rekke Mathias Østli, Malin Rivenes, Jonas Holtet, Daniel Lindfjord, Jens Berger, Kristian Aasheim. Foto: Wenche Norberg-Schulz.

– En liten trøst og et plaster på såret for alle juniorene som ikke får kjørt Juniorlandsfinale for andre året på rad, melder NMK Elverum som rigger til et løp dedikert våre yngste bilcrossere.

Sjekk også: En annerledes bilcross-tid – men med minst like stor bilcross-interesse!

NMK Elverum kjørte ikke ett eneste løp i fjor, da koronaen stakk kjepper i hjulene også for sporten vi er så glad i.

Men nå skal det bli fart på sakene igjen – og da slår som vanlig NMK Elverum på stortromma:

– Her er alle velkommen!

GROR GODT: NMK Elverum har alltid vært en av landets beste bilcrossklubber på rekruttering. Her feier en av de siste tilskuddene i rekken Marie Bryhn (NMK Elverum) over mållinjen i junior trening på Kongsberg for ett par helger siden. Foto: Stian Ormestad.

– Det er ungdommene det er mest synd på, oppi alt det her, mener Therese Bruer Larsen i NMK Elverum.

Så på årsmøtet i den driftige klubben ble juniormedlemmene spurt om de ville lage et løp – og ideen har nå blitt til et løp der fokus blir mye kjøring og enda mer premiering:

– Vi skal kåre en vinner, men det blir premiere til flere enn de som kjører fort og kommer først til mål – det blir mange flere kriterier for premiering.

– I samme ånd blir det ingen kvalifisering, men en åpen påmelding. Her er alle velkomne til å kjøre, og vi vil få med så mange som mulig.

Tettere knyttet sammen under korona

JUNIORLANDSFINALE: Ikke siden disse kara sto på pallen i Juniorlandsfinalen 2019 har det blitt kjørt en Landsfinale for de yngste bilcrosserne – heller ikke i år. Derfor rigger NMK Elverum i stand en Juniorfestival på Starmoen som en liten trøst og et plaster på såret. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Tidenes første utgave av Juniorfestivalen kjøres lørdag 28. august 2021, med sosial samling fredag kveld før løpet. Her skal endelig bilcross-juniorene få samles igjen.

– Junior-miljøet er en kjempestor gjeng, og under koronaen har de blitt bare enda mer knyttet sammen, forteller Therese:

– De snakker sammen på digitale flater vi voksne ikke skjønner stort av, og holder kontakten der. 

– Det er et kjempestort og et kjempegodt nettverk, med vennskap som dreier seg om mer enn «bare» bilcross.

Et løp dedikert til juniorkjørerne

JUNIOR-FARTSFEST: Lørdag 28. august 2021 går tidenes første Juniorfestival av stabelen på Starmoen motorbane, NMK Elverum. Foto: Stian Ormestad.

– Så i en tid der det har blitt mindre løp og kjøring – og juniorene har sett mindre til hverandre fysisk – så håper vi dette løpet kan være til glede for de yngste bilcrosserne.

– To år på rad har de ikke fått kjørt Landsfinale. Det er annerledes for oss voksne, for dette blir bare to år av mange. For juniorene er det snakk om to av tre år som junior.

– Dette blir ingen erstatning for Juniorlandsfinale, men vi vil likevel få til en egen løpshelg dedikert til juniorkjørere.

– Klart vi skal kåre en vinner, så det blir status sånn sett – men dette er mest for å gi alle en mulighet til å kjøre og være sammen.

Elverumfestivalen gjenoppstår i år

ELVERUMFESTIVALEN-COMEBACK: Korona-avlyst i fjor, men i år blir det Elverumfestival innenfor de korona-restriksjoner som gjelder der og da helga 14. – 15. august 2021. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Therese forteller at også Elverumfestivalen er tilbake i år, etter avlysning i fjor. Løpsdato blir helga 14. – 15. august 2021.

– Vi avlyste alle løp hos oss i fjor på grunn av korona, men er nå innstilt på å gjennomføre også Elverumfestivalen innenfor de restriksjoner som gjelder da.

– Nå må vi få i gang aktiviteten igjen!

– Det blir en travel august?

– Ja, det blir det, men det er langt ifra første gangen, sier Therese og ler:

Sultne på at noe skal skje på Starmoen igjen

FREM MED SLEGGA! Bilcrossfolket er sulte på at noe skjer på Starmoen igjen. Og storsatsingen i år blir Juniorfestivalen 28. august 2021. Arkivfoto: Stian Ormestad.

– Banen vår tåler det, det vet vi – og staben er sultne på at noe skal skje på Starmoen igjen. Og dessuten er det lettere enn noen gang å få funksjonærer i denne tiden – det er jo ofte den eneste muligheten til å se billøp i disse tider.

Therese Bruer Larsen viser på vegne av NMK Elverum til klubbens nettside og Facebook-side (eksterne lenker) for mer info om løpene på Starmoen denne sesongen.

Mer info om både Juniorfestivalen og Elverumfestivalen vil komme i løpet av kort tid via linkene over.

Les mer om arrangøren NMK Elverum.