Smådølfestivalen og Sommerfestivalen er tilbake!

RIV OG RØSK: Fire dager med bilcross krever sitt, men du og du hvor moro det er! Her «finpusses» redskapen mellom slaga i en tidligere utgave av Sommerfestivalen på Brekka, NMK Aremark. Foto: Stian Ormestad.

De fleste store sommerløpene var avlyst eller satt på vent – men nå satser ett par arrangører på å få arrangere en solfylt fartsfest igjen, etter ett års korona-opphold.

Juniorfestivalen: – Mye kjøring og enda mer premier!

Bilcross-sommeren er jo langt på vei reddet når Smådølfestivalen og Sommerfestivalen er tilbake etter ett års korona-pause.

Begge banene er neste års Landsfinale-arenaer, henholdsvis for åpen- og juniorklasse. En gylden anledning til å teste ut traseene.

Har brukt ventetiden fornuftig

VARMT! Vannkannene er aldri langt unna når det kjøres Sommerfestival på Brekka, her er det stort sett strålende sol hele langhelga lang! Foto: Stian Ormestad.

Og heldigvis krasjer ikke løpshelgene i år, for Smådølfestivalen kjøres 23. – 25. juli og Sommerfestivalen 28. – 31. juli.

Så her kan det bli mulig å få med seg begge storløpene i sommer, både for deltakere og forhåpentligvis et greit antall publikummere.

Begge arrangører lokker med mye kjøring, og begge har brukt ventetiden i korona-pausen veldig fornuftig. Sjekk bare her:

Nytt alternativspor, større depot, ny startplate, med mer

FIGHTING: Smådølfestivalen har siden 1990-tallet vært et av bilcross-sesongens høydepunkt. Etter en sommers korona-pause inviterer NMK Nore Uvdal inn til en ny Smådølfestival i sommer! Foto: Stian Ormestad.

NMK Aremark har lagt ned mange dugnadstimer på baneanlegget, med blant annet et nytt alternativspor.

NMK Nore Uvdal har utvidet depotet, asfaltert en ny startplate, og oppgradert til enda flottere publikumsplasser rundt banen.

Mer info om løpene finner du på arrangørens nettsider (eksterne lenker):

HURRA! Bilcross på Smådøl igjen! Går gjenåpningsplanen etter planen, kan det bli folksomt på publikumsplass igjen, også. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: Snakk om gjenbruk av beste sort!

Talentracet: Den deilige smaken av storløp – igjen!

Tilbake på topp: – Gøy å være med i teten igjen!