Tre (!!!) bilcrossløp denne helga: – Nå drar det seg til!

FLEST DELTAKERE: Av nesten 180 bilcrossere som skal ut i bilcrosskrigen til helga, så er 73 av dem påmeldt til Roppecrossen, NMK Nedre Hallingdal. Foto: Stian Ormestad.

Selv om mye ble avlyst tidlig på året, så ser det likevel ut til at dette blir en sesong med futt og fart igjen. Allerede er det åpnet for flere biler enn på lenge, noen arrangører åpner for publikum, og vi har for første gang på veldig lenge flere bilcrossløp på en og samme helg.

Juniorfestivalen: – Mye kjøring og enda mer premier!

Denne første juli-helga er det hele tre bilcrossløp i Norge:

Roppecrossen i regi av NMK Nedre Hallingdal, Sommerløp i regi av NMK Valdres, og bilcross- og rallycrossløp i regi av NMK Rana (alle eksterne lenker).

Bilcross-Norge brummer på halv maskin

AVLYST: Bjorlicrossen skulle gått denne helga, men er ett av fire bilcrossløp som er avlyst. Men det blir tre løp! Foto: Stian Ormestad.

Det er riktignok fire avlyste løp, så bilcross-Norge brummer bare på litt under halv maskin fortsatt – men likevel:

Det er en del å følge med på igjen, mer som normalen gjennom bilcross-sommeren.

Og spesielt moro for alle som har savnet å se bilcross fra sidelinjen, lukte svidd gummi, få fylt neseborene med støv og grus, og hoste og harke i eksoslukt:

Alle tre arrangører denne helga har åpnet for et begrenset publikum. Mer info finner du på nettsidene til de respektive arrangørene.

Rundt 180 bilcrossere klare for bilcrosskrigen

KLAR: Fjorårsvinner og diger hjemmefavoritt Petter Leirhol (NMK Valdres) er klar for kamp på hjemmebane igjen. Foto: Stian Ormestad.

Til sammen skal nesten 180 bilcrossere ut i krigen på bilcrossbanene denne helga, fordelt på tre løp rundt om i landet.

Flest deltakere har NMK Nedre Hallingdal med 75 påmeldte i skrivende stund til Roppecrossen. Antall påmeldte i Valdres er 65, og 40 i Rana.

Så vet vi at det går slag i slag resten av sommeren, med blant annet løp på Rallebanen neste helg.

Smådølfestivalen og Sommerfestivalen er tilbake!

COMEBACK: Smådølfestivalen, NMK Nore Uvdal, er tilbake denne sommeren! Foto: Odd Kristian Sanner.

Og bilcross-sommeren er jo langt på vei reddet når Smådølfestivalen og Sommerfestivalen er tilbake etter ett års korona-opphold. Begge banene er neste års Landsfinale-arenaer, henholdsvis for åpen- og juniorklasse.

Og heldigvis krasjer ikke løpshelgene i år, for Smådølfestivalen kjøres 24. – 25. juli og Sommerfestivalen 28. – 31. juli. Så her kan det bli mulig å få med seg begge storløpene i sommer.

Og som Bilcross.no har skrevet om tidligere, så blir det også en Juniorfestival i regi av NMK Elverum – som en trøst for alle juniorene som går glipp av to år med Landsfinale. Det blir også Elverumfestival i år.

Talentrace blir det også i år, et av få bilcrossløp med smaken av storløp i korona-sommeren i fjor. Datoen er 6. – 8. august 2021.

Så nå drar det seg virkelig til, med mange bilcrossløp fremover. Kanskje er vi snart tilbake til normalen?

COMEBACK: Sommerfestivalen på Brekka, NMK Aremark, er tilbake denne sommeren! Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: Snakk om gjenbruk av beste sort!

Talentracet: Den deilige smaken av storløp – igjen!

Tilbake på topp: – Gøy å være med i teten igjen!