Vant både finaleløp og cup: – Endelig, liksom!!!

– ENDELIG!!! Det har vært så mange ganger «nesten- men ikke helt» for Marthe S. Nilsen (NMK Hamar). Men i årets Neglesprett, finaleløp i cupen, og i cupen sammenlagt, klaffet alt. Foto: Stian Ormestad.

– Bilcross er bingo, det er egentlig helt tilfeldig hvem som vinner. Men denne gangen ble det meg!, jubler Marthe S. Nilsen etter triumfen i årets Ifor Williams-cup.

Se Bilcross.no-bildene fra Neglespretten 2021.

Denne Marthe S. Nilsen (NMK Hamar) er en vi har lagt merke til i toppen av resultatlistene jevnt og trutt, men det har liksom aldri klaffet helt – tross heftig kjøring og skikkelig satsing.

Men i finaleløpet av årets Ifor Williams-cup klaffet alt, og Marthe kunne ta hjem både finaleseier og cupseier – og pengepremiene som følger med.

Bilcross er bingo

VINNERBIL: Plutselig ble den lille Renault Clio-en vinnerbil, og folk fikk opp øynene for den på budrunden. Foto: Stian Ormestad.

– Bilcross er bingo, det er egentlig helt tilfeldig hvem som vinner. Bilen må holde helt inn, du må kjøre fort og smart, holde deg unna trøbbel – ja, det er så mange faktorer som spiller inn.

– Men denne gangen ble det meg. Endelig, liksom!!!

Men alle bilcross-seiere kommer med en bismak:

Seier er alltid et godt innsalg av en vinnerbil.

Plutselig en vinnerbil

TILBAKE TIL NORMALEN: Finaleløpet i årets Ifor Williams-cup ble også det aller første bilcrossløpet på nesten to år uten korona-restriksjoner. Foto: Stian Ormestad.

Så også for Marthe, som rattet sin lille Renault Clio på en eminent måte. Hun kjenner bilen ut og inn, etter fem sesonger med bilen – uten at den har blitt solgt på bud.

Men når seieren satt – da fikk folk opp øynene for den lille raketten og bilen forsvant ut av hendene på Marthe. Sånn er gamet, – det finnes vel flere franske småbiler rundt omkring.

Videre på topp-tre i dameklassen sammenlagt kom Therese Høgberg (KNA Solør) bare ett eneste poeng bak, og Juni Mostue (NMK Hamar) på tredjeplass – på lik poengsum som Guro L. Afseth (NMK Hamar) – her avgjorde Juni sin førsteplass fra 1. runde i cupen.

Juniorseier med et smell

DET GROR GODT: Sunniva Sveen (NMK Hamar) kjørte sitt siste junior trening-løp, og la Ford Focus-en på taket da starteren gjorde en feil og sendte alle de yngste juniorene av gårde i en fellesstart. Det ble en forsmak på all moroa som venter til neste år for den raske juniorjenta. Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen vant Kevin Wiken (NMK Hamar) cupen totalt, uten en eneste seier i noen av de tre cup-rundene – i 2. runde gikk han sågar på en stjernesmell i A-finalen.

Men cup er cup, det er om å gjøre å sanke poeng jevnt og trutt gjennom alle tre løpene – og det gjorde Kevin med to A-finaler og B-finalekjøring i finaleløpet.

Videre i sammendraget inntok Mats Lund Heimdal (NMK Krabyskogen) andreplassen og Jørgen Mikkelsen (NMK Hamar) tredjeplassen.

Endelig stang inn

DEN SORTE FARE: Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar) viste rutine bak rattet og lot de andre slåss, mens han overtok ledelsen med sin karakteristiske helsorte Saab. En etterlengta – og populær – hjemmeseier i Neglespretten 2021, cupfinalen, og cupen sammenlagt. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse var det også spenning før finaleløpet, men etter hvert som utfordrerne falt fra en etter en gjennom finalene, så sto egentlig bare en reell kandidat til totalseier igjen: Lars Erik Aasvestad (NMK Hamar).

Og da hjemmefavoritten like gjerne gjorde kort prosess med å surfe på rutine og surfe forbi kamphanene foran ham i A-finalen – så vant Lars Erik både finaleløpet og cupen totalt – suverent!

– Det var veldig moro at det endelig gikk veien, og at det ble seier cupen og Neglespretten etter noen løp med stang ut, forteller seierherren til Bilcross.no.

Suveren sammenlagtseier

INNBRINGENDE HELG: Marthe S. Nilsen fikk 5.000 kroner for cupseieren – pluss 11.000 kroner for vinnerbilen, som ble borte på bud. Foto: Privat.

Lars Erik Aasvestad vant med hele 18 poengs margin ned til andre- og tredjeplass, der Cato Sveen (NMK Hamar) og Mats Bakkom (NMK Hamar) havnet på lik poengsum.

Sveen ble tilgodesett andreplassen, på grunn av sin 2. plass fra 2. runde som den beste plasseringen i et av løpene. Dermed Bakkom på tredjeplass.

Trønderen Asgeir Taraldsen (NMK Melhus) hadde noe på gang, men det ble bråstopp for planene i C-finalen. Dermed stoppet avansementet i cupen der, tross seieren i 2. runde.

Cup er cup – og cup er moro!

HEFTIG KAMP: Bilcross på Hamar er alltid moro. Ekstra moro blir det når det er snakk om cup. Foto: Stian Ormestad.

Ifor Williams-cup er en god greie for bilcrossen, der det teller å henge med gjennom hele sesongen og sanke poeng. En ekstra spenning for deltakere, team og publikum.

Cupen har nå eksistert i tre år nå, første året under Hamar-cup, de to siste sesongene sponset av henger-leverandøren Ifor Williams.

Slikt ser vi gjerne mer av i bilcrossen, helt klart. Godt jobbet av NMK Hamar og sponsorer – spesielt gjennom en krevende korona-tid.

Her kan du se hele Neglespretten 2021:

Les mer om NMK Hamar og Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet.