Tidenes første Juniorfestival-vinner: – Har landa nå, ja

TIDENES FØRSTE: Jens Berger (NMK Elverum) ble historisk som vinner av tidenes første Juniorfestival på Starmoen motorbane, NMK Elverum, sommeren 2021. Foto: Stian Ormestad.

På seinsommeren gikk tidenes første Juniorfestival av stabelen, og junioren som sto på toppen av pallen til slutt tok sin aller største seier.

Se Bilcross.no-bildene fra Juniorfestivalen 2021.

– Har landa nå, ja, forteller Jens Berger (NMK Elverum) som tok en fantastisk hjemmeseier i tidenes første Juniorfestival på Starmoen motorbane.

– Det var moro, ja!

Juniorene helt i hundre

SIGNERT: Alle deltakerne i den aller første Juniorfestivalen, sommeren 2021. Foto: Stian Ormestad.

Nærmere hundre juniorer var samlet for en helg laget av og for juniorkjørere, med mye sosialt og enda mer kjøring. Det skjedde siste helga i august 2021.

Og selv om poeng og plasseringer denne helga kom i andre rekke, bak det å kunne samles igjen til et storløp for juniorene, så er det jo ekstra stas for den som til slutt kan klatre helt til topps på seierspallen.

– Jeg var ganske nervøs på startplata før A-finalen, innrømmer 16-åringen som klarte mesterstykket å sno seg inn til seier. Det var en A-finale historiebøkene verdig.

– Det største jeg har opplevd

USLÅELIG: Jens jubler i et heatseier-intervju. Selv om det var hard konkurranse hele veien, gikk 16-åringen ubeseiret gjennom hele Juniorfestivalen tilslutt. Foto: Stian Ormestad.

– Du er historisk som den aller første vinneren av tidenes første Juniorfestival?

– Ja, og det er det største jeg har opplevd på bilcrossbanen, jeg har bare vunnet klubbløp før jeg, så… De kjører fælt, dissa andre!

– Og du kjører enda fælere!

– Ja…., sier en rolig bilcrossjunior som mangler litt ord i seiersintervjuet med Bilcross.no.

Jens måtte ta tida til hjelp for å lande igjen etter triumfen.

Så spennende som bare bilcross kan bli

CLOSE RACE: Det er ikke mange millimeterne mellom bilene gjennom A-finalen, der det hele tiden kjempes så lakken spruter. Men Jens Berger (NMK Elverum) tviholder på ledelsen. Foto: Stian Ormestad.

– Det var hardt, jeg svetta ganske mye altså, forteller Jens om en A-finale som også tok på for publikum. For dette ble så spennende som bare bilcross kan bli – og det ble avgjort i siste A-finale-runde.

Denne karen begynte bilcrosskarrieren med junior trening hjemme på Starmoen i 2018, og i hans aller første ordinære juniorsesong i 2019 ble det mye kjøring – også Juniorlandsfinale på Konsmo.

Så ble det langt roligere i korona-tid. Nå må han kanskje få klar noen biler for mer kjøring til neste år?

Rask og smart kjøring

ACTION: Juniorene serverte kjøring av ypperste merke – både når det gjelder fart og dyktighet, og når det gjelder satsing som varmer bilcrosspublikummet. Foto: Stian Ormestad.

– Nja, jeg må vel prøve å få kjørt litt mer igjen. Det er å få tida til det, det som er problemet, sier en driftig ungdom som har mye å gjøre.

Jens jobber på hjemgården og produserer ved som bare det. Er han like rask på vedproduksjon, som han er bak rattet på bilcrossbanen, så får han nok tid til både det ene og det andre.

Og vi gleder oss til å se ham igjen på bilcrossbanen, med rask og smart kjøring.

Se A-finale-innspurten og seiersintervjuet:

Her kan du se tidenes første Juniorfestival:

Les mer om Juniorfestivalen i Bilcross.no-arkivet.

,