To hadde den samme gode ideen – helt på likt

«RIVALER»: Uten å vite om det, kjempet de om det samme domenet for 20 år siden: Ronny Wigdahl og Stian Ormestad. Den gang i starten av henholdsvis 30- og 20-årene, i dag litt gamlere og gråere…. Foto: Privat.

En vinterkveld for 20 år siden trykte Stian Ormestad på knappen, og Bilcross.no så dagens lys på nyåret 2002 – og det kanskje bare noen minutter eller så lite som noen sekunder før en annen kar, et helt annet sted i landet, trykte på samme knapp.

Sjekk også: Bilcross.no gir bilcross til folket!

For lite visste karen bak Bilcross.no at det var en annen bilcross-ildsjel som hadde fått akkurat samme ide:

«Hva med en nettside bare for bilcross?»

Avgjort med ørsmå marginer

KAMPEN OM BILCROSS.NO: Ingen av de to som trykte på bestill-knappen så å si på likt visste om kampen de kjempa om Bilcross.no-domenet for 20 år siden… Skjermdump.

Det var først mange år senere at det ble nevnt: At kampen om domenet Bilcross.no var like tett og dramatisk som kampene vi ser på bilcrossbanen – der det hele ble avgjort med ørsmå marginer.

Lite visste Stian Ormestad, som gikk av med «seieren», at Ronny Wigdahl hadde fått akkurat samme ide akkurat på samme tid, for 20 år siden:

Ronny sjekket om Bilcross.no var ledig, tenkte «jøss, så rart at ingen har laget noe på det?» – og kastet seg over bestill-knappen.

Legg i kurv!

Mens Stian Ormestad fikk grønt lys og tommel opp, fikk Ronny Wigdahl rødt lys og tommel ned. Og dette fortalte sistnevnte til førstnevnte over en kaffekopp og hyggelig prat på Storløp på Lånke for rundt ti år siden.

Nå som Bilcross.no straks feirer 20 år, så tar de to en mimreprat om den gamle historien om kampen om Bilcross.no-domenet:

Nesten halvparten av bilcrossens eksistens har jeg drevet Bilcross.no – men det kunne ha vært deg?, sier Stian.

Skryter av det Bilcross.no er blitt

– Ja, svarer Ronny og ler litt – han virker ikke til å bære noe nag, heller litt lettet for å ikke ha fått så mye «jobb» i fanget den gangen innskytelsen om Bilcross.no-domenet dukket opp.

– Nei, det var kanskje like greit, og det tenkte jeg egentlig ganske så fort etter at jeg fikk vite hvem som faktisk hadde rappa det rett foran nesa mi. Stian hadde jo filmet og stått på i flere år, allerede den gang, for sporten.

– Jeg tror ikke jeg hadde kommet til å være så dedikert som det Stian var, og fortsatt er, sier Ronny og skryter av det Bilcross.no er blitt til.

Nyheter, bilder, film – og noe fra bilcross-arkivet

Begge kamphanene – uten å vite det, som kjempet om samme domene den gang – har funnet frem gamle dokumenter. Disse bekrefter at det var rundt akkurat den samme tiden de begge trykte på bestill.

Tilfeldighetene ville ha det til at det ble Stian Ormestad som sikret seg domenet, og brukte det til å skrive nyheter og dele film og bilder, også med mange medier over hele landet. Den gang da, akkurat som i dag, 20 år senere.

Bilcross.no har vært en av landets aller største nettsider for bilsport gjennom alle disse årene. I dag har vi opp mot 20.000 lesere på det travleste, godt over 15.000 følgere på Facebook, og tusenvis av følgere på snap og insta.

Vil du støtte jobben som gjøres? Bilcross.no-vippsen er 54 02 81.

Har du ikke sett filmen 40 år med bilcross? Se den her:

Les også om det aller første bilcrossløpet: – Det tok helt av!

, ,