Goldagsløp-abstinenser?

Nok en sommer uten Goldagsløp – du verden som vi savner fartsfesten på Fuglehaugen. Her kan du mimre tilbake på moroa, helt tilbake til aller første start i 1990.

Sjekk også: Nå blir det Goldagsløpet for alle penga!

Landets største billøp gjennom flere tiår, Goldagsløpet, skulle gått av stabelen denne helga i midten av juli, som vanlig – hvis alt var tilbake til normalen.

Fartsfesten på Fuglehaugen ble avlyst for aller første gang på 30 år i fjor, og så også i år.

Goldagsløp-mimring

NUMMER 1: – Vant jeg?, spør Sondre Evjen (NMK Gol) i prat med Bilcross.nos Stian Ormestad etter å ha krysset målstreken først i Goldagsløpet 2019. Ikke så rart han mistet oversikten i en festfinale på Fuglehaugen – den foreløpig siste, før det forhåpentligvis igjen braker løs i 2022-sesongen etter en altfor lang korona-pause. Foto: Linda Flåteteigen.

For alle som savner Goldagsløpet samler Bilcross.no noe av høydepunktene fra Goldagsløp-arkivet – se videoer nedover i denne saken.

JUNIORVINNER: En glad Petter Leirhol (NMK Valdres) har her vunnet juniorklassen i Goldagsløpet 2010. Siden den gang har han vunnet både Landsfinalen for junior og senior. Foto: Stian Ormestad.

Her finner du alle bildene fra det foreløpig siste Goldagsløpet, tilbake i 2019. Og her fra 2018. Og her fra 2017. Og her for fem år siden, i 2016. Og enda lenger tilbake i tid; her finner du bildene fra Goldagsløpet 2010.

Tittelforsvarer i Goldagsløpet er fortsatt hjemmehelten Sondre Evjen (NMK Gol) som stakk av med seieren i 2019-oppgjøret, les mer om det i denne saken.

Noen få har klart å vinne flere ganger

I denne saken kan du lese om en av Goldagsløp-heltene, som vant et av de første oppgjørene – og gjentok bragden nesten et kvart århundre senere.

Å vinne Goldagsløpet er noe av det største en bilcrosser kan oppleve, og for denne karen var det en barndomsdrøm som gikk i oppfyllelse.

Sjekk også emneknaggen Goldagsløpet for alle saker om storløpet på Bilcross.no.

Se bilcrossbanen på Fuglehaugen form:

Første dag av det aller første Goldagsløpet (1990):

Finaledagen i det aller første Goldagsløpet (1990):

Se Goldagsløpet 1993:

Se Goldagsløpet 2002:

Se all galskapen fra det foreløpig siste Goldagsløpet (2019):

Bilcross-bloggen: Vi digger gamle bilcrossklipp!

 

, ,