Fredags(bilcross)filmen: Finaledagen i det aller første Goldagsløpet

Ny fredag, ny bilcrossfilm – og vi fortsetter å grave i Goldagsløp-arkivet. Denne fredagen ser vi finaledagen i Goldagsløpet 1990 – der det også var offisiell åpning av bilcrossbanen på Fuglehaugen.

Bakgrunn: Nå blir det Goldagsløpet for alle penga!

Forrige fredag viste vi første dag av det aller første Goldagsløpet:

Banen sto ferdig samme år etter storstilt dugnad – se video fra dugnader i 1989 her:

Selv om det hadde vært ett løp her tidligere samme sommer (denne «generalprøven» har vi også på film), var det før søndagens kjøring i Goldagsløpet 1990 at snora ble offisielt klippet for Fuglehaugen motorsenter.

Ekstra kult er det å se filmingen i depot, som kommer en drøy time ut i denne fredagens film. Her vil nok mange kjenne igjen kjente bilcross-fjes, godt og vel tredve år yngre.

Og A-finalestarten? Det er et skikkelig ragnarok!

Filmen starter som vanlig førstkommende fredag klokka 19.00.

SNORKLIPP: Offisiell åpning av Fuglehaugen motorsenter fant sted denne søndagen, og åpningen er på film takket være Ole Skredegård og Skredegård foto. Foto fra filmen.

Støtte digitaliseringen og delingen av gamle bilcrossklipp?

Dette er gjort mulig ved hjelp av Ragnar Løstegård, som har tatt godt vare på filmer, resultatlister og annet historisk materiale, og låner det bort til Bilcross.no for digitalisering.

Og ikke minst Ole Skredegård som filmet de to første Goldagsløpene i sin tid for Skredegård foto, som lar oss vise filmene på Bilcross.nos flater.

Digitaliseringsjobben gjøres mulig med støtte fra sponsorer og privatpersoner.

Vil du bidra? Bilcross.no-vippsen er 54 02 81.

DRAMATIKK! Slik ser det ut i tidenes første A-finale i Goldagsløp-historien. Du ser det på denne fredagens bilcrossfilm. Foto fra filmen.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

Abonner på Bilcrossarkivet på YouTube!

, ,