125 klare for festival på neste års Landsfinale-arena

UTEN DEKNING: Bilcross.no prøver å legge ut resultater underveis og bilder kommer som vanlig i etterkant. Smådølbanen har fortsatt dårlig dekning og noen livesending lar seg ikke gjøre under årets Smådølfestival. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Med et begrenset deltakerantall og en dag mindre med kjøring, er likevel Smådølfestivalen tilbake etter ett års korona-opphold – om enn i en nedskalert versjon. Det blir spennende å se en «ny» Smådølbane, neste års Landsfinale-arena.

Sjekk også: Smådølfestivalen og Sommerfestivalen er tilbake!

Smådølbanen har vært oppgradert i mange omganger siden det første løpet gikk her på 1990-tallet.

I starten var så å si hele banen, unntatt startplaten, grus. Til og med den viden berømte og beryktede velodromen var i grus.

Gleder seg til å teste ut «nye» Smådøl

Med årenes løp har det kommet til mer og mer asfalt, flere forskjellige alternativspor, curbs og slakere svinger.

Nå – før årets Smådølfestival, som er tilbake etter ett års korona-pause – er banen ytterligere oppgradert med en helt ny startplate og startstrekke.

Det er stor spenning i forhold til den «nye» Smådølbanen, og mange gleder seg nå stort til å trykke gasspedalen til bunns.

Det skal kjøres fem omganger pluss finaler, lørdag og søndag 24. – 25. juli 2021.

125 deltakere klare

Hele 125 deltakere er påmeldt og klare til fartsfest. Det er ikke så mange som Smådølfestivalen pleier å ha, men slik må det bli så lenge korona-restriksjonene fortsatt gjelder.

Mange av de som tar turen er nok ute etter å få testet neste års Landsfinale-bane, en Landsfinale som er blitt utsatt to ganger. Tiden har arrangørklubben NMK Nore Uvdal brukt godt på mange utbedringer.

Gledelig er det at det ble åpnet for publikum – totalt 400, fordelt på to kohorter av 200. De heldige kan se frem til å få godt armslag som seg hør og bør i korona-tider på helt nye publikumsplasser.

Speakerduoen Mats Bjerknes og Ole Thomas Westby loser nok en gang Smådøl-publikumet gjennom all spenning.

Ingen livesending, dessverre

Dessverre blir det også eneste mulighet for å følge løpet, å sitte på campingstol på publikumsplass.

Vi skriver 2021, og til og med de bilcrossbanene som lå lengst utenfor dekning ligger nå godt innenfor. Men fortsatt ikke Smådølbanen, så det blir ingen livesending fra helgas festival.

– Det var den berømte telefonmasta som ikke er på plass enda da, sier Torill Karlsrud på vegne av NMK Nore Uvdal, med kraftig trykk på ENDA.

For nå har den driftige klubben ventet lenge på å oppnå kontakt med omverden fra Smådølbanen.

Blir på stell til Landsfinalen neste år

Det vil si at alt er akkurat som det har vært før når Smådølfestivalen er tilbake. Det vil være så å si helt dødt på telefon, nettbrett og PC.

– Men! Det blir bra! Vi er veldig lei oss for at det ikke kommer på stell til festivalen i år, men det viktigste nå er å få alt på stell til Landsfinalen neste år.

Torill forteller at det er gravd ferdig, lagt opp strøm – ja, alt er klart, bortsett fra denne masta som mangler.

Ny dato for montering nå er en gang i september i år.

Bilcross.no dekker løpet

Det hjelper lite for årets Smådølfestival, men Bilcross.no skal prøve å legge ut resultatlister i sine kanaler som ellers, noe som er populært for alle som vil følge med.

Det vil si Bilcross.nos Facebook-side og bilcrossno-snappen – hvis det lar seg gjøre. Lokalkjente vet om en haug med en strek, der det forhåpentligvis kan pushes noen resultater fra.

Bilcross.no planlegger å dekke løpet i bilder, video og nyheter med så snarlig publisering etter løpet som det lar seg gjøre.

For selv om dekningen er elendig, så blir showet på banen helt rått – som alltid på Smådøl.

Bilcross-bloggen: – Det fantastiske bilcross-Norge!

COMEBACK: Smådølfestivalen er tilbake, etter ett års korona-pause. Foto: Stian Ormestad.

Bilcross-bloggen: Vi digger gamle bilcrossklipp!