Endelig seier i Goldagsløpet: – Dette er det største!

GOLDAGSLØPET 2016: Det er vel lov å få rusk på øyet når man endelig får den store bilcrossdrømmen oppfylt: Vinne Goldagsløpet. SE VIDEO OVER!

Det ble elleville jubelscener etter målgang, med Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal) endelig til topps i Goldagsløpet.

Her finner du komplette resultatlister for åpen klasse, juniorklasse og dameklasse.

BC16_GOLDAGSLOPET_880

SÅ GLAD! Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal). Foto: Linda Flåteteigen.

– Jeg har prøvd så mange ganger! Endelig! Fy fasken det var kult, sier seierherren som var så uheldig å få en del støv på øyet under A-finalen – for du kan skimte en tåre i øyekroken på videoklippet over.

Men, det er vel lov å få rusk på øyet når man endelig får den store bilcrossdrømmen oppfylt: Vinne Goldagsløpet.

– Dette har alltid vært det største for meg. Goldagsløpet er bilcrossens mekka, rett og slett, forteller Kongsrud som har vært i A-finalen i de fire siste forsøkene – med det femte gikk det helt til topps for aller første gang.

BC16_GOLDAGSLOPET_879

VERDIG VINNER: Slik kaster en verdig vinner seg over målstreken; Anders Kongsrud (NMK Nord Gudbrandsdal). Foto: Stian Ormestad.

Og Kongsrud valgte rette året å gjøre det på: 2016-oppgjøret ble det mest heftige Goldagsløpet gjennom alle tider.

NMK Gol satte påmeldingsrekord med over 300 påmeldt i løpet av to uker. Etter avbud kom tett oppunder 300 til start. Med det er Goldagsløpet årets største bilcrossløp med god margin.

Vinner-bobla var den samme som Kongsrud vant Tour de Motorsport med helgen før. Godt innkjørt, med andre ord.

Og fortsatt i Anders Kongsruds eie – nok en gang ville flaksen det til at vinnerbobla ikke forsvant på bud.

BC16_GOLDAGSLOPET_799

RÅTT FINALE-RACE: Eivind B. Nevland (NMK Egersund) kjørte sistesjansen, før E-, D-, C-, B- og A-finale. Foto: Stian Ormestad.

Den store finalehelten ble sørlendingen Eivind B. Nevland (NMK Egersund) i VW boble.

Nevland startet sin fantastiske finalereise helt nede i sistesjansen, der han kvalifiserte seg til E-finale – som han vant.

Deretter vant Nevland D-, C-, B-finale og var klar for A-finale, snaut 20 år etter at han vant samme løp som juniorkjører.

I A-finalen skyter den blågule bobla ut i tet nok en gang, i den sjette finalen på rappen.

BC16_GOLDAGSLOPET_201

EKTE BILCROSS-UNDERHOLDNING: Publikum fikk servert heftige fighter, dramatikk og action på Fuglehaugen. Foto: Stian Ormestad.

Det blir et close race gjennom hele A-finalen:

Anders Kongsrud blir førstemann av de tre boblene i tet som går i alternativsporet.

Det er lurt, for Kongsrud plukker plasseringer gjennom finalen helt til han går først over målstreken, foran Lasse Rud (NMK Gardermoen) i Opel og Nevland på tredjeplass.

Hjemmefavoritt Ola Rustberggard (NMK Gol) ryker ut av kampen om seier – eneste i åpen klasse med full pott etter innledende omganger.

BC16_GOLDAGSLOPET_111

TØFF BILCROSS-BOBLE: Ola Rustberggard (NMK Gol). Foto: Stian Ormestad.

Beste hjemmekjører blir Ragnar Løstegård (NMK Gol) i Saab på fjerdeplass. Veteranen vant Goldagsløpet for 25 år siden, tilbake i 1991.

2010-landsfinalevinneren Henning Bergan Karlsrud (NMK Nore Uvdal) kjører inn til fjerdeplass med sin VW boble.

BC16_GOLDAGSLOPET_107

FAVORITT: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

I juniorklassen hadde bilcross.no-leserne mest trua på Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal) i VW boble – og de fikk helt rett.

Etter fire strake heatseiere var det rett i A-finale, der han kom ut på tredjeplass og plukka plasseringer – og sparte alternativsporet til aller siste runde.

BC16_GOLDAGSLOPET_004

FAVORITT – IGJEN: Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

Da hadde han mer enn god nok margin til å hale inn seieren i det som var siste test på Fuglehaugen før Juniorlandsfinalen 2016 på samme arena lørdag 30. juli.

– Perfekt oppladning til Juniorlandsfinalen, sier seierherren til bilcross.no – og røper at bobla han skal bruke på Landsfinalen blir enda grommere. Den har han bygd på helt siden i fjor høst.

Maribo vant foran Sondre Evjen (NMK Gol) og Per Magne Svardal (NMK Konsmo).

BC16_GOLDAGSLOPET_846

TRANG START: Det går hardt for seg i damenes A-finalestart. Foto: Stian Ormestad.

I dameklassen var det bare en som sto med full pott etter innledende omganger: Gunn Iren Råen (NMK Modum Sigdal).

Råen i VW Golf ble offer for en dramatisk førstesving i A-finalen, og kampen sto da mellom Ida Marie Eriksen (NMK Kvinesdal) i VW Golf og May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal) i Mazda.

BC16_GOLDAGSLOPET_849

SEIER: May Iren Natten Frydenlund (NMK Nedre Hallingdal). Foto: Stian Ormestad.

Natten Frydenlund kjørte raskest med sin Mazda, og selv om hun sparte alternativsporet helt til siste runde var marginen akkurat stor nok til å knipe seieren foran Eriksen og Marte Sundqvist (NMK Nedre Hallingdal) på tredjeplass.

BC16_GOLDAGSLOPET_310

LUFTETUR: Fra to strake heatseiere lørdag til to bråstopp på søndag for Andreas Golberg Brenno (NMK Gol). Foto: Stian Ormestad.

Helgens verste stunt sto Anders Golberg Brenno (NMK Gol) for. Se det i videoen over – og les mer og se bildeserien fra rundkastet i denne saken.

Se mer video: Galskapen fra Goldagsløpet – se video i saken!

BC16_GOLDAGSLOPET_797

BILCROSS PÅ FJELLET: Bare to helger etter Goldagsløpet trekker bilcrossfolket igjen til fjells for Juniorlandsfinalen 2016 på samme arena. Foto: Stian Ormestad.

Mer om Goldagsløpet og den kommende Juniorlandsfinalen 2016 på samme arena finner du på arrangøren NMK Gols nettsider.