Tok sin aller første seier på Elverumfestivalen: – Ingenting slår det her!

FØRSTE SEIER: Og det på selveste Elverumfestivalen! Stine Bekkevold (NMK Hamar) sin Mitsubishi Colt holdt helt inn – som det må gjøre, for å være best i bilcross. Foto: Privat.

Stine Bekkevold var superfornøyd bare med å være i A-finalen, og jublet for hver plassering hun kjørte seg opp. Helt oppe på andreplass i siste runde så hun at bilen i ledelse stoppet og trillet mot mål: – Jeg tenkte bare at «nå må jeg ikke drite meg ut!»

Se Bilcross.no-bildene fra Elverumfestivalen 2021.

Stine Bekkevold (NMK Hamar) har kjørt bilcross siden hun kunne starte med junior trening for fem år siden. I juniorårene kjørte hun Juniorlandsfinale på Hamar, Grenland og Konsmo.

Nå kjører 20-åringen i dameklassen, og det gjorde hun også i Elverumfestivalen 2021, som etter ett års korona-pause var tilbake sist helg 14. – 15. august.

Har vokst opp på bilcross

I GODT DRIV: Stine Bekkevold (NMK Hamar) har kjørt flere A-finaler, men aldri vunnet eller vært på pallen. I Elverumfestivalen 2021 skulle det endelig klaffe. Foto: Stian Ormestad.

Stine har vokst opp på bilcross. Hun var på løp på hjemmebanen Vendkvern bare dager gammel, og siden har det gått i bilcross med en far som fortsatt kjører.

– Han debuterte på den aller første Elverumsfestivalen, så jeg har mange gode minner fra depot rundt omkring, spesielt Hamar og Elverum, forteller Stine.

Pappa Rune Bekkevold kjørte også på Elverum, og tok en fjerdeplass i veteranklassen, der svensken Totto Hook vant.

«Nå må jeg ikke drite meg ut!»

I LEDELSE: Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) ledet A-finalen fra start og nesten helt til slutt. Bak bulkes det med blant annet vinneren tilslutt Stine Bekkevold (NMK Hamar) involvert. Foto: Stian Ormestad.

Best i bilcrossfamilien Bekkevold ble jentungen: – Jeg var veldig fornøyd med å komme meg til A-finale. Så var jeg forferdelig fornøyd over å kjøre meg opp til andreplass.

– Da jeg så Heidi Sørlie Amundsens bil stopper opp, så visste jeg ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg! Husker jeg bare tenkte at «nå må jeg ikke drite meg ut!»

Og det gjorde ikke Stine, som tok over ledelsen på de aller siste meterne før mål – og beviser nok en gang at ingenting er avgjort før målflagget er passert.

– Ingenting som slår det her!

MAKS UHELDIG: Superraske Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) ble utropt til vinner, i mer og mer suveren A-finaleledelse. Men i bilcross skal man aldri ta noe på forskudd, før målflagget er passert. Foto: Stian Ormestad.

– Jeg hadde null forventninger før A-finalen. Jeg har aldri vunnet noen finale før, heller ikke kommer på pallen noen gang. Har en liten samling fjerdeplasser fra tidligere klubbløp og noen småløp, men ingenting som slår det her!

– Så det her er absolutt det største jeg har opplevd i bilcrossen, jeg følte virkelig at alt klaffa på Elverum, både bilen og sjåføren var tilstede, og jeg som vanligvis er litt feig turte å være med i startene og knuffe litt her og der.

– Men jeg kunne ikke klart det uten den fantastiske støtten jeg får fra far Rune og resten av Bekkevold-klanen, som alltid stiller opp og støtter.

Sterkt startfelt

ENDELIG! Stine Bekkevold (NMK Hamar) har endelig en seier på CV-en, og det fra selveste Elverumfestivalen. Foto: Stian Ormestad.

Stine Bekkevold (NMK Hamar) fikk med seg den langt ifra ukjente Kristine Rønne (NMK Gardermoen) og comeback-kanonen Silje Bjørsvik (NMK Hønefoss) på pallen.

Maks uheldige Heidi Sørlie Amundsen (NMK Gardermoen) endte tilslutt på en femteplass, etter stopp i suveren A-finaleledelse frem til siste langslette.

I juniorklassen var det aldri noen som klarte å gjøre noen verdens ting med Kristian M. Lien (KNA Solør). Han var suveren med sin Peugeot 206.

Bilcross nesten som normalt igjen

MARKERER SITT TERRITORIUM: Jørn R. Grinden (NMK Elverum) er best på hjemmebane – nok en gang. Foto: Stian Ormestad.

I åpen klasse ble det hjemmeseier til hjemmefavoritten Jørn R. Grinden (NMK Elverum) som vanlig i Saab, som foruten en andreplass fra 1. omgang var uslåelig gjennom resten av helga.

Elverumfestivalen 2021 ble arrangert på en prikkfri måte, og med et så godt grep om kohorter og smittevern var det nesten som normalt – med et stort publikum for første gang på lenge.

Neste på planen er Juniorfestivalen på Starmoen, NMK Elverums prisverdige plaster på såret til alle bilcross-juniorene som har gått glipp av to år med Juniorlandsfinaler.

SUVEREN JUNIOR: Kristian M. Lien (KNA Solør) vinner alle innledende omganger og også A-finalen suverent. Foto: Stian Ormestad.

SATSER MAKS: Daniel Lindfjord (NMK Elverum) satser nesten over evne – men bare nesten. For tross vågal tohjulskjøring, lander han på alle fire hjulene igjen. Og ender på en andreplass i juniorfinalen. Foto: Stian Ormestad.

PUBLIKUM IGJEN – ENDELIG! Publikumssporten bilcross trenger publikum. Foto: Stian Ormestad.

VINN ELLER FORSVINN: Du må gamble litt for å nå helt til topps på Starmoen, «vinn og forsvinn med samme sinn». Foto: Stian Ormestad.

IMPONERENDE BILCROSS-BRAGD: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) kjørte tre finaler og endte tilslutt på tredjeplass i A-finalen i åpen klasse med sin Mazda 121. Foto: Stian Ormestad.

VETERAN: Evigunge Jan Lillegrend (NMK Elverum) kjører nok en A-finale på hjemmebane. Det blir en fjerdeplass tilslutt på ringreven. Foto: Stian Ormestad.

Juniorfestivalen: – Mye kjøring og enda mer premier!

Les mer om Elverumsfestivalen i Bilcross.no-arkivet.