Årets junior-oppgjør: Runder snart hundre påmeldte!

SATSER MAKS: Daniel Lindfjord (NMK Elverum) satser nesten over evne – men bare nesten. For tross vågal tohjulskjøring, lander han på alle fire hjulene igjen i A-finalen under Elverumfestivalen – på samme arena som Juniorfestivalen kjøres. Foto: Stian Ormestad.

Daniel Lindfjord er klar for mer spektakulær kjøring på hjemmebane denne sesongen: – Helt konge med Juniorfestival på hjemmebane!

Juniorfestivalen: – Mye kjøring og enda mer premier!

Tidenes første Juniorfestival kjøres på Starmoen motorbane, NMK Elverum, lørdag 28. august 2021 – og alt fra ide til utforming av løpet står juniorene i arrangørklubben bak.

Korona-tiden har gått aller mest utover de yngste bilcrosserne, og dette løpet – med juniorene i full fokus – blir et lite plaster på såret for tapte storløp ellers i juniortiden.

JUNIOR TRENING: I skrivende stund hele 16 junior trening påmeldt til tidenes første Juniorfestival. Foto: Stian Ormestad.

14 finaler!

Derfor disker NMK Elverum opp med et eget løp til juniorene, der det kjøres ordinær juniorklasse og junior trening. Og det blir mye kjøring: Hele fire omganger på en dag, pluss en hel haug finaler – snakker vi finalerekord?

For vi snakker her om et finaleoppsett fra A- til N-finale, gitt at det blir minimum 140 startende. Det betyr 14 finaler!

Aldri har noen bilcrossarrangør stilt opp en N-finale før, såvidt vi i Bilcross.no vet.

Ingen tak på antall påmeldte

– Ja, dette blir kjempemoro!, jubler løpsleder Therese Bruer Larsen om interessen for løpet. Det er fortsatt tre dager igjen med påmelding, fristen går ut onsdag 25. august.

– Vi setter ikke noe tak på påmeldinger, alle er velkommen – det er viktig at alle får plass dersom de har lyst til å kjøre.

EN AV DE MESTVINNENDE JUNIORENE: Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar) kommer til Juniorfestivalen med en ganske så fersk Talentrace-seier fra i sommer – den tredje av tre mulige! Foto: Stian Ormestad.

Det betyr at arrangøren utvider med flere kohorter ved behov. – Ja, vi løser dette så godt vi kan – og fyller opp!

Show på Starmoen

En som er superklar for mer bilcross på hjemmebane, er Daniel Lindfjord (NMK Elverum) – som gjorde en svært god figur i Elverumfestivalen for bare en uke siden. Der ble det en andreplass etter fantastisk satsing.

– Skal prøve å gjøre det like bra neste helg også, men kanskje prøve å holde bilen på alle fire hjul? Det er helt konge med Juniorfestival på hjemmebane!

– Bare kanskje, det går neppe å kjøre Starmoen uten litt hjulløft her og der?

– Joda, må kjøre litt for publikum, også!, sier Daniel med et glimt i øyet.

Knallhard startliste

SEIERHERRE: Kristian M. Lien (KNA Solør) kommer tilbake til Starmoen med en fersk seier fra samme bane, i Elverumfestivalen bare to helger tidligere. Foto: Stian Ormestad.

Ingen tvil om at hjemmekjørerne fra NMK Elverum, en av landets fremste rekrutteringsklubber gjennom alle tider med juniorklasse, stiller sterkt.

De stiller også i flertall, med hele 21 hjemmekjørere påmeldt i skrivende stund, bare tangert av naboklubben NMK Hamar, også med 21. Videre er det deltakere fra mange kanter av landet allerede.

HEFTIG BANE – MED HEFTIG KJØRING: Alltid moro med bilcross på Starmoen – ekstra moro blir det til helga med tidenes første Juniorfestival. Her ser vi juniorvinneren av årets Elverumfestival Kristian M. Lien (KNA Solør) i vanvittig flott driv. Foto: Stian Ormestad.

Juniorvinneren fra Elverumfestivalen på samme bane stiller også, Kristian M. Lien (KNA Solør). Et annet navn å merke seg er Jonas Grandum Spangen (NMK Hamar), blant veldig mange.

Startlistene for løpet finner du her. Og tilleggsreglene finner du her. Og påmelding her. (eksterne lenker).

Mange premier

Dette løpet fokuserer mest på det sosiale, og mindre på resultater. Det blir mye moro for deltakerne før, under og etter løpet – også utenfor bilcrossbanen, forteller løpsleder Therese Bruer Larsen:

– Vi skal kåre en vinner, men det blir premiere til flere enn de som kjører fort og kommer først til mål – det blir mange flere kriterier for premiering.

– Bilcrossjuniorene har et stort og fint nettverk, med vennskap som dreier seg om mer enn «bare» bilcross. I en tid der det har blitt mindre løp så håper vi dette løpet kan være til glede for de yngste bilcrosserne.

– Klart vi skal kåre en vinner, så det blir status sånn sett – men dette er mest for å gi alle en mulighet til å kjøre og være sammen. Med juniorene i fokus.

JUNIORENES DAG: NMK Elverums egne juniorer har laget løpet, foran fra venstre Anniken Lindfjord, Elias R. Grinden, Tobias Østbye, Sunniva R. Grinden, andre rekke nedenfra venstre Emma Julie Østbye, Marie Bryhn, Vilde Emilie Holen, Benedicte Holen, Ørjan Haugen, Lars Rivenes, tredje rekke Petter Fossum, Jørgen Svensberget, bakerste rekke Mathias Østli, Malin Rivenes, Jonas Holtet, Daniel Lindfjord, Jens Berger, Kristian Aasheim. Foto: Wenche Norberg-Schulz.

Sjekk NMK Elverums nettside og Facebook-side for mer info (eksterne lenker).

Les mer om arrangøren NMK Elverum.