Legger opp – og gir bort bilcrossbilen sin

GIR SEG – OG GIR BORT BILEN: Bilcross-Volvoen til Ole Nes (80) blir fortsatt å se på bilcrossbanen – den blir gitt bort til klubben hans, NMK Modum Sigdal. Foto: Privat.

Med klubbløpet kjørt, har også Ole Nes kjørt sitt siste bilcrossløp. Nå vil han at andre skal få mulighet til å teste ut moroa som han har vært med på i 30 år.

Les også: Henrik Hårberg (80) legger opp etter 50 år bak rattet.

Det var NMK Modum og Sigdals bilgruppe som først meldte om den flotte gesten på sin egen Facebook-side, og så skrev lokalavisa Bygdeposten om det (eksterne lenker):

BILCROSS-VETERAN: Ole Nes (NMK Modum Sigdal) legger hjelmen på hylla som 80-åring, etter 30 artige og fartsfylte år med bilcross. Foto: Privat.

Da klubbløpet til NMK Modum Sigdal var kjørt lørdag 11. september, var også Ole Nes (80) sitt siste bilcrossløp kjørt.

Skikkelig familie-fight

Ole har kjørt bilcross i 30 år, siden bilcrossdebuten tilbake i 1991. – Jeg har kjørt på så lavt nivå som det går an å komme, sier han til lokalavisa:

– Konkurranseinstinktet har ikke vært helt på topp, men moro har det vært, sier han.

Og minnes særlig ett løp på Smådøl for mange år siden: Da kom han og sønnen Odd, som fikk dratt han med på bilcross-moroa i sin tid, i samme heat.

Det skulle bli en skikkelig familie-fight.

Unner andre den samme bilcross-moroa

I kampens hete kjørte Ole av banen og ble stående oppe på en voll, på det høyeste punktet på banen.

Der ble han stående litt, og speaker «Stein Gæærn» Stein Arne Fossheim var aldri treg i replikken:

– Odd Nes har vel ikke vært her før, så han må se litt på utsikten, lød det over høyttaleranlegget på Smådøl.

Nå er 80-åringen, som debuterte i godt voksen alder som 50-åring, klar for å gi andre muligheten til å oppleve den samme bilcross-moroa.

Settes utrolig stor pris på

Derfor denne gesten, etter klubbløpet i høst: Bilen ble donert bort til NMK Modum Sigdal. Som jubler over å ha en fin Volvo 240 bilcrossbil stående klar til alle som vil prøve denne bilsporten.

«Dette er noe klubben setter utrolig stor pris på! Nå har vi muligheten til å rekruttere nye medlemmer inn i klubben, og de får sett hvordan bilcross fungere før de begynner å investere i det selv.

Vi takker Ole Nes for bilen, og ønsker han lykke til videre som tilskuer!», skriver NMK Modum Sigdal på egen Facebook-side.

BILCROSS PÅ SMÅDØL: Ole Nes begynte med bilcross i 1991, det samme året som Smådølbanen sto ferdig. Det er også her han har et av de mest morsomme minnene fra. Bildet er et av de første tatt på banen, av Laagendalspostens Ole John Hostvedt. Arkivfoto.

Bilcross-bloggen: Bilcross som publikumssport.