Belønning som fortjent: – Dette blir en bilcrossfest!

BILCROSSFEST-FINALE: Forrige løp i cupen gikk foran et begrenset publikum. Men finalen går foran full publikumsskrent, helt uten korona-restriksjoner. Arkivfoto: Stian Ormestad.

Da det så som mørkest ut trommet dugnadsgjengen sammen et smittevernvennlig løpsopplegg, sørget for livesending som var både proff og gratis, og de klarte til og med å kjøre to korona-år med cup. Årets cupfinale blir premie for strevet, med fulle tribuner.

NMK Hamar har holdt det gående gjennom korona-tida med flere løp og to år med cup, selv når det så som mørkest ut.

Derfor er det stor stas at NMK Hamar får stå for et løp helt uten restriksjoner, idet årets cupfinale går for fulle tribuner og stor bilcrossfest til helga, lørdag 9. oktober 2021.

Driftig arrangør

PUBLIKUMSSPORT: Bilcross gjør seg aller best med fulle tribuner. Som her, under Juniorlandsfinalen på Vendkvern for fire år siden. Foto: Stian Ormestad.

NMK Hamar var nemlig den aller første arrangøren som rigget til et bilcrossløp med strenge korona-restriksjoner på Østlandet, i juni 2020.

Da det var umulig å ta i mot publikum, sørget de for full livedekning på YouTube – helproft og gratis.

På den måten ble det bilcross i korona-tid, likevel. For alle, om enn på skjermen for mange.

Drømmen om festfinale

TITTELFORSVARER: Ole Kristian Aamodt (NMK Hamar) vant cupen sammenlagt i fjor, uten en eneste seier i et enkeltløp. For som vi alle vet: Cup er cup! Foto: Stian Ormestad.

Drømmen i år, som i fjor, var: Neglespretten, uten korona-restriksjoner. I fjor brast drømmen i det en ny smittebølge kom deisende over landet, men i år har vaksinene tatt brodden av pandemien.

Og drømmen om en folkefest – med neglesprett – kan gå i oppfyllelse, to år siden sist det var fritt fram på cup-finalen på Vendkvern, NMK Hamar.

For i år, som de to foregående årene, teller Neglespretten også som finale i Ifor Williams-cup.

Bråstopp for suksessen?

SISTE SPINN: For mange er den tradisjonsrike Neglespretten siste spinn for sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Cupen har fått en vrien fortsettelse, etter det første året med stor suksess. I 2019 gikk cupen over tre løp på Vendkvern under navnet Hamar-cup.

Etter en god debutsesong satset NMK Hamar større, og fikk med seg Ifor Williams som hovedsponsor i 2020-sesongen og cupen fikk navn deretter.

Vi vet godt nå hvordan fjoråret skulle utvikle seg. Allerede før første løp i cupen sto vi godt oppi en pandemi.

– Cup skal det bli, åkke som!

KAMP OM POENGENE: Å kjempe om poengene i en cup, gir et ekstra piff til bilcrossløpene på Vendkvern gjennom sesongen. Foto: Stian Ormestad.

Likevel klarte NMK Hamar, med gode sponsorer på laget, på mesterlig vis å gjennomføre cupen på et vis og kåre verdige vinnere i alle tre bilcrossklasser; junior, dame og åpen klasse.

Foran årets sesong var planen klar i god tid, også den alternative korona-planen. Cup skulle det bli, åkke som. Selv om det måtte utsettelser og nye løpsdatoer til.

Fasiten ser vi nå blir en fullverdig cup over tre løp. Med finale på godt, gammelt vis – uten restriksjoner. Det er som musikk i våre ører, eller skal vi si som grom motorlyd i våre ører?

Fulle startlister – fortsatt påmelding på venteliste

TOMMEL OPP: NMK Hamar fortjener alle godord som finnes i ordboka, for sin kollektive ståpåvilje gjennom korona-tida. Nå får den driftige klubben belønning som fortjent, med en bilcrossfest uten restriksjoner til helga. Foto: Stian Ormestad.

Når disse ordene skrives, er det fulle startlister med 160 deltakere, pluss venteliste med 33 som håper på å komme med. Sjekk NMK Hamars nettside for mer info og påmelding (ekstern lenke).

Og det er fortsatt en times tid igjen til påmeldingen stenger i kveld mandag 4. oktober klokka 18.00, så det er mulig å skrive seg opp på venteliste fortsatt og ta sjansen på å få komme med.

Det som er sikkert, er at det blir en folkefest på et bilcrossløp igjen. For er det noe vi vet bedre nå enn noen gang før, så er det at fulle tribuner er en viktig del av bilcrossen.

VANT: «Vårløpet» – som ble utsatt fra mai til august – ble vunnet av Asgeir Taraldsen (NMK Melhus), som nå ligger på andreplass før cupfinalen. Foto: Stian Ormestad.

Fra arkivet: Kuppet cupen uten en eneste seier.

Sjekk også: – Hva er det som er så moro med bilcross, ‘a?

Les mer om NMK Hamar og Ifor Williams-cup i Bilcross.no-arkivet.