Mest lest på Bilcross.no i 2022-sesongen: Aller mest trafikk på Landsfinale-dagen – og 9. januar…

FENGET NESTEN MEST: Bilcross.no sitt Nyttårsrace 2022 fenget nesten like mye som ekte bilcross – at Mathias Minge vant over resten av bilcrosseliten ble nest mest lest i året som gikk. Foto: Privat.

Det er alltid spennende å summere opp sesongen – og i år havner en stor overraskelse nesten helt på toppen av statistikken. Men helt øverst er den gode, gamle Landsfinalen.

Leser du Bilcross.no? Da er du langt ifra alene!

Dagen det var mest trafikk på Bilcross.no i 2022, var på Landsfinale-dagen – kanskje ikke så overraskende? Sånn har det alltid vært på Bilcross.no.

Mer overraskende er det at det virtuelle nyttårsracet, der bilcrosserne slåss på direkten på skjermen, er dagen med nest mest trafikk. På nyåret 2023 blir det et nytt Nyttårsrace – følg med, snart åpner påmeldingen.

Flere gode, gamle løp, to comeback, og en nykommer

LANGDISTANSELØP: Årets nykommer Fra Namdal til Hell kommer på topp-ti-listen over mest lest i 2022-sesongen. Her står A-finalefeltet klart for A-finalen på Hell, etter tre dager med kjøring på tre forskjellige baner. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Løpene som fenger mest i 2022-sesongen er som tidligere NMKs Landsfinale for senior, Goldagsløpet og NMKs Landsfinale for junior på pallen.

Videre Bilcross.no-cup, Ifor Williams-cup, comebacket til bilcrossbanene på Kråkenesmarka og Trollheimen.

Godt innenfor topp-ti er også årets langdistanse-nykommer Fra Namdal til Hell.

Først og sist i sesongen

SISTE REST: Det tærer på redskapen i Neglespretten, sesongens siste storløp tradisjonen tro. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Årets siste storløp og finalen i Ifor Williams-cup kommer også høyt opp på mest lest-lista: Neglespretten på Vendkvern.

Og det like foran sesongens første store oppgjør – nemlig det aller første kvalifiseringsløpet på Eikås i Bergen.

Rett utafor topp-ti kommer NMKs Landsfinale for damer, Sølvcrossen og NMKs Landsfinale for veteraner.

Massevis av storløp

VÆRET ER INGEN HINDRING: Aldri dårlig vær på bilcross. Roppecrossen ble en ganske så våt affære, men likevel full av fart og spenning. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Videre finner vi storløp som Talentracet, Smådølfestivalen, Sommerfestivalen, Elverumfestivalen, Roppecrossen, med mer.

Alt om datoer og arrangører for kommende storløp blir godt lest, som for eksempel hvor og når Landsfinalene skal gå.

Den merkelige historien om A-finalen der samtlige fikk svartflagg, så han som hadde brutt vant, er også godt lest.

Sang og stjernesmeller

FARTSGLAD SANGFUGL: Andre Hustoft Nesheim sang seg nesten til topps i The Voice. Vi kjenner ham bedre som en fartsglad bilcrosser. Foto: TV2.

Når det gjelder bilcross-profiler er nettopp det alltid populært lesestoff. Aller mest lest i denne kategorien er saken om sangeren og bilcrosseren Andre Hustoft Nesheim, deretter seiersintervjuet med landets beste bilcrosser Petter Leirhol.

Oppfølgingssaken etter Embla Hansen sin stjernesmell i sommer var det også mange som leste, heldigvis gikk det bra med juniorjenta som kjørte løp igjen samme sesong.

Bilcross-veteranen Kim Steinsholt sitt voldsomme rundkast i Talentracet på hjemmebane fikk også stor oppmerksomhet på Bilcross.no.

Norsk seier i Sverige

SUPER SESONG: Ole Henry Steinsholt har hatt en super sesong, der han blant annet tangerte tidenes beste norske plassering i nordens mest prestisjefylte løp NGK Masters. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Nordmennens kamp i Sverige fenger også – og for første gang fikk vi en norsk seier i et stort svensk semesterrace, det sørga veteranen Arne Særnmo for.

Ole Henry Steinsholt fulgte opp i NGK Masters med en tangering av tidenes beste norske resultat i dette løpet, med en andreplass.

I tillegg til dette har vi rapportert om flere gode resultater i flere andre store folkerace-løp hos søta bror.

Digital bud-kollaps

NORGES STØRSTE BILLØP: Goldagsløpet er fortsatt størst, men med mange andre løp like bak i antall deltakere og publikumstilstrømning. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Isabell Bye sin ferd mot Ifor Williams-cup-seier ble også godt lest. Av alle «Siste sjekk»-sakene vi lagde før løp sist sesong, ble siste sjekk med Anker Halum og barnebarnet Maren aller mest lest.

Praten med bilcross-veteran Tor Martin Flåten og hans tanker rundt bud, budpris og bilcrossens fortid og framtid, ble en av de bedre leste sakene om Bilcross-profiler.

Reglement generelt og bud spesielt engasjerer alltid stort. I år ble et nytt digitalt budsystem testet ut og det kollapset i første forsøk.

VOLDSOMT RUNDKAST: Kim Steinsholt går kast i kast i Talentracet 2022. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

MEST LEST: Petter Leirhol er en bilcrosslegende, allerede i en alder av 27 år. Her i seiersintervjuet etter årets Landsfinale-seier, den andre i åpen klasse, etter også å ha vunnet Landsfinalen som junior. Foto: Stian Ormestad, Bilcross.no.

Kim feirer 30 år med bilcross: – Dette tok (rulle)kaka!

Her ser du finalene i Bilcross.no nyttårsrace 2022

Lyst på et Bilcross.no-bilde? Det fikser vi!

, , , , , , , ,