Bilcrossbanen med stor B er endelig tilbake etter mange år brakk: – Dette løpet er være eller ikke være

FØRSTE START PÅ SEKS ÅR: Bilcrossløpet til helga blir både «gjenåpningsløp» og kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler – og arrangøren håper på flest mulig til start. Siste påmeldingsfrist er tirsdag 5. juli 2022. Foto: Privat.

Etter en stor innsats av en liten dugnadsgjeng er det klart for første bilcrossløp her på lenge – på en skikkelig god gammeldags bilcrossbane.

Sjekk også: Det er fem år siden det ble kjørt bilcross her sist. Nå jobber dugnadsgjengen på spreng for å få til nye løp.

På nyåret i 2019 skrev Bilcross.no om Trollheimen motorstadion som hadde ligget brakk i fem år, der en liten gjeng med ildsjeler hadde satt himmel og jord i bevegelse for å få kjørt bilcrossløp på banen igjen.

Alt var i rute for et løp i 2020-sesongen etter en stor dugnadsinnsats for å få alt på stell igjen på en god, gammel bilcrossbane. Men så kom korona-pandemien og stakk kjepper i hjulene.

Bilcrossbane med stor B

KREVENDE GRUSBANE: Bilcrossbilene skal igjen fyres opp og slåss om plasseringene på Trollheimen motorstadion. En enorm dugnadsinnsats er lagt ned for å få banen godkjent igjen etter flere år uten løp her. Foto: Privat.

Men denne sommeren er det endelig dags for comebacket for bilcrossbanen med stor B i Trollheimen – det skjer søndag 10. juli 2022. Da har det ikke blitt kjørt bilcrossløp her siden 2014.

Det har blitt jobbet mye med bane og anlegg, men også med å få med nok deltakere til at løpet vil telle som kvalifiseringsløp til årets Landsfinaler.

Kristian Stinus Holden i NMK Surnadal Rindal viser til flere avlyste løp i Midt-Norge i år, men det skjer ikke når Trollheimen endelig er tilbake:

Flest mulig til start

– Nå, etter mange år uten løp, har vi endelig fått en godkjent bane og fått tildelt et kvalløp – og vi vil selvfølgelig ha flest mulig til start.

Ordinær påmeldingsfrist løper ut tirsdag 5. juli, og i skrivende stund er det akkurat 30 påmeldt – nok til at løpet får status som kvalløp.

Arrangøren har stått på for å skaffe sponsorer til premier, der det blir 5.000, 3.000 og 2.000 kroner til pallplassene. Det vil også bli trukket ut tre tilfeldige deltakere som vinner 1.000 kroner hver.

Helt avhengig av å få kjørt løp

STRØKENT: NMK Surnadal Rindal arrangerer løp på Trollheimen motorstadion for første gang på seks år til helga, søndag 10. juli 2022. Foto: Privat.

– Vi er bare en håndfull med førere som har jobbet flere år på dugnad, med noe hjelp av lokale folk og spons av en del firma, så vi vil så gjerne lage et skikkelig «gjenåpningsløp» på Trollheimen.

– De som har stått på for dette, har fortjent å kjøre og oppleve løp på en god gammeldags bilcrossbane igjen.

Klubben er helt avhengig av å få til et løp – hvis ikke kan det bety slutten på comebacket før det har begynt.

Viktig rekrutteringsarbeid

Spesielt moro er det at klubben har fått tilvekst blant de yngste bilcrosserne. – Vi har fått tre ferske juniorer som kjører junior trening, forteller Kristian til Bilcross.no.

De ble kurset og gjennomførte sin praktiske prøve på banen, som er preppa etter alle kunstens regler etter seks år brakk. – Banen er høvlet og det er kjørt på grus, det er reparert, erstattet og malt autovern og banemarkeringer, pluss mye, mye mer.

NMK Surnadal Rindal tar i mot påmeldinger til bilcrossløpet på Trollheimen søndag 10. juli på epost ingrid@alfkvam.no.

Fra arkivet: Denne sesongen blir det endelig bilcrossløp her igjen!

ALT KLART: Til «gjenåpningsløp» og kvalløp søndag 10. juli 2022. Foto: Privat.

Bilcross-bloggen: Snakk om gjenbruk av beste sort!

Bilcross-bloggen: Når tok det egentlig av?

,